Thursday, December 31, 2009

LADY GAGA ,Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ RIHANNA

Η αγαπημένη καλλιτέχνης της Rihanna για το 2009 είναι η συνάδελφός της, Lady Gaga. Η Rihanna – η οποία είχε μια ταραχώδη χρονιά με την επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην της φίλο Chris Brown – δήλωσε ενθουσιασμένη με τις επιτυχίες της Lady Gaga.

“Η Lady Gaga, έχει μια τολμηρή “εικόνα” και πρέπει να πω ότι έχω μεγάλο σεβασμό σε αυθεντικούς καλλιτέχνες που δεν φοβούνται να κάνουν, αυτό που θέλουν - η Gaga είναι μια από άυτούς”, είπε η Rihanna.

Η 21χρονη τραγουδίστρια, πρόσφατα παραδέχθηκε ότι το 2009, ήταν η δυσκολότερη χρονιά που έχει περάσει ποτέ στη ζωή της, λόγω της επίθεσης, η οποία εκτός από τους μώλωπες της άφησε και ψυχικά τραύματα. “Η επίθεση ήταν μήνυμα αφύπνισης για εμένα. Ήταν πραγματικά ένα τεράστιο σημείο καμπής στη ζωή μου” δήλωσε χαρακτηριστικά η Rihanna.

Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΡΑΝΤΖΟ 6 ΕΚΑΤ.ΛΙΡΩΝ

Η Μαντόνα, γνωστή λάτρης των αλόγων, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε το ποσό τον 6.000.000 λιρών για να αγοράσει ένα ράντσο, το οποίο βρίσκεται στην αριστοκρατική περιοχή Χάμπτον, της Νέας Υόρκης. Η ποπ σταρ, έδωσε αυτό το τεράστιο ποσό, για να κάνει δικά της 30 στρέμματα γης.

“Η Μαντόνα είναι πραγματικά ενθουσιασμένη με το νέο της απόκτημα” δήλωσε φιλικό της πρόσωπο.

Προς το παρόν, το ράντζο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση αλόγων, ενώ επιτράπηκε στη Μαντόνα να το αγοράσει με την προϋπόθεση, να διατηρήσει το χώρο αυτό για τα άλογα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια, ενδιαφέρεται για ένα ακόμα οικόπεδο, αξίας 1.5 εκατ. λιρών που βρίσκεται δίπλα από το ράντζο, για να μπορέσει να χτίσει εκεί ένα “βασιλικό” σπίτι.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΜΕΡΙΚΟΙ απο τους πολλους καλλιτεχνες που εφυγαν στην πρωτη δεκαετια του 21ου αιωνα- James Brown, Johnny Cash, Beverly Sills, Bo Diddley, Peggy Lee, Ray Charles, Nina Simone, Rosemary Clooney, Lionel Hampton, Luciano Pavarotti, Les Paul, Eartha Kitt, Tito Puente, Artie Shaw, Isaac Stern Waylon Jennings, Celia Cruz, Perry Como, Mstislav Rostropovich and Johnny, Joey and Dee Dee Ramone.

70 ΧΡΟΝΩΝ Η "ΤΡΟΠΙΚΑΝΑ" ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Αβάνα-
Την ημέρα των εγκαινίων του, στις 30 Δεκεμβρίου 1939, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος κατέστρεφε την Ευρώπη, το Όσα Παίρνει ο Ανεμος έβγαινε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και ο Φιντέλ Κάστρο έκλεινε τα 13 του χρόνια.

Στα 70 χρόνια που πέρασαν άλλαξαν τα πάντα, αλλά το διάσημο κέντρο και καζίνο Tropicana στην Κούβα παραμένει αναλλοίωτο και δικαίως θεωρείται «ένας μικρός παράδεισος κάτω από τα άστρα».

Με την ίδια αίγλη που έχει συνηθίσει να παρέχει στους επισκέπτες του, το Tropicana γιόρτασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τα 70ά γενέθλιά του.

Περίπου 850 τουρίστες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επίσημοι προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στο φαντασμαγορικό πάρτι και χόρεψαν στους ρυθμούς της σάμπα και της σάλσα.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα ειδικά αφιερώματα σε θρύλους της μουσικής -όπως ο Νατ Κινγκ Κόουλ και η Ρίτα Μοντανέρ- που συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία του Tropicana.

Wednesday, December 30, 2009

JACKSON'S "THRILLER" WILL LIVE FOREVER

NEW YORK-
The red leather jacket. The yellow eyes. The zombies. The dance. That laugh. Think what you want about the late man himself, but videos don't come much more culturally significant than Michael Jackson's "Thriller."

Which is exactly why the Library of Congress has seen fit to include the groundbreaking 1983 music video as one of the 25 films to be added to the National Film Registry this year.

The preserving body typically selects films that are "culturally, historically or aesthetically significant." Not to mention films that are, well, actual films.

This year's crop joins 500 other motion pictures that have been selected to be saved in perpetuity since the NFR was created in 1989. Rather than a mere "best of" list, the registry inducts films that served to spotlight American creativity in cinema and are at least 10 years old.

Here are this year's selections:

• Dog Day Afternoon (1975)
• The Exiles (1961)
• Heroes All (1920)
• Hot Dogs for Gauguin (1972)
• The Incredible Shrinking Man (1957)
• Jezebel (1938)
• The Jungle (1967)
• The Lead Shoes (1949)
• Little Nemo (1911)
• Mabel's Blunder (1914)
• The Mark of Zorro (1940)
• Mrs. Miniver (1942)
• The Muppet Movie (1979)
• Once Upon a Time in the West (1968)
• Pillow Talk (1959)
• Precious Images (1986)
• Quasi at the Quackadero (1975)
• The Red Book (1994)
• The Revenge of the Pancho Villa (1930-36)
• Scratch and Crow (1995)
• Stark Love (1927)
• The Story of G.I. Joe (1945)
• A Study in Reds (1932)
• Thriller (1983)
• Under Western Stars (1938)

________
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Το 1975 στο «Παιπερ» του ξενοδοχειου «Καψης»τραγουδουσαν οι Λαζαρος Παπαγεωργιου(παλιοτερα με τους Πασιφικς),Gloria Malone,Λυδια κι επαιζε η ορχηστρα Artomics,από την οποια περασαν οι μουσικοι Γιωργος Σταντζος,Λεωνιδας Σταματιαδης,Καρλο Αρτζετζιανο,Δημητρης Αραμπατζης,Πανος Λεμονιδης.Οι επιτυχιες του ρεπερτοριου τουςAmore scusami/Strangers in the night/Feelings/ L’ete Indien.Εξ αλλου στην μπουατ του ιδιου ξενοδοχειου τραγουδουσαν οι Φανη Φωτιου,Στελιος Σαμαρας κι επαιζε το Ρετρο Κομπο με βιμπραφωνιστα τον Κωστα Τσολοδημο.Πιανιστας ο Αλκης Κακαλιαγκος.
*Στη «Νεραιδα» της Θεσσαλονικης την ιδια περιοδο εμφανιζονται οι Τζενη Βανου/Μαγδα Τζαβελα/Πασχαλης Τερζης(αγνωστος ακομα),Μαρια Ζαραλη,Νανσυ Ναθαναηλ,Δημητρης Ξενιδης,Ζεττα Ζαφειριου,Τασος Χαιδεμενος,Μαρι βιργκου.Στο πιανο ο Μανωλης Παναγιωτακης.Στα μπουζουκια οι Καμπουρελος-Σωκρατης.Επιχειρηση Θωμα Καραμπερη.
*Το 1975 στ «Δειλινα» εμφανιζονται οι Γιαννης Πουλοπουλος,Μαριος,Αρετη Κυπραιου,Γιαννης Ιμβριωτης,Γωγω Διακου,Ηλιας Σαφλεκας,Μ.Νικολαου,Τζινα Μωραιτου,Πετσανος,Εφη Κουτρακη,Κορινα δελη.Ορχηστρα Γιωργου Καρακουλακη.
*Ηταν το 1975 τραγουδουσε στην Θεσσαλονικη ο Αιτινος Ζαν Pομπερ.
*15.000 ειδη του υποθαλασσιου βασιλειου θα δειτε στο ενυδρειο της Λισσαβωνας-στον χωρο που λειτουργουσε η ΕΧPΟ 98.
*Ο εθνικος δρυμος της Πινδου εκτασης 69.000 στρεμματων ιδρυθηκε to 1977.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*Τον απριλιο του 2005 πεθανε αθορυβα ο καθηγητης Αρμαντο Μορενο,εμπνευστης,γενικος γραμματεας και τα τελευταια χρονια προεδρος της FIDOF,της παγκοσμιας ομοσπονδιας οργανωτων φεστιβαλ.Σημερα μελη της FIDOF είναι 320 φεστιβαλ σε 72 χωρες.Με πρωτοβουλια του ειλικρινως υμετερου μελος για αρκετα χρονια ηταν και το φεστιβαλ τραγουδιου Θεσσαλονικης,το οποιο ειχε βραβευσει με ειδικη διακριση ο Μορενο(καταγωγη Σπλιτ),νυμφευμενος για ένα διαστημα με Σαλονικια.Γενικος γραμματεας της ομοσπονδιας είναι τωρα ο γιος του Μορενο,Mario Moreno.
*Οι αδελφοι Κατσαμπα ηταν ιεροψαλτες στο Αγρινιο πριν αρχισουν την επαγγελματικη καριερα τους ως ντουετο.
*18 Οκτωβριου 1936 γεννηθηκε στα Χανια η Νανα Μουσχουρη.
*Το 1927 ιδρυθηκε στην Θεσσαλονικη «Συνδεσμος προς καταπολεμησιν της βλασφημιας των Θειων».
*Πρωτα η Γωγω Αντζολετακη(1971) και μετα ο ειλικρινως υμετερος παρουσιασαν από την τηλεοραση την εκπομπη «Ντισκοτεκ για νεολαια».
*Το 1900 τα ταξιδια μεταξυ Ελλαδας και ΗΠΑ εκτελουνται με δυο υπερωκεανεια των 1400 και 1800 θεσεων.Διαρκεια ταξιδιου 14 ημερες.
*Από το 1954-71 ο Κωστας Κακαβας επαιξε σε 106 ταινιες.
*Επιγραφη στα τζαμια ενός αυτοκινητου «αυτος ο χωρος διατιθεται για τις κλησεις της τροχαιας».
*Ο πρωτος δισκος που ηχογραφησε η Νανα Μουσχουρη ηταν το Fascination(1958).Ακολουθησαν- Η μανα μου με δερνει/Ανιτσα μου,Ανιω/Ιλισος/Ελα,παρε μου την λυπη/Χαρτινο το φεγγαρακι/Παμε μια βολτα στο φεγγαρι.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ

Το Black album των Metallica είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων, από την εμφάνιση του Nielsen SoundScan που μετράει τις πωλήσεις,στις ΗΠΑ απο το το 1991.

Οι Metallica έχουν πουλήσει μόλις 3.000 περισσότερα κομμάτια από τη Shania Twain που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το `Come On Over`.

Το ‘Black’ έχει πουλήσει 15,490,000 αντίτυπα.

Και όπως είπε και κάποιος, η Shania προλαβαίνει να αγοράσει 3.000 κομμάτια...

Η MARY J. BLIGE ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ

Η Mary J. Blige, έδειρε τον άντρα της, Kendu Isaacs, γιατί φλέρταρε επίμονα μια σερβιτόρα. Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια του πάρτι που είχε διοργανώσει, η διάσημη τραγουδίστρια, για την παρουσίαση του νέου της cd, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Daily News, το ζευγάρι τσακώθηκε, όταν η Mary κατάλαβε ότι ο Kendu, φλέρταρε όλο το βράδυ με μια σερβιτόρα. “Δεν θα καταστρέψεις εσύ τη βραδιά μου” είπε ταραγμένη η τραγουδίστρια στο σύζυγο της, ενώ αμέσως μετά τον έσπρωξε και του έδωσε μια μπουνιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων.

Αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι αμέσως μετά τον καυγά, ο Kendu έφυγε και λίγο αργότερα τον ακολούθησε η Mary, αφήνοντας τους καλεσμένους της, στα “κρύα του λουτρού”.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Mary J.Blige, δήλωσε ότι όσα γράφτηκαν δεν αληθεύουν, εξηγώντας ότι αυτός που τσακώθηκε με τον Kendu ήταν ο αδερφός της Mary, και όχι η τραγουδίστρια η οποία προσπάθησε να τους χωρίσει. Εν τω μεταξύ, δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια.

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΒΑΝ ΜΟΡΙΣΟΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΕΡΑΣ

Στα 64 χρόνια του, ο Van Morrison, έγινε και πάλι πατέρας! Ο διάσημος τραγουδιστής και η σύζυγος του Gigi, καλωσόρισαν στις 28 Δεκεμβρίου το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ο Van Morrison, ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά, τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας στην προσωπική του σελίδα, www.vanmorrison.com. “Ο μικρός Van, γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου και είναι φτυστός ο πατέρας του”, ανέφερε στην ιστοσελίδα τους ο μεγαλομπαμπάς...

