Wednesday, January 20, 2010

ΟΙ 'ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ' ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ

Αν την πρώτη φορά που ακούσατε τους Transistor, βάλατε στοίχημα πως είναι γκρουπ χώρας του Βορρά… χάσατε!

Οι Transistor είναι παιδιά της νέας μουσικής κουλτούρας της χώρας μας, αυτής της κουλτούρας που κινείται ανεξάρτητα από τις γνωστές νόρμες και φόρμουλες της πολιτιστικής βιομηχανίας. Στηρίζεται στην ποιότητα του υλικού και διαδίδεται από στόμα σε στόμα, εμπνέοντας το κοινό σε τέτοιο σημείο που οι θαυμαστες δημιουργούν οι ίδιοι τα video clips για τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Μας τους σύστησε ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, στα πρώτα τους βήματα, όταν το Δεκέμβριο του 2004 συμπεριέλαβε στη συλλογή του, “Blessed and Cursed”, το κομμάτι τους "Living". Το "Living" κατέκτησε αμέσως τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας, αφήνοντας πολλές υπο σχέσεις για το μέλλον των Transistor… Oι επόμενες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν, η μία μετά την άλλη! Το "Divine”, αλλά και το “Epsilon” που η φωνή της Μαρίας μας ταξιδεύει μακριά…, το πάντρεμα με τον Craig Walker (πρώην φωνή των Archive) στο τραγούδι “Lover (Name it what you will)”… αυτά είναι μόνο μερικά από τα κομματια του πρώτου άλμπουμ των Transistor “Things You Miss When You Blink”, που κυκλοφόρησε το 2008 από την Shift Records (Archangel), σε παραγωγή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου. Ένα άλμπουμ φτιαγμένο με ψυχή: 12 κομμάτια από τα οποία ο καθένας μας ανακαλύπτει το δικό του αγαπημένο

Την ίδια εποχή (αρχές του 2008), δύο από τα μέλη των Transistor, «οι φωνές», Μαρία και Νίκη, συνέθεσαν τη μουσική για τ η θεατρική παράσταση “Στο Βυθό”, σε σκηνοθεσία της Ρoύλας Πατεράκη και παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Η μουσική της παράστασης εκτελείται και ηχογραφείται από τους Transistor.

Και για την ιστορία... Λίγα χρόνια πριν, είχαμε γνωρίσει δύο μέλη των Transistor, τον Δημήτρη Καλαντζή & τον Duru σε ένα ακόμη ανεξάρτητο project, τους γνωστούς Τσοπάνα Rave!

Αυτή την περίοδο οι Transistor παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας για ακόμα μία φορά την δυναμική τους και πάνω στο stage. Η γοητευτική φωνή της Μαρίας αφήνει το ιδιαίτερο και μελωδικό αποτύπωμα της σε κάθε τραγούδι των Transistor. Μαζί με την Νίκη, τον Στέλιο, τον Δημήτρη & τον Duru, όπως ορίζει το όνομα τους*, είτε δημιουργούν ένα ξεχωριστό προσωπικό μουσικό σύνολο, είτε γίνονται ο διακόπτης για να ενεργοποιηθεί το ολοκληρωμένο κύκλωμα κοινού και μουσικής...

(*Τα τρανζίστορ κατασκευάζονται είτε ως ξεχωριστά ηλεκτρονικά εξαρτήματα είτε ως τμήματα κάποιου ολοκληρωμένου κυκλώματος)

Εμείς θα τους απολαύσουμε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Gagarin205, στην Αθήνα, και λίγο αργότερα, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στο Μύλος Club στη Θεσσαλονίκη ενώ το Σάββατο 6 Μαρτίου θα εμφανιστούν στην Καβάλα (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα).

Μαζί τους θα εμφανιστούν και οι Plus Dots – παιδιά και αυτοί της άνθισης της ελληνικής σκηνής σε πιο reggae / ska ρυθμούς - και οι πιθανότητες για τζαμάρισμα είναι πολύ μεγάλες!

Ενώ την βραδιά ανοίγουν οι Jolly Roger (www.myspace.com/jollyrogerofinsomnia), ένα φρέσκο όνομα της ελληνικής Hip - Hop σκηνής!

No comments:

Post a Comment