Sunday, January 17, 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

*Δυο μερες συνεχεχομενες το καναλι «Αλφα» επαιξε το «Ντερτυ Ντανσινγκ».Και βεβαια ο χορος του φιναλε είναι από τις ωραιοτερες σκηνες και χαρη στο τραγουδι ( I’ve had )The time of my life,Νο 1 το 1987 και χρυσος δισκος στις ΗΠΑ για το ντουετο Bill Medley/Jennifer Warnes.Κερδισε και Οσκαρ ως καλυτερο κινηματογραφικο τραγουδι και “Γκραμμυ» για το καλυτερο «φωνητικο ντουετο της ποπ».
*Στη Θεσσαλονικη:εστιατοριο-καφε εχει και η Ikea και το πολυκαταστημα Hondos,ενώ διπλα τους λειτουργουν και Goodys και Mac Donalds.
*«Αμαλθεια» μας ειπαν ότι λεγεται ένα εξαιρετικο ιταλικο εστιατοριο στην Κατερινη.
*Πολυτελες ξενοδοχειο 4 αστερων θα λειτουργησει εξω από το Λιτοχωρο,σε πλαγια του Ολυμπου.Εκτος απροοπτου θα είναι ετοιμο το Πασχα.
*Οι πρωτοι οργανωτες μουσικων πρωινων στην Θεσσαλονικη(δεκαετια του 60) ηταν ο Κωστας Χατζηπαναγιωτου και ο Σταυρος Μωρεσοπουλος.Στα κλαμπ Πουσυκατ,Χαβαη,Ακαπουλκο.
*Ένα από τα πρωτα συγκροτηματα της Θεσσαλονικης ηταν οι Μπραμς(1964) με μελη τους Δημητρη Λαζαριδη,Κυριακο Καλογιαννιδη,Βαγγελη Κουτσοτολη,Πασχαλη Αρβανιτιδη.Το 1965 με την προσθηκη του Αλκη Κακαλιαγκου εγιναν «Ολυμπιανς».Το 1966 κυκλοφορουν τον «Τροπο».
*Το πιο παλιο τραγουδι στα χιτ παραιηντ του Billboard είναι το Greesleeves-Mantovani (1953).Ειναι γνωστο από το 1580.Αναφερεται από τον Σαιξπηρ στο βιβλιο του «Οι χαρουμενες κυραδες των Ουινδσωρ»Ξαναεγινε επιτυχια το 1957 από τις Beverly Sisters και το 1969 από τον Mason Williams.
*Οι Γερμανοι γνωριζουν το τσεχοσλοβακικο τραγουδι Skoda lasky με τιτλο Rosamunde.Στην αγγλικη γλωσσα εγινε επιτυχια ως Beer barrel polka.
*Ενας στους τεσσερις Γερμανους πιστευει στην μαγεια,στα ξορκια και τον σατανισμο.
*Η τραγουδιστρια Παολα(Νικολεσκο) για την οποια ο Χρηστος Χαιροπουλος εγραψε το «Παολα» ηταν ανεψια του αλλοτε γενικου διοικητη Μακεδονιας-Θρακης Αντωνη Σπηλιωτοπουλου.
*Σημερα,από 8 μμ,ο Θεμης Γεωργαντας παιζει μουσικη στο «Ολυμπιον»(πλατεια Αριστοτελους).

No comments:

Post a Comment