Το όνομα που έδωσε το ζευγάρι στο μικρό Van, είναι George Ivan Morrison (το πραγματικό όνομα του Van Morrison).

Ο τραγουδιστής, έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο, την 39χρονη κόρη του, Shana Morrison, η οποία έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, στο τραγούδι.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝΤ ΣΤΙΟΥΑΡΤ

Η οικογένεια του διάσημου τραγουδιστή Rod Stewart ταλαιπωρήθηκε κατά το αεροπορικό ταξίδι της. Τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στα αμερικανικά αεροδρόμια, μετά την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης τους καθυστέρησαν δύο ώρες.

Δεν έχει σημασία αν είναι διάσημος και ταξιδεύεις στην πρώτη θέση ή είσαι ταξιδιώτης της οικονομικής θέσης. Όλοι θα υποστούν τα πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας.

Ο 62χρονος τραγουδιστής και η 36χρονη Penny Lancaster, πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι μαζί με δύο από τα παιδιά τους και παρά την ταλαιπωρία στο ταξίδι της επιστροφής, δεν φάνηκαν να χάνουν την καλή διάθεση των διακοπών.

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο ΄΄Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου»΄΄ είναι το όχημα για ένα ταξίδι και μια γνωριμία με ανθρώπους και καταστάσεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ένα βιβλίο βασισμένο στη δημοσιογραφική έρευνα της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής…

Ένα ταξίδι από τους μαυραγορίτες της κατοχής και το χαστούκι στη βασίλισσα Φρεδειρίκη έως τη δίκη του Νάσιουτζικ και τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά. Από τον ναζί Μαξ Μέρτεν, που εξολόθρευσε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στα «θαύματα»της άγιας Αθανασίας και από τον Νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού στον ληστή με τις γλαδιόλες, τον μοιραίο Βενάρδο.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου», και ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Πετρόπουλος, έπειτα από πέντε χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής διαδρομής, μεταφέρουν τις ιστορίες στον γραπτό λόγο.

Συγκεντρώνουν τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που δεν έδειξαν ποτέ στην τηλεόραση και, με επιπλέον έρευνα, ανακαλύπτουν κι άλλες πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους των θεμάτων που στο παρελθόν έγιναν πρωτοσέλιδα και μερικές φόρες καθόρισαν τη μοίρα του τόπου.

Ξεχωρίζουν τον μύθο από την πραγματικότητα, τα ηθελημένα ψέματα από την αλήθεια. Διατρέχουν πέντε ταραγμένες δεκαετίες, συστήνοντας το πρόσφατο παρελθόν μας σε όσους το αγνοούν και υπενθυμίζοντας άγνωστες πτυχές σε όσους το έζησαν με τη φόρτιση και τις σκοπιμότητες των εξελίξεων.

Οι ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου» είναι ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια: Για αυτούς που δεν πρέπει να ξεχάσουν και για αυτούς που πρέπει να μάθουν. Για όσους θυμούνται ακόμη την τελευταία εκτέλεση ποινικού κρατουμένου στην Ελλάδα και για όσους αγνοούν ότι ο Έρικ Κλάπτον έζησε για λίγους μήνες στη χώρα μας και σόλαρε με την κιθάρα του σε μπαρ της Κυψέλης παρέα με Έλληνες μουσικούς. Για όσους αποθέωσαν τον θρυλικό Τζιμ Λόντο και για όσους έχουν ακούσει το όνομα της θλιμμένης πριγκίπισσα Σαράγια, αλλά δεν ξέρουν γιατί έχασε τον θρόνο της.

Ένα βιβλίο πατριδογνωσίας, γιατί τελικά η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά.

ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΤΙΤΛΟΣ: Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος
ISBN: 978-960-16-3461-6
ΣΧΗΜΑ: 14x21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 496
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 19,50 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης

ΟΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ 2009

Τους 100 πιο όμορφους ανθρώπους στον πλανήτη αποκάλυψε όπως και κάθε χρόνο το περιοδικό People. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η 36χρονη ηθοποιός, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, που διαγνώσθηκε το Μάρτιο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού.

"Το μόνο καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να φοράω στηθόδεσμο" είχε δηλώσει η Κριστίνα Άπλγκεϊτ, αστειευόμενη μετά τη διπλή μαστεκτομή της, στο περιοδικό People.
Ανάμεσά στους ομορφότερους ανθρώπους βρέθηκαν πρόσωπα αναμενόμενα όπως οι Αντζελίνα Τζολί, Τζορτζ Κλούνεϊ, Χάλι Μπέρι και Χιου Τζάκμαν αλλά και νέα πρόσωπα του Hollywood όπως οι πρωταγωνίστριες του 90210 και ο βρικόλακας του Twilight, Ρόμπερτ Πάτισον.

Η ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ, η οποία έγινε διάσημη παίζοντας στην τηλεοπτική σειρά "Παντρεμένοι με παιδιά" την αφελή κόρη του Κέλι Μπάντι, δήλωσε στο περιοδικό People ότι μετά την εγχείριση, παρόλο που κατακλύστηκε από συναισθήματα, είχε την ψυχραιμία να κάνει το σωστό.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ

Η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιαφ σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι «ζωντανεύει» στις 31 Ιανουαρίου,8.30 μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εντίθ Πιαφ, Μιά Ζωή σε Ροζ και Μαύρο, παραγωγή του Αλέν Ντελόν, αποτίει φόρο τιμής στην αθάνατη Πιαφ με μία πρωτότυπη θεατροποιημένη βιογραφία πλημμυρισμένη από τα τραγούδια της.

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ ,στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 11 Ιανουαρίου.






Ο Ζαν Κοκτό είχε δηλώσει: «δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιαφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ». Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιαφ έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα.

Τρεις πρωταγωνιστές έρχονται τώρα να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στον «μύθο», στην αθάνατη Πιαφ.

Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια La vie en rose, L'hymne a l' amour, Milord ή Non, je ne regrette rien; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η Εντίθ;

Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί;

Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ, αναπλάθει την ζωή της μ' έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

Ο Ζακ Πεσίς -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιαφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της.

Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν . Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ρουμπιά Ματινιόν υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.

Tuesday, December 29, 2009

ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Το 1994 η Νεα Υορκη ειχε 19 σταθμους στα FM και 18 στα μεσαια.
*Hταν το 1993 όταν ο μικρος Jordy εκανε πανευρωπαικη επιτυχια το Dur,dur d’etre bebe.
*Το συνθημα του γαλλικου σταθμου NRJ ηταν καποτε La musique est une force.
*Κλαμπ,μπουατ,καφε της μοδας στην Θεσσαλονικη το 1994¨-Ακροαμα/Χανδρες/Αβανταζ/Αλυσιδα/αχιλλειον/Χολλυγουντ/Λαλα’ς/Μυλος/Mobil/Buzios/Chorus/Μαροκο/Αστρα/αρωμα/Θερμαικος.
*Τραγουδια που εγιναν συνθημα¨- Όχι,θα κατσω να σκασω/Ατακα κι επι τοπου/Ιστορια μου,αμαρτια μου/Σ’ αγαπαω,μ’ακους.
*Οι θερμοκρασιες στην Σιβηρια από +20 εως –60 βαθμους Κελσιου.
*Τρεις τονοι είναι το βαρος της αυλαιας του Radio City Music Hall της Νεας Υορκης,που εδώ και 75 χρονια είναι συνωνυμο με ότι καλυτερο στην ψυχαγωγια.
*Το 1993 το γραφειο παραγωγης εκπομπων Radio Express (ΗΠΑ) καθιερωσε το World Chart.
*Στα τελη της δεκαετιας του 80 ηρθε στην Θεσσαλονικη ο Βουλγαρος γιατρος Βανιου Στεφανοφ Χαρκοβ(νευρολογος-φυσιοθεραπευτης-χειροθεραπευτης),ο οποιος βοηθησε δεκαδες ανθρωπους που ειχαν προβλημα με την μεση τους και δεν μπορουσαν να ξεκουραστουν ,να ξαπλωσουν,κλπ Καποια στιγμη πηγε στην Κορινθο οπου τον ανακαλυψαν πολλοι αλλοι.Αραγε που να είναι τωρα?
*Ισως το πιο ονομαστο ξενοδοχειο του Σαιν Μοριτζ-Badrutt’s Palace Hotel.3,5 ωρες με τρενο από το αεροδρομιο Ζυριχης.
*Τα δημοφιλεστερα χασικλιδικα τραγουδια
1.Οι μπαγλαμαδες
2.Ο Μεμετης
3.Εσπασες τα πιατα
4.Πασαλιμανιωτισσα
5.Μανωλης ο χασικλης
6.Ο μουρμουρης
7.Οι χασικληδες
8.Μες στου Μανθου τον τεκε
9.Η χασικλου
10.Εχω μερακι,εχω νταλγκα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Τον Οκτωβριο 2007 πεθανε σε ηλικια 72 χρονων ο Τζιμης Μακουλης,υστερα από επεμβαση ανοικτης καρδιας.Επιτυχιες του:Ενας φιλος ηρθε αποψε απ τα παλια-Βιρα τις αγκυρες-Αντιο,εκει που πας στα ξενα-Γλυκεια Μαντονα-Βοτσαλο χαμενο-Γιατι κλαις μπεμπεκα-Τσιγγανα καρδια-Ένα φιλακι είναι λιγο.Γεννηθηκε στις 12 Απριλιου 1935.
*Όταν προκειται για κοκτειλ ο Τζαιημς Μποντ τα θελει shaken,not stirred.Για τον μπαρμαν του Oak Bar στο Plaza Hotel της Νεας Υορκης είναι «τραυματισμενο μαρτινι» αν το βαλεις σε shaker. Το ευγενικο ανακατεμα είναι η καλυτερη λυση.Τα πρωτα σαιηκερ εμφανιστηκαν στο καταλογο του Tiffany’s το 1893.
*Το εστιατοριο Girardet,στο προαστειο της Λωζανης,10 λεπτα από το κεντρο ,και 45 λεπτα από την Γενευη,θεωρειται το καλυτερο του κοσμου.20 ατομα εργαζονται στην κουζινα και 14 στην τραπεζαρια.Δεν δεχεται πιστωτικες καρτες κι απαιτει καταθεση 100 δολλαριων για την κρατηση.Σερβιρουν μονο 60 γευματα κάθε βραδυ.Το καλυτερο πιατο είναι,όπως λενε οι σερβιτοροι,C’est a vous.
*Τα καλυτερα θαλασσινα στην Φιλαδελφεια θα τα βρειτε στο εστιατοριο Old Original Bookbinders.Προσοχη:υπαρχουν δυο με το ιδιο ονομα.Το καλο και πρωτοτυπο είναι πανω στον ποταμο Delaware.Eκπληκτικοι οι παντα φρεσκοι,ολοζωντανοι αστακοι.Η τιμη είναι αναλογη.Γυρω στα 200 δολλαρια το ζευγαρι.
*Στο μυθιστορμα του 1950 Across the river and into the trees o Ernest Hemingway αναφερει το εστιατοριο-καφε-μπαρ της Βενετιας Harry’s Bar.Απο το 1931 πελατες του ηταν οι Truman Capote/Noel Coward/Ernest Hemingway/Somerset Maugham/Thornton Wilder/Cole Porter/Arthur Rubinstein/Elsa Maxwell/ Aristotelis Onassis/Charlie Chaplin/Richard Burton/Gary Cooper/Greta Garbo/Errol Flynn/Marcello Mastroianni/Farah Fawcett/Ryan o Neal/Orson Welles/βασιλιας Παυλος της Eλλαδος,κ.α.Βρισκεται στο νο 1323 της οδου San Marco.Χωραει 90 ατομα σε δυο χωρους.Θεωρειται το καλυτερο εστιατοριο της Βενετιας.Τα καλυτερα η δημοφιλεστερα κοκτειλ του:Americano/Negroni/Tiziano/Bellini.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Μετά τη λίστα του Billboard με τους 10 Πιο Επιτυχημένους Τραγουδιστές του 2009 που σας παρουσιάσαμε, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε και τα 10 Top Hits, τα τραγούδια που κυριάρχησαν στα charts τη χρονιά που ετοιμάζεται να φύγει.


Σύμφωνα με το Billboard, στην κορυφή βρίσκεται το τραγούδι «Boom Boom Pow» των Black Eyed Peas, του R’n’B συγκροτήματος που έσπασε κάθε προηγούμενο δημοτικότητας μέσα στο 2009, καταρρίπτοντας μάλιστα και το ρεκόρ παραμονής στην 1η θέση.


Ακολουθεί η άλλη μεγάλη “αποκάλυψη” της χρονιάς που κλείνει, η εκκεντρική Lady Gaga με διπλή είσοδο στα charts: με την επιτυχία της «Poker Face» στη δεύτερη θέση, αλλά και το mega-hit «Just Dance» στην τρίτη θέση.


