Sunday, January 24, 2010

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΑΘΗΝΑ - Το Θέατρο Τέχνης και το Τρίτο Πρόγραμμα (FM 90,9) θα μας κρατούν συντροφιά αργά κάθε Παρασκευή βράδυ στο θέατρο, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, με μεταμεσονύκτιες φανταστικές ιστορίες μυστηρίου, δοσμένες με τη μορφή ενός ιδιαίτερου θεατρικού αναλόγιου σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

Η Άννα Σακαλή ("ακούτε το τρίτο πρόγραμμα"), μας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe με αφορμή τα 200 και ένα χρόνια από τη γέννηση του.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει δύο έργα του αμερικανού συγγραφέα:

Το κοράκι:
Το σκοτεινό ποίημα της χαμένης αγάπης. Στη χώρα του "Ποτέ πια! Ποτέ πια!" ο Πασχάλης Τσαρούχας θα μας ταξιδέψει με την ερμηνεία του και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου με το χορό της.

Το χιλιοστό δεύτερο παραμύθι της Σεχραζάτ:
Όλοι γνωρίζουμε τις "Χίλιες και μια νύχτες της Σεχραζάτ" και για την καλή τύχη της όμορφης κόρης του βεζίρη, που με τα παραμύθια της κατόρθωσε να γλυτώσει τις γυναίκες της χώρας της από τη μανία του βασιλιά. Τι έγινε όμως την χιλιοστή δεύτερη νύχτα; Ο Poe μας δίνει τη δική του "διαφορετική" εκδοχή. Την ιστορία αφηγούνται ο Μιχάλης Μητρούσης και η Ολύνα Ξενοπούλου. Χορεύει η Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Τα δύο έργα θα είναι ντυμένα με πολύ μουσική. Από Ρίχαρντ Στράους μέχρι Λέοναρντ Κοέν και από Τομ Τζόουνς μέχρι Audioslave και Pearl Jam.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ενιαίο Εισιτήριο: 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 και 17.00 - 22.00

No comments:

Post a Comment