Thursday, January 7, 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

Λος Αντζελες

Αντιστρέφεται η τάση των τελευταίων επτά ετών για τον αμερικανικό κινηματογράφο: για πρώτη φορά από το 2002, οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα για να παρακολουθήσουν ταινίες στις αίθουσες παρά για να αγοράσουν DVD ή blu-ray.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι εταιρείες παραγωγής βασίζονταν στο ευρύ περιθώριο κέρδους από τα DVD για να αντισταθμίσουν το υψηλό κόστος παραγωγής και διανομής ταινιών, αλλά καθώς οι πωλήσεις ψηφιακών δίσκων πέφτουν φαίνεται ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Adams Media Research, που ασχολείται με το χώρο του κινηματογράφου και των μέσων, το αμερικανικό box office άγγιξε τα 9,87 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, ξεπερνώντας τις πωλήσεις των DVD, οι οποίες έφτασαν τα 8,73 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, οι συνολικές πωλήσεις των DVD και Blu- ray συμπεριλαμβανομένων των ταινιών, των τηλεοπτικών σειρών, των βίντεο συναυλιών και άλλων μειώθηκαν κατά περίπου 10% και 'έπεσαν' στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009.

Η Adams Media Research ανέφερε ακόμη ότι οι 8,73 δισεκατομμύρια καταναλωτές που αγόρασαν το 2009 DVD και Blu- ray μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Την ίδια ώρα το αμερικανικό box office κέρδιζε έδαφος αυξάνοντας τις εισπράξεις του κατά 10% σε σχέση με το 2008.

Η τελευταία φορά που οι εισπράξεις του box office ξεπέρασαν τις πωλήσεις των DVD ήταν το 2002.

No comments:

Post a Comment