Στην τέταρτη θέση ξαναβρίσκουμε τους Black Eyed Peas με το επίσης mega-hit που ακούστηκε παντού, «I Gotta Feeling». Αναμφίβολα, μια πολύ σημαντική χρονιά για το συγκρότημα.


Την πεντάδα κλείνει η νεαρή Taylor Swift, η πιο εμπορικά επιτυχημένη καλλιτέχνις του 2009, με τον ερωτικό ποπ ύμνο «Love Story».


Ακολουθεί ο Flo Rida με τη διασκευή της κλασικής επιτυχίας των Dead Or Alive από τα ‘80s «Right Round», ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Jason Mraz, ένας ακόμα καλλιτέχνης που άφησε τη σφραγίδα του τη χρονιά που πέρασε με την επιτυχία «I’M Yours».


Στην όγδοη θέση φιγουράρει η μία και μοναδική Beyonce με την επιτυχία της «Single Ladies (Put A Ring On It)» και την ακολουθεί κατά πόδας ο Kanye West στην ένατη θέση με το «Heartless».


Τη δεκάδα κλείνει το «Gives You Hell» από το ποπ-ροκ συγκρότημα The All-American Rejects.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ Η ΤΑΙΝΙΑ AVATAR

Λος Αντζελες
Στην κορυφή του καταλόγου εισπράξεων του αμερικανικού κινηματογράφου βρίσκεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Κάμερον «Avatar».

Η τρισδιάστατη ταινία που ξεκίνησε να προβάλλεται από την προηγούμενη εβδομάδα έχει συγκεντρώσει από τις πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της η ταινία συγκέντρωσε μόνο στις ΗΠΑ 75 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ «ανοίγματος» ταινίας τον Δεκέμβριο. Συνολικά η ταινία από τότε που άρχισε να προβάλλεται, πριν από 10 ημέρες, έχει συγκεντρώσει 212,3 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά και 467,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η ανορθόδοξη ματιά στη ζωή του Σέρλοκ Χολμς από το βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εισπράξεις που ανέρχονται σε 65,4 εκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Άλβιν και η Παρέα του» με εισπράξεις 50,2 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ταινία «Είναι Μπερδεμένο» με την Μέριλ Στριπ και τον Αλεκ Μπάλντγουιν με 22,1 εκατομμύρια δολάρια, που ξεκίνησε να προβάλλεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΩΡΕΑ 100.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟ SOS ΤΩΝ ΗΠΑ

Για άλλη μια φορά συγκίνησε η μεγαλοψυχία του ζεύγους Brad Pitt και Angelina Jolie.

Το διάσημο ζευγάρι έκανε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο αξίας 100 χιλιάδων δολαρίων στο χωριό «SOS», των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτό της χώρας μας.

Η Angelina και ο Brad είναι υποστηρικτές των παιδικών χωριών «SOS» εδώ και επτά χρόνια και έχουν προσφέρει πολλά χρήματα και υλικά αγαθά στα παιδιά αυτά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Brad Pitt δήλωσε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βλέπουν παντού παιδικά χαμόγελα.

ΟΠΕΡΕΤΑ ΓΙΑΝΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αναδρομή στη ζωή και το έργο του συνθέτη Κώστα Γιαννίδη (Γιάννη Κωνσταντινίδη), που σφράγισε το ελληνικό μουσικό θέατρο την περίοδο 1930-1960 αποτελεί η παράσταση της οπερέτας του «Το μικρόβιο του έρωτα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9-11). Πρωτοανέβηκε στο Βερολίνο το 1927 όταν ο συνθέτης, μαζί με τον Νίκο Σκαλκώτα, ήταν μαθητές του Κουρτ Βάιλ, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η απολαυστική παράσταση, παράλληλα, παρακολουθεί την πορεία του δημιουργού από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη στη μουσική πρωτοπορία και στα καμπαρέ του Βερολίνου, καταλήγοντας στα αθηναϊκά μουσικά θέατρα.



Ιστορική - μουσική έρευνα: Λάμπρος Λιάβας, μουσική επεξεργασία - ενορχήστρωση: Βασίλης Τενίδης. Διεύθυνση ορχήστρας: Χρύσανθος Αλισάφης. Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου - Λάμπρος Λιάβας. Σκηνικά - κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ. Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου. Στο ρόλο του Κώστα Γιαννίδη ο Γιώργος Κέντρος. Ερμηνεύουν επίσης: Αγγελος Παπαδημητρίου, Κώστας Ζαχαράκης, Νίνα Λοτσάρη, Νίκος Στεφάνου, Ιωάννα Φόρτη, Χάρης Ανδριανός, Ελπινίκη Ζερβού, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Γιώργος Σώχος, Τάσος Λαζάρου κ.ά. Παραστάσεις έως 28/3, καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤ-1

Την απόκτηση του 49%των μετοχών του Σερβικού τηλεοπτικού δικτύου FOX TELEVIZIJA, μετά από συμφωνία με τη News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ο ΑΝΤ-1.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού «Η μεταβίβαση αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου για επενδύσεις στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή συμφωνία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ μετά την πώληση της βουλγαρικής Nova Televizia που ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο».

Το κανάλι έχει μερίδιο τηλεθέασης 9% “σε μία περιοχή με εξαιρετικές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης” δήλωσε ο Θ.Κυριακού, συμπληρώνοντας ότι η FOX Televizija “είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός μή σερβικής ιδιοκτησίας, που έλαβε άδεια μετάδοσης από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Σερβίας το 2006 και σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια”.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1, εκκρεμεί ακόμα η έγκριση της μεταβίβασης από τη σερβική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο, και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Μπλιτς", όπως αναφέρει το Α.Π.Ε., η συμφωνία μεταξύ Κυριακού και Μέρντοκ επιτεύχθηκε πριν από μερικές ημέρες και αναμένετο να ανακοινωθεί επίσημα μετά το νέο έτος.

Η "Μπλιτς" υποστηρίζει ότι "ο κ. Κυριακού, ύστερα από παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και έλαβε εγγυήσεις ότι το κανάλι που αγόρασε θα λάβει άδεια λειτουργίας από το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RRA)".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σήμερα "το RRA θα συνεδριάσει γα να επικυρώσει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της FOX".

SUSAN BOYLE SINGS LIVE ON JAPAN TV

Scottish singing sensation Susan Boyle has brought her act to Japan.

The 48-year-old church volunteer who rocketed to fame with her surprising performance on ''Britain's Got Talent'' arrived at Tokyo's international airport on Tuesday to prepare for a guest appearance on Japan's premier vocal variety show, which will be aired live on New Year's Eve by Japan's public broadcaster, NHK.

Boyle smiled broadly as she greeted a mob of photographers at the airport, but declined a request for an impromptu song, saying her fans would have to wait for the NHK show.

She is scheduled to sing her trademark ''I Dreamed a Dream'' from Les Miserables.

The NHK program, now in its 60th year, showcases the most popular singers of the year. Most of its guests are Japanese.

Boyle was runner-up in the British talent show, but her performance became a hit on YouTube and made her one of the biggest international celebrities of the year, with more than 120 million views.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤ 3

Με ποιοτικές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια αποχαιρετά το 2009 και υποδέχεται το νέο έτος η ΕΤ3. Το εορταστικό πρόγραμμα του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης περιλαμβάνει εξαιρετικές μουσικές συναυλίες κι εκπομπές που αναδεικνύουν την περιφέρεια, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των ημερών, ενώ ξεχωριστές είναι και οι κινηματογραφικές ταινίες που επιλέχθηκαν για την Πρωτοχρονιά.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009, στις 19.30, η «Κυριακή στο Χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ μεταφέρει το τηλεοπτικό ‘‘γλέντι’’ στο Αθαμάνιο Άρτας. Το χωριό, που βρίσκεται κάτω από την οροσειρά της νότιας Πίνδου με τα Τζουμέρκα, ανάμεσα στις ‘‘υδάτινες αγκαλιές’’ του Αχελώου και του Άραχθου, αποκαλύπτει στην εκπομπή τη μοναδική ομορφιά του με εικόνες από τα χιονισμένα τοπία, την ορεινή αγροτική και ποιμενική ζωή και τις αναπαραστάσεις εθίμων.
Το 2010 στην ΕΤ3 έρχεται μελωδικά με τη συναυλία «Πλέσσας, αυτός ο άγνωστος» η οποία ξεκινάει σχεδόν στην εκπνοή του 2009, στις 23.00. Στη συναυλία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν ο Αντώνης Ρέμος, η Εύη Σιαμαντά και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς σε μουσική διεύθυνση Κωστή Παπάζογλου. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει αποσπάσματα και παραλλαγές από διάφορα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο σε συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ακολουθεί η συναυλία «Υπέροχα Μαζί» με το Μανώλη Μητσιά και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στην «Αποθήκη» του «Μύλου». Με τραγούδια που σημάδεψε με τη φωνή του ο σπουδαίος ερμηνευτής, οι πρώτες ώρες του νέου έτους γεμίζουν με μελωδίες.
Στις 2.30, η ΕΤ3 «επιμένει μουσικά», αλλάζοντας, όμως, ρεπερτόριο σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Θα σπάσω κούπες…και ποτηράκια» με την ορχήστρα του Χρήστου Μητρέντζη και το συγκρότημα «Λωξάντρα» σε παρουσίαση Πάνου Σαββόπουλου. Συμμετέχει, τραγουδώντας, ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Στις 4.00, ακολουθεί η μαγνητοσκοπημένη συναυλία «Μουσική Παράδοση της Κωνσταντινούπολης- Ενθύμιον Κωνσταντινουπόλεως», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με το μουσικό σχήμα «Εν χορδαίς». Ακούγονται σπάνιας αξίας τραγούδια των Ελλήνων της Πόλης, συνθέσεις των μεταβυζαντινών μουσικοδιδασκάλων, τραγούδια αρμενικά, τουρκικά και σεφαραδίτικα. Συμμετέχουν οι Χρόνης Αηδονίδης, Francoise Atlan, Θωμάς Κοροβίνης, Dilec Koc, Haig Yazdjian, Hasan Faqir, καθώς και το μουσικό σχήμα “Constantinople”.
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Την πρώτη ημέρα του χρόνου, στις 12.00, ο «Τόπος και το Τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη επιχειρεί ένα νοερό ταξίδι στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, παρουσιάζοντας ήθη, έθιμα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, που αναβιώνουν από Καππαδόκες της σύγχρονης γενιάς, οι οποίοι ζουν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Η εκπομπή παρουσιάζει μία αυθεντική πρωτοχρονιάτικη γιορτή για την υποδοχή του Καππαδόκη Άη Βασίλη.
Στις 13.30, τα «Αληθινά Σενάρια» με το Νίκο Ασλανίδη κάνουν «Πρωτοχρονιά στα χωριά του Ολύμπου». Στον Άγιο Δημήτριο παρακολουθούν το έθιμο «Λαγκατσάρι», με ρίζες στην τουρκοκρατία και με έντονα διονυσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με το έθιμο, οι νέοι του χωριού, μεταμφιεσμένοι άλλοι ως κλέφτες και αρματολοί, άλλοι ως παπάδες και άλλοι με παραδοσιακές στολές, μπαίνουν από σπίτι σε σπίτι και «κλέβουν» τρόφιμα, τα οποία, στη συνέχεια, μοιράζουν στους φτωχούς, για το «καλό της νέας χρονιάς». Η εκπομπή εμπλουτίζεται με σπάνια πλάνα από τα ορεινά χωριά των Πιερίων, κτηνοτρόφους που ξεγεννούν τα πρόβατά τους, εκτροφεία αγριογούρουνων και ελαφιών και φάρμες με άλογα.
Στις 14.30, το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ‘‘στρώνεται’’ στους πρόποδες του Παγγαίου και τη Μουσθένη Καβάλας. Η «Κυριακή στο Χωριό» ανακαλύπτει τις ρίζες και τις μνήμες του τόπου με το ζωντάνεμα των παραδόσεων. Χαρούμενες παιδικές φωνές τραγουδούν τον ερχομό της νέας χρονιάς, κανταδόροι, ψάλτες, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια προσθέτουν τη δική τους νότα σε ένα μεγάλο γλέντι στη χειμωνιάτικη Μουσθένη.
Από το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας του νέου χρόνου δε θα μπορούσαν να λείψουν και ταινίες που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.
Στις 17.00, ο Κώστας Χατζηχρήστος έρχεται στην ΕΤ3 για να γίνει…«Της κακομοίρας». Η ξεκαρδιστική ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη με τον αφελή μπακαλόγατο που, όντας ερωτευμένος με τη Φιφίκα, ανακατεύεται σε αστείες καταστάσεις με αταίριαστα προξενιά, κατατάσσεται στις κορυφαίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Στις 19.30, η «Μαίρη Πόπινς» της Ντίσνεϋ, η μυθική αγαπημένη ταινία όλων των εποχών επιστρέφει για να γοητεύσει όλες τις ηλικίες. Με ένα συνδυασμό αισθητικής καρτούν και μιούζικαλ, η Τζούλι Άντριους, ως ουρανοκατέβατη γκουβερνάντα, επαναφέρει την τάξη, την αγάπη και τη στοργή σε μία οικογένεια.
Στις 23.00, η «Πρωτοχρονιάτικη παρέα» με τον Κώστα Μπλιάτκα υποδέχεται το νέο χρόνο με τραγούδια που αγαπήθηκαν στις σκοτεινές αίθουσες, αναμνήσεις από τα σινεμά της Θεσσαλονίκης του ’50, καθώς και ντοκουμέντα από ταινίες που γυρίστηκαν στην πόλη. Στην εορταστική «παρέα» συμμετέχουν οι Μανώλης Ρασούλης, Φίλιππος Νικολάου, Βούλα Πατουλίδου, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Νικολούδης, καθώς και ο εξάδελφος του τραγουδιστής Δημήτρης Νικολούδης, η ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. Θάλεια Σκαρλάτου, ο συγγραφέας Στράτος Σιμιτζής, οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Ιωαννίδου και Αναστασία Κατσιναβάκη. Μαζί τους ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς, η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, οι τραγουδίστριες Άννα Παλάσκα και Μαρία Μούρτζου, καθώς και τα μέλη των θρυλικών “Olympians” και “Up Tight” Άλκης Κακαλιάγκος και Χρήστος Σώκος.

