Sunday, January 31, 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*15 φορες ηταν υποψηφιος για Οσκαρ ο συνθετης Alex North,που πεθανε 81 χρονων το 1991.Του αποεμηθηκε ενα τιμητικο Οσκαρ για το συνολο της δουλειας του το 1986.Στο ξεκινημα του τον βοηθησε ο Ηλιας Καζαν(Βιβα Ζαπατα).
*Ο Γαλλος συνθετης Georges Delerue κερδισε Οσκαρ το 1979 για το A little romance.Εγραψε μουσικη για το Promise at dawn του Ζυλ Ντασσεν και για πολλες ταινιες του Φρανσουα Τρυφω.Πεθανε το 1992 σε ηλικια 67 χρονων.
*Όταν τα Χριστουγεννα του 1995 πεθανε 78 χρονων ο Ντην μαρτιν ο Φρανκ Σινατρα δηλωσε: «Ο Ντην ηταν αδελφος μου,όχι από αιμα αλλα κατ’επιλογην.»Οι γυναικες εβλεπαν τον Μαρτιν ως σεξυ εκδοχη του Περυ Κομο.Οταν σταματησε η συνεργασια του με τον Τζερρυ Λιουις το 1956 κερδιζε 2 εκατομμυρια δολλαρια τον χρονο.Η μεγαλυτερη δισκογραφικη του επιτυχια ηταν το Everybody loves somebody,που πουλησε δυο εκατομμυρια αντιτυπα.Με τον Λιουις γυρισε 16 ταινιες.Ηχογραφησε πανω από 500 τραγουδια και 100 αλμπουμ.
*Στο ιδιο συγκροτημα στην Αραχωβα αγορασαν σαλε το 2006 ο Γιωργος Θεοφανους και η Πεγκυ Ζηνα.
*Ηταν επιτυχιες στην Ιταλια τον Δεκεμβριο του 1960
Il cielo in una stanza-Mina/Les enfants du Piree-Dalida/What a sky-Nico Fidenco/It’s now or never-Elvis Presley/Se ci sei-Umberto Bindi/Notte di luna calante-Domenico Montugno/Nessuno al mondo-Peppino di Capri/Milord-Edith Piaf/Tell Laura I love her-Ricky Valance/You mean everything to me-Neil Sedaka.
*Στην δεκαετια του 60 το κλαμπ «Ρομαντικα» της Θεσσαλονικης ηταν το πρωτο και μοναδικο που παρουσιασε βιντεο τζουκ μποξ,τον προγονο των βιντεο κλιπ.
* «Απταιτ» ωνομαστηκε το παλιο γκρουπ της Θεσσαλονικης από τον τιτλο του τραγουδιου του Στηβι Γουοντερ Uptight (everything is alright).
*Οι θεσσαλονικεις χειροκροτουσαν καποτε τον μετεπειτα συνθετη Αλεξη Παπαδημητριου ως τραγουδιστη στο κλαμπ «Παιπερ» του «Καψης».
*Αποκριατικες χοροεσπεριδες που αφησαν εποχη Ανεμωνων,Ανατολια ,Χρυσου Τριφυλιου,Αχυρωνα,κ.α.

No comments:

Post a Comment