Sunday, January 3, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010



*ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.
*Μονο το 2003 εκλεισαν 2.700 καταστηματα δισκων στις ΗΠΑ.
*Καποτε τα πιτσιρικια τραγουδουσαν μια παραλλαγη του γνωστου ασματος ως εξης:Στο Ζαπειο μια μερα περιπατουσα,συναντησα μια νεα ξανθομαλλουσα,φορουσε τακουνακι και μπλε σορτσακι,τη λεγανε Αλικη,Αλικη Βουγιουκλακη…
*Από τα 9.835 νησια που εχει η Ελλαδα μονο τα 227 είναι κατοικημενα.
*Η πρωτη ελληνικη συνθεση που πουλησε πανω από ένα εκατομμυριο αντιτυπα ηταν «Τα παιδια του Πειραια».Μεσα σ’ένα χρονο το 1960 πουλησε πανω από δεκα εκατομμυρια αντιτυπα σε διαφορες εκτελεσεις σ’ολο τον κοσμο.
*Το αμερικανικο δικτυο CBS εκανε την πρωτη επιδειξη εγχρωμης τηλεορασης το 1941.
*Η τηλεοπτικη σειρα «αντρεμενοι με παιδια» παιχθηκε στις ΗΠΑ από το 1987-97 σε 259 επεισοδια.
*Τρεις καλλιτεχνες με ελληνικο αιμα στις φλεβες τους:Tony Orlando,Johnny Otis,Cat Stevens.
*Στην Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη Θεσσαλονικης Ημερα Δενδροφυτευσης στις 6 Φεβρουαριου και Ημερα Φασολαδας στις 21 Μαρτιου.
*1932:ρεκορ μικροτερης συμμετοχης ξενων εκθετων στην ΔΕΘ εξ αιτιας της κορυφωσης της διεθνους οικονομικης κρισης.Μονο 117 ξενοι παιρνουν μερος.
*Ο Τζην Κελλυ εμφανιστηκε σε τρεις ταινιες με την Τζουντυ Γκαρλαντ,σε τρεις με την Συντ Τσαρις,σε τρεις με τον Φρανκ Σινατρα,σε δυο με τον Φρεντ Ασταιρ,σε δυο με την Καθριν Γκραιησον,σε δυο με την Βερα Ελλεν.
*Επισημος δημιουργος του Guantanamera (1929) συμφωνα και με δικαστικη αποφαση του 1993 είναι ο Κουβανος συνθετης-στιχουργος Joseito Fernandez (Diaz). Ο ιδιος εγραψε το Dale coco,dale café.

No comments:

Post a Comment