Στο μεταξύ, με ένα ζήτημα που αναδεικνύεται ιδιαιτέρως τις ημέρες που διανύουμε, το φαινόμενο του τζόγου και της ανθρώπινης αδυναμίας, ασχολείται το «Άξιον Εστί» με το Βασίλη Βασιλικό τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010, στις 12.00.
Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος αποκαλύπτει μια όχι και τόσο γνωστή «αδυναμία» του: αυτή του (πρώην) τζογαδόρου. Μιλά για την εμπειρία του στα τραπέζια του καζίνου και των λεσχών, την οποία αποτύπωσε και σε διάφορα βιβλία του.
Η συγγραφέας, κριτικός και μεταφράστρια Αργυρώ Μαντόγλου, προκειμένου να ολοκληρώσει το τελευταίο της μυθιστόρημα «Όλα στο μηδέν», πέρασε πολλές ώρες στα καζίνα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εξιστορεί την εμπειρία της και αναφέρεται στις ομοιότητες του τζόγου με την καθημερινή ζωή.
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης παρουσιάζει το μυθιστόρημά του «Split», που έχει ως ήρωα έναν κυριολεκτικά και μεταφορικά τζογαδόρο, σε όλα τα επίπεδα της ζωής.
Ο πρώην κρουπιέρης και νυν φανατικός παίκτης Βασίλης Κοτές μιλά για τη μακρόχρονη εμπειρία του και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών του τζόγου.

Monday, December 28, 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*Καλλιτεχνες που γεννηθηκαν τον Ιανουαριο:Roger Miller 2/1/36 =Stephen Stills 3/1/45=Kenny Loggins7/1/48=Elvis Presley8/1/35=Joan Baez9/1/41=Pat Benatar 10/1/52=Tex Ritter 12/1/07=Gene Krupa 15/1/09=Ethel Mermam 16/1/09=Phil Everly 19/1/39=Dolly Parton 19/1/46=Janis Joplin 19/1/43=Sam Cooke 22/1/35=Neil Diamond 24/1/41=Eartha Kitt26/1/28=Jerome Kern 27/1/1885=Mario Lanza 31/1/21.
*FIDOF,ηταν το 1969 οταν ιδρυθηκε στις Καννες απο τον καθηγητη Armando Moreno (απο το Σπλιτ) η Διεθνης Ομοσπονδια Οργανωτων Φεστιβαλ,που κάθε Ιανουαριο εχει γενικη συνελευση των μελων της στην γενεθλια πολη.Ενα από τα πρωτα μελη ηταν ο γραφων,ως εκπροσωπος του φεστιβαλ τραγουδιου Θεσσαλονικης.
*Στην ταινια του 1946 It’s a wonderful life ακουγονται I love you truly (συνθεση του 1906) και Buffalo gals (τραγουδι του 1884).Το δευτερο αναφερεται στις «Περιπετειες του Χωκ Φιν» του Μαρκ Τουαιην.
*Ο συνθετης και μαεστρος Artie Shaw ειχε συνδεθει με τις ηθοποιους Betty Grable,Joan Crawford,Lena Horne και νυμφευθηκε τις Lana Turner,Ava Gardner,Doris Dowling,Evelyn Keyes, την συγγραφεα Kathleen Winsor και την κορη του Jerome Kern,Betty.Ο σκηνοθετης Robert Altman ηθελε να κανει ταινια την ζωη του με πρωταγωνιστη τον Johnny Depp.
*Η πιο διασημη φραση του αμερικανικου κινηματογραφου προερχεται από την ταινια του 1939 «Οσα παιρνει ο ανεμος» όταν ο Rhett Butler λεει στην Scarlet O’ Hara αποχαιρετωντας την Frankly ,my dear,I don’t give a damn.
*Το 2008 κυκλοφορησε αμερικανικο γραμματοσημο με φωτογραφια της Bette Davis,από την ταινια του 50 «Όλα για την Ευα».Το 1981 η Kim Carnes τραγουδησε το Bette Davis eyes.
*Anita O’ Day,που η εξαιρετικη ερμηνεια της τραγουδιων όπως Honeysucle rose και Sweet Georgia Brown την καθιερωσαν ως μια από τις πιο σεβαστες τραγουδιστριες της τζαζ,πεθανε το 2006 σε ηλικια 87 χρονων.Στα 16 της ειχε ηδη προβληματα με την ηρωινη και το αλκοολ.
*Κατερινα Βαλεντε,εχει εμφανιστει στις τηλεοπτικες εκπομπες των Johnny Carson/Ivan Rebroff/Dean Martin/Ed Sullivan/Tom Jones.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Από ερευνα του «Ελληνικου Βορρα» στην Θεσσαλονικη το 1985…Δημοφιλεστερος σταθμος ΕΡΤ 2 (πρωην ΥΕΝΕΔ).Δημοφιλεστερη εκπομπη Στουντιο 3.44 με τον Ακη Εβενη/Χρυση Δισκοθηκη με τον Λευτερη Κογκαλιδη/Μερα παρα μερα με τον Γιαννη Πετριδη/2.67 στο Β’ με τον Μιχαλη Τσαουσοπουλο και Ευρωπη 85 με τον Ηλια Ξυνοπουλο.Ξενοι σταθμοι που ακουγονται στην Θεσσαλονικη 1. Μπι Μπι Σι2.Φωνη της Αμερικης3.Ραδιο Λουξεμβουργο 4.Ντωυτσε Βελλε .Και οι δημοφιλεστεροι πειρατικοι 1.Ραδιο Ενα 2.Μελοντυ Κλαμπ 3.Τζακσον Παλας 4.Ντη Τζαιη 5.Πρωτο Ερασιτεχνικο Προγραμμα.
*Το 1987 τα μελη του συλλογου θαυμαστων του Πωλ Μακ Καρτναιη επαιρναν 4 φορες τον χρονο την εφημεριδουλα Club Sandwich με ολα τα νεα για το ινδαλμα τους κι αποκλειστικες φωτογραφιες.
*Στις 5 Δεκεμβριου 1966 γεννηθηκε στην Γαλλια η Patricia Kaas .Το 1987 ηρθε η πρωτη επιτυχια της Mademoiselle chante le blues.
*Το 1955 κυκλοφορησαν στην Ελλαδα οι πρωτοι δισκοι 45 στροφων.Απο το 1959 σταματησαν οι δισκοι 78 στροφων:Το 1964 κυκλοφορησαν τα πρωτα αλμπουμ.Το 1974 η ετησια παραγωγη αλμπουμ ξεπερνουσε τους 400 τιτλους.Απο το 1987 παραγονται CD στην Ελλαδα.
*Το 1929-30 ανοιγει στην Ριζουπολη το πρωτο εργοστασιο δισκων στην Ελλαδα που λειτουργησε εως το 1991.
*1896-ο τραγουδιστης Μιχαλης Αραχτιτζης ηχογραφει στη Νεα Υορκη για λογαριασμο της Berliner οκτω τραγουδια σε επιπεδους δισκους διαμετρου 7 ιντσων.Τουλαχιστον τεσσερα ειχαν ελληνικους στιχους.
*Μεταξυ 1900-12 ηχογραφησεις ελληνικων τραγουδιων εγιναν στην Σμυρνη,Κωνσταντινουπολη,Θεσσαλονικη και,σποραδικα,στην Αθηνα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*1965-οι αγαπημενοι καλλιτεχνες των φοιτητων στα πανεπιστημια των ΗΠΑ Harry Belafonte/Joan Baez/Peter,Paul and Mary/Ray Charles/Ella Fitzgerald/Al Hirt/Dave Brubeck/Leontyne Price/Mario Lanza/Van Cliburn(ο πιανιστας).
*Όταν το 1958 η Κονι Φρανσις ηχογραφησε το Stupid cupid πιανο επαιξε ο (συνθετης) Neil Sedaka.
*Το 1927 το BBC αρχιζει να εκπεμπει στα βραχεα.
*Ραδιο Βατικανο,εγκαινιαζεται το 1931.
*Στο 22ο φεστιβαλ τζαζ του Μοντρε το 1988 εμφανιζονται οι George Benson/Wynton Marsalis/Dave Brubeck/Gerry Mulligan/James Taylor/Miles Davis/Kenny G/Johnny Halliday/Chuck Mangione.
*Επιτυχια του 1941 για τον Μπινγκ Κροσμπυ ηταν το Anniversary waltz και επιτυχια του 1947 για τον Αλ Τζολσον ηταν το Anniversary song (συνθεση του 1880).
*Περασαν 27 χρονια από τον θανατο του πιο ταλαντουχου Σαλονικιου σχεδιαστη μοδας,του Σερο Αμπραχαμιαν.Πεθανε το 1983 σε ηλικια 33 χρονων.Το 1970 το περιοδικο «Γυναικα» τον ειχε ανακηρυξει «καλυτερο Ελληνα σχεδιαστη Τ.Το λογοτυπο του,μια μεδουσα,ειχε σχεδιασει ο Γιαννης Τσαρουχης.
*Αδυναμιες του Ντινου Ηλιοπουλου ο Φρεντ Ασταιρ και ο Ντανυ Καιη.
*Το πραγματικο επιθετο του Λακη Τζορντανελλι –Ιορδανοπουλος.
* Η αετοφωλια-πολυτελης βιλλα του Γιαννη Καρρα στο συγκροτημα Πορτο Καρρας φιλοξενησε,μεταξυ αλλων,Ζισκαρ ντ’ Εσταιν,Βασιλισσα Τζουλιανα,Φρανσουα Μιττεραν και ,φυσικα,την Τζινα Μπαχαουερ.
*Τον Σεπτεμβριο του 1982 στην «Ρεμβη» ο πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου εφαγε φιλετο α λα κρεμ,με μανιταρια ,γαρνιρισμενο με κροκετες με ζαμπον και μπεικον,καροτα σωτε και κολοκυθακια βουτυρου και ηπιε ροζε Αγιορειτικο του Τσανταλη.
*Χαβιαρι-η Κασπια παραγει τις μς μεγαλυτερες ποσοτητες παγκοσμιως.Εδω παραγεται και το καλυτερο beluga.
*Προταση για γαστριμαργικες απολαυσεις.Εξω από τις Καννες στο Auribeau.To εστιατοριο-απαραιτητη η κρατηση-ονομαζεται Α l’Auberge de la Vignette –haute.Το δρμολογιο Cannes/La Bocca/Pegomas/Moulin vieu

ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ Ο STEVEN TYLER(AEROSMITH)

Σε κέντρο αποτοξίνωσης μπήκε ο τραγουδιστής των Aerosmith, Steven Tyler, όχι για ναρκωτικά, αλλά για την εξάρτησή του από αναλγητικά χάπια.

Η εξάρτησή του αυτή προέρχεται από τη χρόνια χρήση τους, μετά από αρκετούς τραυματισμούς.

Η κόρη του δήλωσε υπερήφανη για την απόφαση του πατέρα της, ενώ και ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση:

"With the help of my family and team of medical professionals, I am taking responsibility for the management of my pain and am eager to be back on the stage and in the recording studio with my bandmates Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton and Brad Whitford. I love Aerosmith and I love performing as the lead singer in Aerosmith. I am grateful for all of the support and love I am receiving and am committed to getting things taken care of."

NEXT TOP MODEL-ΑΠΟΨΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Αθηνά...Δήμητρα...Ιωάννα...Μαρία...Μόνικα...Νάιλα...Σεράινα.Ποια θα είναι το ‘’Next Top Model’’ της Ελλάδας; Σημερα στις 9 το βράδυ, στη special εκπομπή Next Top Model: The story so far, θα θυμηθούμε τις πιο ξεχωριστές, εντυπωσιακές, συγκινητικές και έντονες στιγμές που έζησαν τα κορίτσια του Next Top Model από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα.

