Monday, January 18, 2010

ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ ΓΙΑ ΠΑΝΤΣΟ ΒΙΛΑ,ΟΜΠΑΜΑ,ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ

Ο Τζόνι Ντεπ για τον "Πάντσο Βίλα", τον Μπάρακ Ομπάμα και τη σχέση του με τον Εμίρ Κουστουρίτσα

Για τη νέα ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, στην οποία θα ενσαρκώσει τον Μεξικανό ήρωα Πάντσο Βίλα, για τον Μπάρακ Ομπάμα, για τη σχέση του με το σκηνοθέτη και για την μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή του, την οικογένειά του μίλησε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kustendorf, του οποίου είναι επίτιμος καλεσμένος.

Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε ενθουσιασμένος από το τοπίο και το Ντρβένγκραντ (Πόλη από ξύλο) στο λόφο Μετσάβνικ που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής, Kustendorf, Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ωραιότερο και μαγικότερο τόπο για τη διοργάνωση του φεστιβάλ», είπε ο Τζόνι Ντεπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είπε ότι του αρέσει πολύ η βασική ιδέα του Kustendorf, ενός φεστιβάλ που συνδέει τους δημιουργούς και τους σπουδαστές ακαδημιών κινηματογράφου απ΄ όλο τον κόσμο.

Νεαροί σκηνοθέτες, οι οποίοι μετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο για την έβδομη τέχνη υπό την καθοδήγηση του Αμερικανού ηθοποιού.

«Για μένα είναι εντυπωσιακή η δυνατότητα συνάντησης με τους μελλοντικούς δημιουργούς», τόνισε.

Ο Τζόνι Ντεπ επισκέφθηκε πρώτη φορά τη Σερβία το 1992, ως φιλοξενούμενος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βελιγραδίου Fest.

«Αμέσως αγάπησα το λαό και τον πολιτισμό σας, αισθάνθηκα εγγύτητα», ανέφερε.

Σε ερώτηση τι τον κάνει ευτυχισμένο, ο Τζόνι Ντεπ απάντησε: «η οικογένειά μου».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις κατά της παγκοσμιοποίησης του φίλου του Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Αμερικανός ηθοποιός τόνισε ότι δεν ασχολείται με την πολιτική.

«Είμαι πεζοπόρος και προσπαθώ μόνο να προχωρώ μπροστά. Δεν έχω εμπιστοσύνη στα πράγματα που σχετίζονται με την πολιτική. Ωστόσο ως Αμερικανός μπορώ ειλικρινά να πω ότι όταν ο Τζορτζ Μπους εγκατέλειψε το Λευκό Οίκο, αισθάνθηκα ότι δημιουργείται δυνατότητα για νέες μεγάλες ευκαιρίες», υπογράμμισε.

«Ο νέος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έφερε ελπίδα και είμαι αισιόδοξος σε σχέση με αυτό. Είναι ισχυρός και ευπρεπής άνθρωπος. Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα παραμένουν ίδια εδώ και ένα χρόνο, αλλά ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο, κυρίως μετά τις τεράστιες ζημίες που προκάλεσε ο προκάτοχός του», ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Σε ερώτηση για τα μελλοντικά του επαγγελματικά σχέδια, τόνισε ότι είναι πολλά και ότι μεταξύ αυτών σίγουρο είναι προς το παρόν ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Πάντσο Βίλα», διεθνή συμπαραγωγή που θα σκηνοθετήσει ο Εμίρ Κουστουρίτσα στο Ντρβένγκραντ.

«Είναι μεγάλη τιμή που θα έχω τον πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα διευκρίνισε ότι πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Οι επτά φίλοι του Πάντσο Βίλα» και ότι η ταινία θα αποτελείται από επτά μέρη.

«Δεν ενδιαφέρομαι για την ιστορική πτυχή, αλλά για την προσωπικότητα του Μεξικανού αγωνιστή. Ήταν ο μεγαλύτερος ήρωας και ίνδαλμά μου», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Όπως ανέφερε θα προσπαθήσει η ταινία να θυμίζει τα έργα του Ιταλού σκηνοθέτη Σέρτζιο Λεόνε, τα οποία αγάπησε στα νιάτα του, «καθώς είχαν συναίσθημα, δύναμη και ανθρωπισμό σε αντίθεση με το κενό των εμπορικών επιτυχιών, που μας διαβρώνουν την ψυχή».

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένος που θα συνεργαστεί ξανά με τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος είναι κορυφαίος καλλιτέχνης και ταυτόχρονα ευγενής και καλός άνθρωπος.

«Ο τρόπος ζωής του, το γεγονός ότι διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή είναι ο λόγος για το οποίο τον αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο», υπογράμμισε.

Ο Τζόνι Ντεπ απάντησε ότι η συνεργασία τους βασίζεται στην εμπιστοσύνη και ότι αυτό είναι το σημαντικότερο.«Όταν γυριζόταν το Arizona Dream (1993) αισθάνθηκα σίγουρα και άνετα. Ο Εμίρ μου έδωσε πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία να δοκιμάσω οτιδήποτε, να ερευνήσω, να κάνω λάθη κι αυτό ήταν για μένα μεγάλη έμπνευση», σημείωσε.

Ο Τζόνι Ντεπ τόνισε ότι και πάλι θα συνεργαστεί με τον Τιμ Μπάρτον, ο οποίος μαζί με τον Κουστουρίτσα και τον Τζιμ Τζάρμους είναι οι αγαπημένοι του σκηνοθέτες.

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι στην πραγματική του ζωή θυμίζει τον Πίτερ Παν, απάντησε ότι αισθάνεται πως ένα μέρος του εαυτού του έχει μείνει στην ηλικία των 17 ετών.

«Είναι η εποχή που κάποιος μεγαλώνει, αλλά έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Τότε μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κίνδυνος να βρεθεί στη φυλακή», ανέφερε.

Σε ερώτηση πως νιώθει ως σύμβολο του σεξ, ο Τζόνι Ντεπ παρατήρησε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρόκειται για αστείο.

Αναφερόμενος στους αγαπημένους του συγγραφείς είπε ότι είναι οι Μποντλέρ, Πόε, Μπουκόφσκι, Κέρουακ, Μπάροουζ.

«Είμαι εθισμένος με τα βιβλία. Διαβάζω δύο ή τρία ταυτόχρονα και δεν χορταίνω ποτέ», υπογράμμισε.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο Ντρβένγκραντ, το κινηματογραφικό εθνο- χωριό που οραματίστηκε και δημιούργησε ο Εμίρ Κουστουρίτσα για τις ανάγκες της ταινίας του «Life is a miracle» στη δυτική Σερβία και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ έγιναν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Τζόνι Ντεπ, ο οποίος είναι το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης.

No comments:

Post a Comment