Tuesday, January 12, 2010

12 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖ. ΧΕΝΤΡΙΞ

Ουάσινγκτον
Οι τελευταίες ηχογραφήσεις του Τζίμι Χέντριξ πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε δίσκο, 40 χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα της ροκ από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε η αδελφή του, το άλμπουμ θα έχει τίτλο Κοιλάδες του Ποσειδώνα (Valleys of Neptune) και θα περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα κομμάτια που μιξαρίστηκαν από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του μάγου της κιθάρας.

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου θα κυκλοφορήσει αρχικά ως σινγκλ τον Φεβρουάριο, και στο άλμπουμ θα συνοδεύεται από διάφορα άλλα τραγούδια, μεταξύ των οποίων μία οργανική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream, Sunshine of your Love, μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού Fire και μία πρώτη εκτέλεση του Mr Bad Luck, ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ.

«Ο αδελφός μου Τζίμι στο στούντιο ένοιωθε σαν στο σπίτι του. Οι Κοιλάδες του Ποσειδώνα προσφέρουν μία εμβάθυνση στην δεξιοτεχνία του στη διαδικασία της ηχογράφησης και αποδεικνύουν περίτρανα ότι ήταν ασύγκριτος, εξίσου καινοτόμος και στην ηχογράφηση, όπως ήταν και ως κιθαρίστας. Η ιδιοφυΐα του λάμπει σε κάθε ένα από τα πολύτιμα αυτά κομμάτια» τόνισε η Τζέινι Χέντριξ, μιλώντας στο περιοδικό Ρόλινγκ Στόουν.

No comments:

Post a Comment