* Πώς έγινε η επιλογή των 17 κοριτσιών,
* Ποιες μας εντυπωσίασαν από την πρώτη τους πασαρέλα,
* Ποιες μας συγκίνησαν,
* Ποιες μας έκαναν να γελάσουμε,

Οι δοκιμασίες, οι φωτογραφίσεις, οι πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι φιλίες, οι κόντρες, οι αποχωρήσεις, όλα σε μία εκπομπή.

ΣΗΜΕΡΑ στις 9μμ, ζήστε από την αρχή την ιστορία του NEXT TOP MODEL.

STAR TREK,H ΠΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΗ TAINIA TOY 09

Μέσα στις διάφορες λίστες για τα Καλύτερα του 2009 που κατακλύζουν το διαδίκτυο, βρήκαμε και μία που παρουσίαζει ειδικό ενδιαφέρον για την εποχή μας: αυτή με τα περισσότερα downloads ταινιών για τη χρονιά που μας πέρασε, με το «Star Trek» να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Τη λίστα δημοσίευσε το TorrentFreak.com, ένα blog που ασχολείται με την κίνηση και την τελευταία ειδησιογραφία των torrents παγκοσμίως.


Το «Star Trek» του J.J. Abrams, λοιπόν, είναι η πιο ‘κατεβασμένη’ ταινία από το διαδίκτυο για το 2009, με σχεδόν 11 εκατομμύρια downloads, ενώ ακολουθείται από κοντά από το ρομποτικό έπος του Michael Bay «Transformers: Η Εκδίκηση Των Ηττημένων» που έφτασε τα 10,6 εκ. downloads. Την τριάδα συμπληρώνει η νέα ταινία του Guy Ritchie «RocknRolla» με σχεδόν 9,5 εκ. downloads.


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κωμωδία-αποκάλυψη του καλοκαιριού «The Hangover», που μας σύστησε τον Zach Galifianakis, με 9,2 εκ. downloads και την πεντάδα κλείνει η ταινία που (ξανα)ξεκίνησε τη μανία των ρομαντικών βαμπίρ, «Λυκόφως», με 8,7 εκ. downloads.

Ακολουθεί η ‘σκεπτόμενη’ sci-fi περιπέτεια «District 9» με 8,3 εκ., η έκτη ταινία του διάσημου νεαρού μάγου «Ο Χάρι Πότερ Και Ο Ημίαιμος Πρίγκηψ» που άγγιξε τα 8 εκ. ‘κατεβάσματα’. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το πολιτικό θρίλερ «Η Κατάσταση Των Πραγμάτων» με τους Russell Crowe και Ben Affleck, το «X-Men Η Αρχή: Γούλβεριν» με τον Hugh Jackman και, τέλος, το καταστροφολογικό θρίλερ με τον Nicolas Cage «Σκοτεινός Κώδικας».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ-οι πιο επιτυχημενοι του 2009

Λίγο πριν το 2009 μας αποχαιρετίσει για πάντα, οι λίστες με τα κορυφαια της χρονιάς διαδέχονται η μία την άλλη… Ανάμεσα σε αυτές φιγουράρει και αυτή με τους δέκα πιο πετυχημένους τραγουδιστές του 2009, που δημοσίευσε το Billboard. Για ποιους το 2009 ήταν η χρονιά τους;

Taylor Swift
Όταν καταφέρνεις να είσαι η τραγουδίστρια, που πούλησες περισσότερα αλμπουμ από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη μέσα στο 2009 (εξαιρώντας τις μεταθανάτιες πωλήσεις του Michael Jackson), τότε σίγουρα το 2009 ήταν η χρονιά σου!

Beyonce
Σταθερή αξία… Με το «Single Ladies» χτύπησε κορυφή και όχι μόνο! Η εκρηκτική Beyonce είναι η απόλυτη σταρ της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας και όχι άδικα…

Lady Gaga
Ήρθε από το πουθενά και με το ντεμπούτο της εκτοξεύθηκε στα ύψη. Τα τραγούδια της έγιναν οι απόλυτες επιτυχιες της χρονιάς, ενώ η ίδια έκλεψε οχι λίγες φορές την παράσταση με τις εμφανίσεις της…

The Black Eyed Peas
Το «I Gotta Feeling» ακούστηκε σε όλα τα κλαμπ και όλα τα ραδιόφωνα, κατακτώντας με άνεση των κορυφή των charts και των ραδιοφωνικών air play. Εξίσου δυνατό και το «Boom Boom Pow».

Miley Cyrus
Η… έφηβη βασίλισσα! Στα 17 της χρόνια απολαμβάνει τη δόξα και με την υποκρουση από το "Hannah Montana" βρέθηκε στην κορυφή του Billboard την περασμένη άνοιξη.

Kanye West
Ανακηρύχτηκε ως ο Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Χρονιάς από το Billboard. Αυτό και μόνο αρκεί…

Britney Spears
Μετά από χρόνια, που έδινε το «παρών» περισσότερο στα tabloids, παρά στα charts, η Britney Spears επέστρεψε δυναμικά με δύο μεγάλες επιτυχίες, τα "Womanizer" και "Circus". Σε αυτά προσθέστε και μία απολύτως πετυχημένη περιοδεία και μπορούμε να μιλάμε για ολική επαναφορά…

T.I.
Το 2009 του χάρισε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, τα "Dead and Gone" και "Live Your Life", αλλά τον αφήνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία μέχρι τον Μάρτιο του 2010. Τώρα αυτό δεν το λες και απολύτως καλή χρονιά…

Nickelback
Με το «Dark Horse» πέταξαν ψηλά…

Pink
Το 2009 ήταν ακόμα μία… ροζ χρονιά για εκείνη!.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΑΡΛΙ ΣΙΝ

Σε ένα κελί στις φυλακές του Κολοράντο πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων ο ηθοποιός, Τσάρλι Σιν, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με την κατηγορία ότι χειροδίκησε κατά της συζύγου του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 44χρονο ηθοποιό μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από το σπίτι του στο Κολοράντο.

Αργότερα ο γνωστός ηθοποιός αφέρθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 8.500 δολαρίων. Η δικάσιμος ορίστηκε για τον Φεβρουάριο.

Ο Σιν παντρεύτηκε τον Μάιο του 2008 την τρίτη του σύζυγο, Μπρουκ Μούλερ, με την οποία απέκτησε δίδυμα τον περασμένο Μάρτιο.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει κατηγορηθεί και από την δεύτερη σύζυγό του, Ντενίς Ρίτσαρντς για βίαια συμπεριφορά το 2005.

Το 1996 επίσης είχε συλληφθεί, καθώς είχε επιτεθεί σε μια γυναίκα στο σπίτι του. Το 1998 βρέθηκε στο νοσοκομείο από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Τσάρλι Σιν είναι γιος του ηθοποιού Μάρτιν Σιν και αδερφός του επίσης ηθοποιού αλλά και σκηνοθέτη Εμίλιο Εστεβέζ.

Τα τελευταία χρόνια παίζει στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Two and a Half Men», για κάθε επεισόδιο της οποίας αμείβεται με 825.000 δολάρια.
Αυτοκτόνησε ο Vic Chesnutt!


Ο συνθέτης, μουσικός και τραγουδιστής Vic Chesnutt άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Η ανακοίνωση της δισκογραφικής του εταιρίας, Constellation Records αναφέρει:

“Surrounded by family and friends, Vic Chesnutt died in Athens Georgia this afternoon, Friday 25 December at 14:59. In the few short years that we knew him personally, Vic transformed our sense of what true character, grace and determination are all about. Our grief is inexpressible and Vic’s absence unfathomable. We will make more information available according to the wishes of Vic’s family and friends”.



Ο Chesnutt έγινε παραπληγικός όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτοκινητιστικό, το 1983. Το 1985, μετακόμισε στην Αθήνα της Georgia, όπου και ανακαλύφθηκε από τον τραγουδιστή των R.E.M. Michael Stipe, ο οποίος και έκανε την παραγωγή στα πρώτα δύο album του, ‘Little’ (1990) και ‘West of Rome’ (1991).

Το 1996 κυκλοφόρησε το tribute album ‘Sweet Relief II: Gravity for the Situation’, στο οποίο οι Garbage, Madonna, Smashing Pumpkins, R.E.M. και Live ερμήνευσαν τα κομμάτια τους.

Ο Chesnutt αυτοκτόνησε παίρνοντας δεκάδες μυοχαλαρωτικά χάπια.
« ΣΑΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ»
O Σταμάτης Χατζηευσταθίου συνεργάζεται για χρόνια με αξιόλογους έλληνες ερμηνευτές (Θαλασσινό, Μακεδόνα, Τσακνή κ.α.) γράφοντας τραγούδια – ιστορίες, δημιουργώντας μουσικές εικόνες βγαλμένες από την καθημερινότητα.
Με τον δίσκο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές», στην ουσία, αποφασίζει να βγάλει όσα τραγούδια είχε στο «συρτάρι» του, θεωρώντας τα εντελώς προσωπικά, ερμηνευμένα από τον ίδιο και με την συμμετοχή δύο πολύ καλών του φίλων, του Παντελή Θαλασσινού (Όσο υπάρχει ουρανός) και της Γιώτας Νέγκα ( Μα εγώ).
Τραγούδια που δίνουν την δυνατότητα στον ακροατή να επιστρέψει σε ακουστικές αστόλιστες φόρμες, μακριά από ανούσια ηλεκτρονικά «φτιασίδια» τις εποχής.
Τραγούδια αμιγώς κοινωνικά, πολιτικά αλλά και ερωτικά, με το άρωμα της ασφάλτου και του καυσαερίου να διαχέεται σε κάθε ένα από αυτά.
Τραγούδια απλά, όπως το επιβάλλουν οι σύνθετες μέρες μας.

Thursday, December 24, 2009

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Ο κυριως ενορχηστρωτης και ο ανθρωπος που εγραφε τις παρτιτουρες για τον Ιρβινγκ Μπερλιν (ο οποιος δεν διαβαζε νοτες) ηταν ο Helmy Kresa,που πεθανε το 1991,σε ηλικια 86 χρονων.
*Bobby Russell,ητανο συνθετης των επιτυχιων Little green apples(1968),Honey,The night the lights went out in Georgia(1973).
*Sylvia Syms,ηταν μια από τις αγαπημενες τραγουδιστριες του Φρανκ Σινατρα.Πεθανε 74 χρονων το 1992.
*Ονειρο του Γρηγορη Μπιθικωτση ηταν να μοιασει του Στελιου Καζαντζιδη.
*Ο κυκλος των δισκων 45 στροφων κλεινει στην Ελλαδα με δυο τραγουδια του Γρηγορη Μπιθικωτση αφιερωμενα στον Αλεκο Παναγουλη.Κοκκινο τριανταφυλλο/Εκεινος ηταν μονος.
*Προταση για φαγητο-«Χανι του Ανδρεα».Βρισκεται στις Πεντε Βρυσες του Λαγκαδα.
*Ο Γιωργος Παπαστεφανου καθ οδον προς το αγαπημενο του νησι,τους Οθωνους,δεν μπορεσε να φθασει λογω μποφωρ και προς το παρον αναμενει τα Χριστουγεννα με την παρεα του στην Κερκυρα.
*Οι περισσοτερες εκπομπες του ραδιοφωνου ,αυτές τις μερες,είναι ηχογραφημενες και της τηλεορασης μαγνητοσκοπημενες.
*Το αγαπημενο μας χριστουγεννιατικο τραγουδι –The Christmas Song στην εκτελεση του Nat King Cole κι απ τα πιο προσφατα το Driving home home for Christmas με τον Chris Rea.Η αγαπημενη μας χριστουγεννιατικη ταινια White Christmas με τους Bing Crosby/Danny Kaye/Rosemary Clooney/Ver

ΤΑ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΟΥ 09 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Στη Gabriella Cilmi ανήκει το κομμάτι που παίχτηκε πιο πολύ φέτος στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε τη λίστα με τα δέκα πρώτα (και μην απορείτε για το νο.3, αφού υπεύθυνο για τη θέση του είναι το Sky Sports):

1. Sweet About Me - Gabrielle Cilmi
2. Viva La Vida - Coldplay
3. The Time is Now - Moloko
4. Mercy - Duffy
5. Shine - Take That
6. The Promise - Girls Aloud
7. No Air - Jordin Sparks
8. The Man who Can’t be Moved - The Script
9. Greatest Day - Take That
10. Spotlight - Jennifer Hudson

STRANGLERS ΣΕ ΠΑΤΡΑ/ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχει μουσικόφιλος που να μην έχει συσχετίσει προσωπικές αναμνήσεις τους με κάποια από τις πασίγνωστες επιτυχίες των Stranglers. Με 23 τραγούδια και 17 δίσκους τους στο top40 της Μεγάλης Βρετανίας σε μια τεράστια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, το πολυαγαπημένο και στην Ελλάδα συγκρότημα είναι, σύμφωνα με όλα τα κριτήρια (ποιότητα, αναγνώριση, διάρκεια) ένα από τα σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Το όνομα Stranglers είναι συνώνυμο της μουσικής που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί: μη μπορώντας να περιχαρακώσουν την μουσική τους στο punk που σάρωνε τα πάντα στα μέσα των 70ς, ήταν αυτοί που δημιούργησαν το punk-rock ιδιώμα για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον ψαγμένο στίχο της ποιοτικής ποπ. Παρ'ότι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ήδη απο το ντεμπούτο τους με τον ύμνο “No More Heroes”, δεν βολεύτηκαν. Στην πλούσια καριέρα τους πειραματίστηκαν διαρκώς με πολλά από τα είδη της μουσικής που βρίσκονταν κατά καιρούς στην επικαιρότητα, είτε ήταν το new wave, η καθαρή πόπ, είτε ακόμα και το gothic rock!



