Tuesday, January 19, 2010

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ Η ΔΟΥΚΑΚΗ

Αθήνα
Απογοητευμένη από το ελληνικό κράτος, καθώς -όπως είπε- στο παρελθόν, παρ' ότι προσπάθησε να ανεβάσει έργα της στη χώρα, ακόμη και στην Επίδαυρο, βρέθηκε απέναντι στην ελληνική γραφειοκρατεία και τελικά δεν τα κατάφερε, δήλωσε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη.

Η κ. Δουκάκη έδωσε τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Μιμής Ντενίση και του Αμερικάνικου Κολεγίου, όπου θα προσφέρει master classes σε σπουδαστές και αποφοίτους.

Ωστόσο, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός διευκρίνισε πως είναι χαρά της να βρίσκεται στην Ελλάδα, έστω και με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επιπλέον, μίλησε για τη χαρά που παίρνει, όταν διδάσκει θέατρο και εμπνέει νέους καλλιτέχνες και υπογράμμισε την πρόθεση και διάθεσή της να γνωρίσει καλύτερα το καλλιτεχνικό «γίγνεσθαι» της Ελλάδας, αφού «στην Αμερική, ακόμα και οι Ελληνοαμερικανοί καλλιτέχνες δεν γνωρίζουν παρά μόνον την αρχαία ελληνική κουλτούρα και όχι τις νέες εξελίξεις».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «στην Αμερική δεν είχα συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα έχει δημοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες» δήλωση την οποία έσπευσε να ερμηνεύσει η Μιμή Ντενίση λέγοντας πως δεν πρέπει να παρεξηγηθεί, αφού «είναι γνωστό ότι στην Αμερική οι άνθρωποι του θεάματoς ασχολούνται κυρίως με μπίζνες».

No comments:

Post a Comment