Monday, January 18, 2010

τα βραβεια των κριτικων κινηματογραφου

Με ένα «καυτό» φιλί επί σκηνής η Meryl Streep και η Sandra Bullock γιόρτασαν το κοινό τους βραβείο ερμηνείας στην Τελετή Απονομής των Critics Choice Awards στο Λος Άντζελες. Στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία η υπεροχή των γυναικών ήταν εμφανής…

Το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου μοιράστηκαν (αφού ισοψήφισαν) η Meryl Streep (για το «Julie and Julia») και η Sandra Bullock (για το «Blind Side»). Οι δύο σταρ του Hollywood αιφνιδίασαν τους πάντες όταν αντάλλαξαν ένα… «παθιασμένο» φιλί στο στόμα, προφανώς ευτυχείς από το βραβείο, που μόλις είχαν κερδίσει.

Στα υπόλοιπα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου, που είναι προφανές ότι έχουν… άρωμα Όσκαρ, είναι εμφανής η επικράτηση των γυναικών. Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς δεν είναι άλλη από την Kathryn Bigelow, τη σκηνοθέτη του «The Hurt Locker», που απέσπασε τόσο το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, όσο και το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Jeff Bridges για το «Crazy Heart», ενώ το απόλυτο φαβορί για τα Όσκαρ, Christoph Waltz (ο κακός του «Inglourious Basterds»), τιμήθηκε με το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η Mo'Nique, που εξέπληξε τους πάντες με την ερμηνεία της στο «Precious», κατέκτησε το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ νεαρή, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα, Saoirse Ronan (η μικρή της «Εξιλέωσης») κέρδισε το Βραβείο Νέου Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «The Lovely Bones» του Peter Jackson.

Ολόκληρο το καστ του «Inglourious Basterds» του Quentin Tarantino τιμήθηκε με σχετικό βραβείο, ενώ η ταινία απέσπασε επίσης το Βραβείο Σεναρίου.

Όπως αναμενόταν το «Up» κυριάρχησε των υπόλοιπων animation. Καλύτερη κωμωδία χρίστηκε το «The Hangover» και καλύτερη ταινία δράσης το «Avatar» του James Cameron, το οποίο επιπλέον τιμήθηκε με τα Βραβεία Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Οπτικών Εφέ, Ήχου και Μοντάζ.

No comments:

Post a Comment