Το πέρασμα του χρόνου έχει δικαιώσει τους Stranglers και όχι μόνο με όρους charts και πωλήσεων: πέρα από κάθε μόδα της στιγμής, η μουσική τους παραμένει ζωντανή και επικαιρή, γιατί είναι αληθινή.

Τον προσεχή Ιανουάριο οι Stranglers επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια τριήμερη περιοδεία στην Πάτρα (21 Ιανουαρίου), την Αθήνα (22 Ιανουαρίου) και την Θεσσαλονίκη (23 Ιανουαρίου).

21 Ιανουαρίου - Πάτρα (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα)
22 Ιανουαρίου - Αθήνα (FUZZ Club)
23 Ιανουαρίου - Θεσσαλονίκη (BLOCK 33)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Αθήνα: 28 ΕΥΡΩ / Θεσσαλονίκη: 25 ΕΥΡΩ
στα Tickethouse Αθήνας (Πανεπιστημίου 42) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102), στα καταστήματα Public και στο www.i-ticket.gr

ΤΑΜΕΙΟ: Αθήνα 35 ΕΥΡΩ / Θεσσαλονίκη 30 ΕΥΡΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21.00

Πληροφορίες για το κοινό: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 – 17.00)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η κινηματογραφική εβδομάδα των Χριστουγέννων είναι φαινομενικά γεμάτη με λάμψη και αστέρια, αλλά αποδεικνύεται κενή περιεχομένου και πρωτοτυπίας. Το χορό σέρνει το πολυδιαφημισμένο αλλά απογοητευτικό «Εννέα» («Nine») του Rob Marshall, η μεταφορά του ομότιτλου θεατρικού μιούζικαλ που βασίζεται στο φελινικό «8½», με τον Daniel Day-Lewis απέναντι σε ένα εντυπωσιακό καστ με τις Marion Cotillard, Penélope Cruz, Judi Dench, Fergie, Kate Hudson, Nicole Kidman και Sophia Loren.


Ακολουθούν η τρισδιάστατη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» («A Christmas Carol») του Robert Zemeckis, μια ακόμα μεταφορά του κλασικού έργου του Dickens, με την τεχνική του motion capture που μας έχει συνηθίσει τελευταίως ο αμερικανός σκηνοθέτης και τον Jim Carrey στον πρώτο (και όχι μόνο) ρόλο, αλλά και η τελευταία (μέχρι στιγμής) ρομαντική κομεντί της Nancy Meyers «Είναι Μπερδεμένο» («It’s Complicated») με τους Meryl Streep, Alec Baldwin και Steve Martin.


Ακόμα, ο «Μικρός Νικόλας» («Le Petit Nicolas») του Laurent Tirard είναι η όχι και τόσο πετυχημένη μεταφορά του διάσημου κόμικ των Goscinny και Sempé, ενώ η «Η Κομψότητα Του Σκαντζόχοιρου» («Le hérisson»), το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Mona Achache με τη Josiane Balasko και τη μικρή Garance Le Guillermic κερδίζει τελικά τις εντυπώσεις της εβδομάδας, χάρη στην ειλικρίνειά της.


Τέλος, προβάλλεται επίσης και η βελγο-ολλανδική παιδική ταινία «Το Άλογο Της Γουίνκι» («Het Paard Van Sinterklaas», 2005) της Mischa Kamp.

ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΜΙ

Λονδίνο-
Κατηγορίες βιαιοπραγίας απαγγέλθηκαν και πάλι στην Έιμι Γουάνχαουζ την Τετάρτη, η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο ενώπιον δικαστηρίου.

Η 26χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια κατηγορείται ότι «συνεπλάκη» με μέλος του προσωπικού του θέατρου Milton Keynes το Σάββατο. Η Γουάινχαουζ παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του φερόμενου περιστατικού την Τετάρτη, οπότε και αφέθηκε ελεύθερη για να παρουσιαστεί στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον δικαστηρίου.

Νωρίτερα το 2009, η τραγουδίστρια αθωώθηκε από προηγούμενη κατηγορία βιαιοπραγίας εναντίον θαυμάστριας.

Η LADY GAGA ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ

Η Lady Gaga πήρε την απόφαση να βγάλει τα ρούχα της για χάρη της τέχνης. Γι’ αυτό πραγματοποίησε μια σειρά από λήψεις με τον περιζήτητο φωτογράφο Ντέιβιντ Λε Σαπέλ. Το αποτέλεσμα της φωτογράφισης ήταν απόλυτα συνδυασμένο με το ακραιο, παράξενο και εκκεντρικό ύφος της διάσημης τραγουδίστριας...


Σε μια φωτογραφία η Lady Gaga, ποζάρει ολόγυμνη στο φακό καλύπτοντας με κομμάτια εφημερίδας μόνο τα επίμαχα σημεία του κορμιού της, ενώ σε κάποια άλλη στήνεται στο φακό μαζί με τον καλό της φίλο Κένι Γουέστ .

Η φωτογράφιση θα συμπεριληφθεί στη super deluxe limited edition του καινούργιου της άλμπουμ «The Fame Monster», το οποίο θα περιέχει όλα τα κομμάτια του πρώτου της cd «The Fame», μαζί με άλλα οκτώ νέα τραγούδια.

ΠΑΡΚΟ ΜΑΜΟΥΘ -ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μετά το Πάρκο δεινοσαύρων που απέκτησε η Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα χρόνο, τώρα διαθέτει και Μουσείο Μαμούθ και μάλιστά είναι το μοναδικό του είδους στο χώρο των Βαλκανίων, με εκθέματα ηλικίας άνω των …. 9.000 χρόνων.
Οι δύο χώροι γειτνιάζουν: βρίσκονται στην ίδια περιοχή, στο 7ο χλμ του δρόμου Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης, δίπλα στον πολυχώρο “Nouvelle”.
Το Πάρκο δεινοσαύρων φιλοξενεί σε αναπαράσταση άγρια πλάσματα (σαρκοφάγα, φυτοφάγα ή παμφάγα) που έχουν εξαφανιστεί εδώ και 65 εκατ. χρόνια, ενώ το Μουσείο Μαμούθ στεγάζει πραγματικά απολιθώματα.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αναπαράσταση της ανασκαφής στη Μηλιά Γρεβενών όπου βρέθηκαν οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «πρόκειται για το μοναδικό μουσείο με… απολιθώματα από το τριχωτό μαμούθ που αποτελεί το σύμβολο της εποχής των Παγετώνων» όπως και ότι «το τριχωτό μαμούθ είναι ένα από τα τρία διαφορετικά είδη μαμούθ και το πιο σπάνιο στη χώρα μας, γεγονός που καθιστά τα εκθέματα σημαντικά, όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ερευνητικούς λόγους».
Το Μουσείο Μαμούθ εγκαινίασε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ενώ στο κόψιμο της κορδέλας «βοήθησαν» οι δήμαρχοι: Ευκαρπίας Χ. Παπάζογλου, Ωραιοκάστρου Ν. Μπάτος, Πεύκων Σ. Συμεωνίδης, Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης και Ηρακλεωτών Γρεβενών Αθ. Καραγιάννη.

ΤΡΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ TAYLOR SWIFT

Όχι δεν είναι απλά υποψήφια. Η Taylor Swift και θα τραγουδήσει ζωντανά στην τελετή των Grammy's αλλά και θα είναι η παρουσιάστρια του show!



Το 2009 η Taylor ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα, αλλά όπως φαίνεται και το 2010 θα ασχοληθούμε μαζί της!



Τη βραδιά των Grammy's - στις 31 Ιανουαρίου- η Taylor Swift λοιπόν θα είναι ένα από τα live acts, μαζί με τη Beyonce και τους Black Eyed Peas που έχουν επίσης επιβεβαιωθεί και φυσικά, θα διεκδικεί το Grammy για το καλύτερο album της χρονιάς αλλά και το καλύτερο country album!



Τι λέτε; Θα τα καταφέρει η Taylor Swift ως hostess της βραδιάς; Ή λέτε να πεταχτεί πάλι από καμιά γωνία ο Kanye West και να της κλέψει (και πάλι) τη δόξα;







ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Μια πανέξυπνη ιδέα είχαν τέσσερις νέες γυναίκες από την Σλοβενία: άνοιξαν ένα κατάστημα στο οποίο μπορεί όποιος θέλει να φέρει δώρα που έχει δεχτεί αλλά δεν του αρέσουν και να τα ανταλλάξει με άλλα.
Το μαγαζί ονομάζεται Darilnica (Δώρο) και ειδικεύεται στις ανταλλαγές αντικειμένων που έχουν δοθεί ως δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων ή γάμων.

"Τα δώρα που έχουμε στο κατάστημα δεν κοστολογούνται. Οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει ένα αντικείμενο που δεν του αρέσει και να φύγει παίρνοντας κάτι άλλο, χωρίς να πληρώσει", εξηγεί η Μάσα Τσβέτκο, μια από τις ιδιοκτήτριες του καταστήματος.

"Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να σκέφτονται πριν κάνουν ένα δώρο, να διαλέγουν κάτι που έχει συμβολική και προσωπική αξία", επισημαίνει

BOYLE-QUEEN OF THE SEASON

Holiday shopping increased record sales across the board last week, but Susan Boyle remains queen of the season. Her “I Dreamed a Dream” (Syco Music/Columbia) sold 661,000 copies for a four-week total of 2.46 million, according to Nielsen SoundScan. There are two sales weeks left in 2009 and it’s going to be a close race for the best-selling album of the year: “I Dreamed a Dream” is gaining fast on Taylor Swift’s “Fearless” (Big Machine), which has sold 2.93 million this year. (“Fearless,” No. 4 this week, has moved just over five million copies since it was released in November 2008.)

Alicia Keys’s new album, “The Element of Freedom” (J), opened at No. 2 with 417,000 sales, and the only other major new release was Robin Thicke’s “Sex Therapy: The Experience” (Interscope), at No. 9 with 123,000. Otherwise, this week’s top 10 is an only slightly reshuffled version of last week’s: Andrea Bocelli slipped one spot to No. 3; Carrie Underwood held at No. 5, and Lady Gaga at No. 6; Michael Bublé climbed two to No. 7; Justin Bieber stood at No. 8; while “Glee: The Music, Volume 2” (Columbia) fell seven spots to No. 10.

THE MOST PIRATED MOVIES OF 2009

Though “X-Men Origins: Wolverine” may have represented the year’s most notorious case of film piracy film, hitting the Internet a month before it was released in theaters, it was not the year’s most widely pirated film, The Hollywood Reporter said. That dubious distinction belonged to the J. J. Abrams-directed reboot of “Star Trek,” which topped a list of disparate films compiled by the Web site TorrentFreak.com, which tracks the file-sharing program BitTorrent.

According to that list, “Star Trek” was downloaded 10.96 million times, and guy-oriented blockbusters dominated the chart: “Transformers: Revenge of the Fallen” was No. 2 with 10.6 million downloads; “The Hangover” was No. 4 with 9.18 million downloads; and “Wolverine” was No. 9 with 7.2 million downloads. But there was no accounting for pirates’ tastes, and no clear correlation between instances of piracy and the overall box office grosses of these movies: No. 3 on the list was the Guy Ritchie misfire “RocknRolla,” which earned less than $26 million worldwide but was downloaded more than 9.4 million times; the No. 5 slot went to the first installment of “Twilight,” which grossed nearly $385 million globally and was downloaded more than 8.7 million times.

