Sunday, January 17, 2010

Ο ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Steven Spielberg ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση αφιερωμένη στην επανοικοδόμηση του ‘Ground Zero’, του σημείου που κάποτε βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.


Ο διάσημος σκηνοθέτης θ’ αναλάβει αυτή τη φορά χρέη παραγωγού, ενώ η σειρά με γενικό τίτλο «Rebuilding Ground Zero» θα προβληθεί μέσα στο 2011, από το τηλεοπτικό δίκτυο Science Channel που ανήκει στο Discovery Network.


Η σειρά θα παρακολουθεί και θ’ αναλύει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό και την ανοικοδόμηση του ουρανοξύστη που θ’ αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου. Γνωστός μέχρι πρόσφατα και ως ‘Freedom Tower’ (Πύργος της Ελευθερίας), ο ουρανοξύστης που πλέον ονομάζεται ‘One World Trade Center’ θα είναι το ψηλότερο κτήριο στις ΗΠΑ, αφού θα ανορθώνεται 541 μέτρα πάνω από το έδαφος, άρχισε να χτίζεται το 2006 και θα ολοκληρωθεί το 2013.


Οι δημιουργοί της σειράς θα έχουν στη διάθεσή τους τρισδιάστατη τεχνολογία, time-lapse κάμερες (κάμερες που θα είναι στημμένες για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο και θα δίνουν την ευκαιρία στο θεατή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ανέγερσης σε γρήγορη κίνηση), ισχυρούς υπολογιστές που θα παρουσιάζουν μοντέλα του κτηρίου και διάφορες άλλες μεθόδους.


Φυσικά, η σειρά θα αποτίσει και φόρο τιμής σε όλα τα θύματα των αποτρόπαιων επιθέσεων, καθώς και σε όσους έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βοηθήσουν για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, δήλωσε ότι η σειρά θα αφηγείται «μια καθηλωτική ιστορία μνήμης και ανανέωσης», και συμπλήρωσε ότι η συμμετοχή του Spielberg στο ρόλο του εκτελεστή παραγωγού θα διασφαλίσει ότι «η ιστορία θα ζωντανέψει για ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και για τις επερχόμενες γενιές».

No comments:

Post a Comment