The complete list of the 10 most pirated films:

1. “Star Trek” (10.96 million downloads)
2. “Transformers: Revenge of the Fallen” (10.6 million)
3. “RocknRolla” (9.43 million)
4. “The Hangover” (9.18 million)
5. “Twilight” (8.72 million)
6. “District 9″ (8.28 million)
7. “Harry Potter and the Half-Blood Prince” (7.93 million)
8. “State of Play” (7.44 million)
9. “X-Men Origins: Wolverine” (7.2 million)
10. “Knowing” (6.93 million)

Wednesday, December 23, 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Δειτε το Σαββατο 26 Δεκεμβριου,8-9 πμ, τις «Χρυσες Μελωδιες» από την ΕΤ3 με παρουσιαση-επιμελεια Λευτερη Κογκαλιδη.Με σκηνες χριστουγεννιατικες από ταινιες,παλιες τηλεοπτικες εκπομπες και συναυλιες που δινουν το κλιμα των ημερων.
*Σαρλ Αζναβουρ,τραγουδιστης-ηθοποιος-συνθετης,γεννηθηκε στις 22 Μαιου 1924.Το πρωτο του τραγουδι J’ai bu το ηχογραφησε ο Georges Ulmer (Place Pigalle).H Εντιθ Πιαφ τον πηρε μαζι της σε περιοδεια στις ΗΠΑ.Η πρωτη επιτυχια του ως τραγουδιστης ηταν το Sur ma vie(1955).
*Από το 1905 και μετα ηχογραφουνται δισκοι στην Τουρκια (Κωνσταντινουπολη και Σμυρνη).Οι πρωτες εταιριες ηταν Colombia/His Master’s Voice/Polydor/Odeon.Πολλοι ηθοποιοι ηχογραφησαν και εργα Καραγκιοζη τοτε.
*Ξημερωματα 19ης Ιανουαριου 1947 το επιβατικο ατμοπλοιο «Χειμαρα»,στο οποιο επεβαιναν 630 ατομα προσκρουει στις βραχονησιδες Βερδουγια στο νοτιο Ευβοικο.Σελιγοτερο από μια ωρα παρασερνει στον θανατο 383 ατομα.
*Το 1995 στον γαμο του πριγκηπα Παυλου της Ελλαδος με την Marie Chantal Miller ντισκ τζοκευ ηταν ο Tom Finn,πρωην μπασιστας των Left Banke .Ένα από τα δημοφιλη κομματια που επαιξε ηταν το Belle of the ball του συνθετη-μαεστρου Leroy Anderson.Από 5000-12000 δολλαρι α η συνηθισμενη αμοιβη του.
*6 θερινους κινηματογραφους ειχε καποτε η πλατεια Αριστοτελους.-Ελληνις/Ηλυσια/Ρεξ/Ζεφυρος/Διονυσια(πιο πριν Ριο)/θερινο Ολυμπιον(πιο πριν «Αιγαιον»).Στην Βας.Ολγας το «Ολυμπια»,Στην 25η Μαρτιου ο «Κορωνις», στην λεωφορο Μεγαλου Αλεξανδρου «Αλκυονις» και «Ναταλι».Γυρω στο 1950 οι κινηματογραφοι της Θεσσαλονικης ηταν –Αστορια/Ριο/Ελληνις/Ζεφυρος/Ηλυσια/Ρεξ/Ιντεαλ/Αυρα/Κρονος/Ολυμπια/Αχιλλειον/Φαληρον/Αττικο/Πανθεον/Αιγλη/Μοσκωφ/Αιγλη/Αστηρ/Ναπολιτανα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2 0 1 0

Η ΠΙΝΚ ΕΓΔΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Μια ωραία έκπληξη για τα Χριστούγεννα, περίμενε χιλιάδες κόσμο που είχε πάει να παρακολουθήσει τη συναυλία της Pink, στην Γερμανία. Η δημοφιλής τραγουδίστρια ανέβασε τον σύζυγο της Carey Hart επάνω στη σκηνή και του έβγαλε τα ρούχα, χωρίς κανένα δισταγμό.

"Ήταν συγκλονιστική η στιγμή, την ώρα που η Pink κατά τη διάρκεια του τραγουδιού “So What”, όταν οι χορευτές της ανέβασαν τον άντρα της σε ένα κρεβάτι που ήταν στη σκηνή αρχίζοντας να τον “χτύπανε” με μαξιλάρια. Αμέσως μετά, το κοινό εξεπλάγη όταν άρχισαν να τον γδύνουν μέχρι που τον άφησαν μόνο... με το μποξεράκι. Τότε ανέβηκε και η ταλαντούχα τραγουδίστρια κάθισε επάνω στον Carey και άρχισε να τραγουδάει!

Σίγουρα αυτή η ιδέα της Pink, θα έχει εκνευρίσει τη Lady Gaga, η οποία θέλει πάντα να πρωτοτυπεί με ακραιες εμφανίσεις στις συναυλίες της

ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ RADIOHEAD

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναρτήσεις στο επίσημο website τους, οι Radiohead θα επιστρέψουν στο στούντιο τον ερχόμενο μήνα για να ολοκληρώσουν το άλμπουμ που είχαν ξεκινήσει να ηχογραφούν το καλοκαίρι.


«Η ατμόσφαιρα στο ‘στρατόπεδο’ είναι φανταστική αυτή τη στιγμή. Είμαι πραγματικά τόσο ενθουσιασμένος με όλα αυτά που κάνουμε, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ ν’ αποκαλύψω τίποτα περισσότερο», έγραψε ο κιθαρίστας Ed O’Brien στο radiohead.com πρόσφατα.


Όπως είναι γνωστό, το βρετανικό συγκρότημα ανήλθε στη σφαίρα του μουσικού θρύλου το 1997 με το άλμπουμ «OK Computer», το οποίο εξυμνήθηκε από τους πάντες και θεωρήθηκε το σημαντικότερο άλμπουμ της δεκαετίας για το ροκ. Μια δεκαετία αργότερα, οι Radiohead ξανατάραξαν τα νερά της μουσικής βιομηχανίας με το άλμπουμ τους «In Rainbows», το οποίο διέθεσαν από το website τους σε όποια τιμή ήθελε ο εκάστοτε αγοραστής.


Όσο για το ύφος του επόμενου άλμπουμ, είναι άγνωστο σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί και πάλι το συγκρότημα που μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις. «Δέκα χρόνια πριν από σήμερα, ήμαστε όλοι μαζί (στο συγκρότημα) στη γη του άλμπουμ «Kid A» και, παρόλο που είμαστε ακόμα πολύ περήφανοι γι’ αυτό το άλμπουμ, δεν ήταν ένα πολύ χαρούμενο μέρος», έγραψε ο O’Brien. «Αυτό που είναι καθησυχαστικό τώρα είναι ότι είμαστε μια διαφορετική μπάντα από τότε, το οποίο σημαίνει ότι και η μουσική μας είναι διαφορετική και αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού... να κινείσαι διαρκώς», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΤV

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Νίκος Καρβέλας παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα σε ρόλο κριτή σε talent show! Ο γνωστός τραγουδοποιός και δημιουργός επιτυχιων θα είναι στην κριτική επιτροπή του «Greek Idol», που έρχεται στον Alpha...

«Για να το θέσω όπως ο Κάρολος Ντίκενς, έχω… Μεγάλες Προσδοκίες!» είπε ο Νίκος Καρβέλας αποδεχόμενος τον νέο του ρόλο.

Ως εμπνευστής και δημιουργός εκατοντάδων από τα πιο δημοφιλή τραγούδια, όπερες και μιούζικαλ των τελευταίων δεκαετιών, ο Νίκος Καρβέλας είναι, ως κριτής, επικεφαλής της αναζήτησης για το νέο… Idol της ελληνικής μουσικής σκηνής, το οποίο θα ξεκινήσει την καριέρα του μέσα από τον μεγαλύτερο ελληνικό μουσικό διαγωνισμό ταλέντων, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Καρβέλας είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική σε ηλικία 5 ετών, όταν οι γονείς του τού αγόρασαν ένα πιάνο.

Τα τελευταία 30 χρόνια κυριαρχεί στην ελληνική μουσική σκηνή, με μεγαλο αριθμό επιτυχιών, που οι περισσότερες από αυτές έγιναν no 1, με πιο σημαντικές εκείνες που προέκυψαν από τη συνεργασία του με την Άννα Βίσση.

Ο Νίκος Καρβέλας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο την αναζήτησή τους, ανά την Ελλάδα, για τον/την καλύτερο/η τραγουδιστή/τραγουδίστρια ηλικίας 16 έως 32 ετών.

Μετά από μια μακρά περίοδο ακροάσεων, οι δέκα καλύτεροι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν επί σκηνής κατά τη διάρκεια των θεαματικών live.

Η κριτική επιτροπή θα καταθέτει ξεκάθαρα την άποψή της αλλά μόνο οι τηλεθεατές αποφασίζουν για τον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Όσοι επιθυμούν να «εκμεταλλευτούν» τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις φωνητικές τους ικανότητες ενώπιον του Νίκου Καρβέλα και των υπόλοιπων κριτών μπορούν τώρα να δηλώσουν συμμετοχή.

Μπορούν να επισκεφθούν το site του Alpha www.alphatv.gr, να επικοινωνήσουν με το 212 212 5960 ή να στείλουν sms: IDOL κενό ονοματεπώνυμο και αποστολή στο 1900

Το «Greek Idol», βασισμένο στο πιο επιτυχημένο παγκοσμίως μουσικό talent show «Idols», θα κάνει πρεμιέρα στον Alpha, τον Μάρτιο του 2010.

NEW PIPE ORGAN SOUNDS ECHO OF BACH AGE

ROCHESTER — The ceremonial pipe organ of the 18th century was the Formula One racer of its time, a masterpiece of human ingenuity so elegant in its outward appearance that a casual observer could only guess at the complexity that lay within.

Stephen Kennedy, of the Eastman School of Music, pumps the bellows for the organ at Christ Church, Episcopal, in Rochester.
Each organ was designed to fit its intended space, ranging in size from local churches where townspeople could worship to vast cathedrals fit for royalty. The builders were precision craftsmen celebrated for their skill in hand-making thousands of moving parts and in shaping and tuning metal and wooden pipes to mimic the sounds of each instrument in an orchestra.

The effect was breathtaking. “Each instrument speaks to you in a different way,” said Hans Davidsson, a concert organist, sitting before the console of the organ at the cavernous Christ Church, Episcopal, in Rochester. Dr. Davidsson began to play the Bach hymn “Gottes Sohn Ist Kommen” (“The Son of God Is Coming”), and an enormous, bell-clear sound exploded from the gleaming pipes that soared above him.

The organ, the Craighead-Saunders, is a unique instrument, not only because of its lovely sound, but also because it is a nearly exact copy of a late Baroque organ built by Adam Gottlob Casparini of East Prussia in 1776. The original stands in the Holy Ghost Church in Vilnius, Lithuania.

There is no other contemporary organ quite like the one at Christ Church.

Modern instruments take advantage of technologies that have given organ-makers generations of new tools and materials, like air compressors, composites and the electric circuit.

But before all that, the builders did it another way. Air for the pipes of the Christ Church organ comes from huge leather bellows pumped by an assistant on a wooden treadle behind the keyboard. Stops, keys and foot pedals use an ingenious system of rigid oak and limewood strips, called “trackers,” connected at right angles to hand-forged iron joints. The organ has neither wire nor pulleys.

The metal pipes are made of lead and tin, hand-rolled around wooden templates and soldered. Most of the wooden pipes are made of pine. High-register pipes are small and narrow, some the size of a pencil. Low-register pipes approach the diameter of storm drains. The congregation sees perhaps 100 pipes from its vantage point in the pews. The rest — the Christ Church organ has more than 2,200 in all — are tucked out of sight behind the console.

The project to build a replica of the Vilnius organ began in 2000 at the Eastman School of Music at the University of Rochester, but Eastman had long wanted a new instrument for Christ Church. David Higgs, a concert organist and head of the Eastman organ department, had been seeking one for years.

In 1998, Mr. Higgs met Dr. Davidsson, the founder of the Goteborg Organ Art Center in Sweden. The center specializes in reconstructing historic organs and in making sure that restored instruments sounded the way the builders intended and that they properly played the music that was written for them.

Reconstruction is not easy. The technique for building large Baroque pipe organs had matured by the 17th century, but progress since then has put new tools in builders’ hands. Entirely new schools of organ-building, performance, composition and taste evolved. These days, organs are tuned differently. Many are bigger, more robust and designed to play different kinds of music. Older organs needed to keep up with the times, so they were modified, sometimes so radically that their original tone could no longer be discerned.

In the 1960s and ’70s, a movement arose to recover a technology that was fast disappearing. Builders began to make new “old” instruments that could play Baroque music as it had originally sounded, “but they didn’t do it very successfully,” said Craig R. Whitney, the author of “All the Stops,” a history of pipe organs in the United States and an amateur organist. Mr. Whitney was the standards editor for The New York Times when he retired this fall.

“They had some of the sounds” Mr. Whitney said, “but they weren’t exact replicas.”

The old instruments did not fare well in this environment, either. “Most of the preserved organs in Western Europe have been ‘restored,’ ” said Munetaka Yokota, an organ builder for Goteborg. “But frequently the restoration is not faithful. You make choices: wood, iron or plastic; plywood or solid wood. You change the design and the construction process. It looks old, but it’s not, and the sound is much different.” A SECOND PART FOLLOWS
PART TWO
In 2000, Dr. Davidsson joined the Eastman faculty, and he and Mr. Higgs decided to expand the school’s organ collection. They formed a partnership with Goteborg and enlisted expertise from several noted American organ builders.


The team wanted to make a replica of an organ from the high Baroque, preferably one that Bach himself had played. The instrument would be named after the Eastman organ teachers David Craighead, now retired, and Russell Saunders, who died in 1992, and whose family left the school $500,000 to begin the project at Christ Church. In all, the replica would cost $3 million.

“But such an organ didn’t exist,” Dr. Davidsson said. The instrument they built would have to fit into the west end of Christ Church. The organ they copied would also have to be in virtually pristine condition so the team could understand how it looked when it was brand-new. None of the Bach-era organs they examined matched the specifications.

Then they thought of the Vilnius organ. It had been built 26 years after Bach died, but Casparini had worked as a journeyman on at least one organ that Bach had tested, and could have known him.

More important, the Vilnius organ, although it was modified during the 19th century, had never been restored and had seldom been repaired, and it was easy to see exactly how the original was built. In the 20th century, its custodians, led by Rimantas Gucas, a Lithuanian organ-builder, shut it down and mothballed it so the Communist government would not tamper with it.

They measured the organ, and when the replica was finally installed, it was perfect for Christ Church — 25 feet across and 24 feet tall, stopping just short of the rose window at the church’s west end. From the altar, sunshine appears to burst from the organ’s central pinnacle. “It was meant to be,” Dr. Davidsson said.

The Goteborg Center formed a collaboration with the Lithuanian Ministry of Culture and Mr. Gucas to support Lithuania’s efforts to restore the Vilnius organ and make a replica as part of the project.

“I was very skeptical at first,” said the Japanese-born Mr. Yokota, now a resident of Sweden. “But I changed when I inspected the pipes. I couldn’t believe they were in such good condition.”

Mr. Yokota emphasized the need to understand the organ’s “proportions” — the relationship between the size and shape of the instrument and its components. This is what gives an organ its unique character.

The team began by measuring everything in the Vilnius organ, including the cabinets and the smallest hand-wrought iron fixtures and nails. Team members made drawings of every fixture, every join, every pipe and every surface. The data were printed out and put together in enormous manuals the size of telephone books.

Then they were analyzed. The team removed the pipes to study the metal composition and to test the acoustics. The Vilnius organ was not playable, so the team could not hear what it sounded like. In fact, the meticulous preparations were necessary partly because the replica was to provide guidance in restoring the original.

It took four years to make the parts in Goteborg. Meanwhile, in Rochester, specialty cabinet-makers were building a new organ balcony for Christ Church, using lumber salvaged from a 19th-century South Carolina factory. Digital scans enabled the team to reproduce the carvings of the Vilnius cabinet, including the statue of King David above the console. German specialists painted the exterior wood surfaces with 18th-century-style gesso.

The organ arrived in Rochester in 2007 and took a year to assemble. Behind the soaring facade, the interior is roomy and airy like a three-story, walk-in pine closet. Pipes of all sizes leap toward the rafters, but virtually all the moving parts — stop throttles, key action, air valves and trackers — are made of wood and driven mechanically by the power of human hands and feet.

The organ made its debut in October 2008, with four days of lectures, workshops and concerts. Today it is used for Mass, choral accompaniment and as a teaching instrument for Eastman students — the only opportunity they have in the United States to play an organ that is, in all respects, a Bach-era instrument.

“There’s a lot to understand,” Dr. Davidsson said, depressing keys and pulling stops for emphasis.

“It’s low-tech and simple,” he said, adding that the action of the keys and stops “gives you noise all the time — a kind of clackety-clack.”

“A lot of organists don’t like this,” he went on, “but you mess around with it and you corrupt the instrument right away.”

But if you play it right, added Stephen Kennedy, the musical director at Christ Church, it will do you proud. “It’s fabulous for hymn-singing, and the lighter sounds have incredible vitality,” Mr. Kennedy said. “It screams with joy.”

RAPPER RELEASED FROM PRISON

Rapper T.I. was released from prison on Tuesday after seven months, his attorney confirmed.

The performer, whose real name is Clifford Harris Jr., will serve the remainder of a reduced sentence in a correctional center near Fulton County Airport in Atlanta, Georgia.

Harris was sentenced to a year and a day in March 2009 resulting from weapons charges related to purchasing machine guns and silencers.

Officials charged him with providing a bodyguard with $12,000 to buy weapons.

In May, he reported to a federal prison complex in Forrest City, Arkansas, to begin serving his sentence.

In addition to serving prison time, T.I. was placed on house arrest, given community service and was ordered to pay a $100,300 fine.

It was not the first time the platinum-selling artist had been in trouble with the law.

Harris was not permitted to own any guns because he had been convicted in 1998 on felony drug charges, possession of crack cocaine with intent to distribute, in Cobb County in suburban Atlanta.

After the rapper's arrest, he entered a plea agreement, which federal authorities called unique because it allowed him to remain out of prison for a year while he performed.

Steve Sadow, Harris' attorney, said prisoners with Harris' sentence are eligible for a 54-day sentence reduction for good behavior.

Harris is expected to remain at the halfway house for three months and will still be required to finish serving slightly less than 500 hours of community service and about 23 days of home incarceration.

Before reporting to prison, Harris threw himself a going-away party/concert attended by thousands at Philips Arena in Atlanta.

χριστουγεννα-πρωτοχρονια στην ετ3

‘‘Ζεστά’’ και ‘‘νοσταλγικά’’ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα περάσουν οι τηλεθεατές με την εορταστική «Παρέα» της ΕΤ3.
Τα Χριστούγεννα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009, στις 23.00, η «Παρέα μας» με τον Κώστα Μπλιάτκα νοσταλγεί «Τα καλύτερά μας χρόνια» με καλεσμένο το Λουκιανό Κηλαηδόνη. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ο οποίος σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, συναντά τους παλιούς συμφοιτητές του και ερμηνεύει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Σε ρόλους – έκπληξη οι συμμετέχοντες στη «Χριστουγεννιάτικη παρέα» τον συνοδεύουν στην κιθάρα, το πιάνο και το τραγούδι.

Την Πρωτοχρονιά, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010, στις 23.00, η «Πρωτοχρονιάτικη παρέα» υποδέχεται το νέο χρόνο με τραγούδια που αγαπήθηκαν στις σκοτεινές αίθουσες, αναμνήσεις από τα σινεμά της Θεσσαλονίκης του ’50, καθώς και ντοκουμέντα από ταινίες που γυρίστηκαν στην πόλη. Συμμετέχουν οι Μανώλης Ρασούλης, Φίλιππος Νικολάου, Βούλα Πατουλίδου, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Νικολούδης, καθώς και ο εξάδελφος του τραγουδιστής Δημήτρης Νικολούδης, η ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. Θάλεια Σκαρλάτου, ο συγγραφέας Στράτος Σιμιτζής, οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Ιωαννίδου και Αναστασία Κατσιναβάκη. Μαζί τους ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς, η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, οι τραγουδίστριες Άννα Παλάσκα και Μαρία Μούρτζου, καθώς και τα μέλη των θρυλικών “Olympians” και “Up Tight” Άλκης Κακαλιάγκος και Χρήστος Σώκος.


Σενάριο – Παρουσίαση: Κώστας Μπλιάτκας
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Παπαγρηγορίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Βέττας, Θοδωρής Τσέπος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος

Tuesday, December 22, 2009

ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Από καρδιακη ανεπαρκεια,λογω αρτηριοσκληρωσης,πεθανε στα 90 του ο μαεστρος-συνθετης Ξαβιε Κουγκατ.Γεννηθηκε στην Ισπανια το 1900.Τεσσερα χρονια αργοτερα η οικογενεια του μετακομισε στην Κουβα.Υπηρξε σκιτσογραφος της εφημεριδας Los Angeles Times.Η τριτη από τις πεντε συζυγους του ηταν η Αμπι Λαιην,που εγινε διασημη τραγουδωντας «Κουμπαντσερο».Ο Κουγκατ,που ηχογραφησε το «Θα σε παρω να φυγουμε» του Γιαννη Σπαρτακου με τιτλο Greek bolero,εμφανιστηκε στις ταινιες «Στον ιλιγγο του χορου»(1942), «Δυο κοριτσια κι ενας ναυτης»(1944), «Μοντερνα Αφροδιτη»(1944), «Σκανδαλα του Γκραν Οτελ»(1945), «Σ’ένα νησι μαζι σου» (!948), «Η κορη του Ποσειδωνα» 1949) κ.α.
*Το 1969 η Ελλαδα εβλεπε «Αλατι και πιπερι» με τον Φρεντυ Γερμανο.
*Τζων Κενεντυ,διαβαζε Καβαφη και ηξερε όλα τα ποιηματα του.
*Στο περιφημο μιουζικ χωλλ της γαλλικης πρωτευουσας «Ολυμπια» ο Ζιλμπερ Μπεκω εμφανιστηκε 33 φορες σε 47 χρονια.
*Από το 1880-1944 λειτουργησε ο οδοντωτος σιδηροδρομος στον Βεζουβιο.Για τα εγκαινια του ο Luigi Denza σε στιχους Peppino Turco εγραψε το Funiculi, Funicula.
*500 συνθεσεις εγραψε ο Ζιλμπερ Μπεκω.Τραγουδια του ηχογραφησαν οι Φρανκ Σινατρα,Μπινγκ Κροσμπυ,Ελβις Πρισλευ,
*Ένα από τα πιο νοσταλγικα τραγουδια τοAnniversary Song,που πρωτος τραγουδησε με αγγλικους στιχους ο Al Jolson στην ταινια του 1947 The Jolson Story είναι η ρουμανικη συνθεση του Ion Ivanovici “Valurile Dunarii”.Μερικες από τις εκτελεσεις της Pat Boone,Bing Crosby,Eddie Fisher,Connie Francis,Tom Jones,Dean Martin,Dinah Shore,Andy Williams.
*Σχολη για ντισκ τζοκευ ανοιξε ο βετερανος του ειδους Γιαννης Γαλακος,που εχει όχι μονο μοναδικη πειρα αλλα και όλα τα αναγκαια μηχανηματα.Για πληροφοριες 2310-840859

ΤΑ ΠΙΟ GAY ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αυτή η λίστα ανήκει στο Out Magazine και περιλαμβάνει τα πιο gay album που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει. Στην κορυφή βρίσκεται το κλασικό "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" του David Bowie που έφαγε την πρωτιά από το ομώνυμο των Smiths. Στο #67 της λίστας βρίσκεται -άσχετο- το "Nevermind" των Nirvana...

Δείτε εδώ μόνο τα δέκα πρώτα:

1. David Bowie — The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972)
2. The Smiths — The Smiths (1984)
3. Tracy Chapman — Tracy Chapman (1988)
4. Indigo Girls — Indigo Girls (1989)
5. Judy Garland — Judy At Carnegie Hall (1961)
6. The Smiths — The Queen Is Dead (1986)
7. Elton John — Goodbye Yellow Brick Road (1973)
8. Madonna — The Immaculate Collection (1990)
9. Cyndi Lauper — She's So Unusual (1983)
10. Antony And The Johnsons — I Am A Bird Now (2005)


ΣΗΜ.Το ΑΛΜΠΟΥΜ της Γκαρλαντ -ασχετο με την κατηγορια-ειναι κατα την γνωμη μας το καλυτερο ζωντανο αλμπουμ του 20ου αιωνα

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ KOOL

Χιλιάδες Κουβανοί παρακολούθησαν χθες τη δωρεάν συναυλία του συγκροτήματος Kool and the Gang στην Αντιϊμπεριαλιστική Πλατεία της Αβάνας, μπροστά από τον Τομέα Αμερικανικών Συμφερόντων, στην πρώτη παράσταση αμερικανικού συγκροτήματος από το 2005 στην κομμουνιστική νήσο.

«Είναι μία συναυλία για την αδελφοσύνη και την ενότητα μεταξύ των λαών», τόνισε πριν το θέαμα ο Ρόμπερτ «Κουλ» Μπελ, επικεφαλής του «σόουλ, ποπ, φανκ» συγκροτήματος, που έγινε παγκόσμια γνωστό με το τραγούδι του Celebration στη δεκαετία του ’80.

«Αυτή η μουσική σημάδεψε μία ολάκερη γενιά Κουβανών, ιδίως τη δική μου γενιά», τόνισε η Άνα Εστέβες, μία 50χρονη Κουβανή, που παρακολούθησε τη συναυλία με όλη την οικογένειά της στην ασφυκτικά γεμάτη πλατεία.

Το πρώτο και τελευταίο αμερικανικό συγκρότημα που έπαιξε στην Κούβα από το 1959 ήταν οι ρόκερς Audioslave το 2005.

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ύστερα από 4 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα ο Πάνος Καλίδης επιστρέφει στην πόλη όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και στον ανακαινισμένο χώρο του Fix 2010. Έχοντας πλέον στο βιογραφικό του τέσσερις δισκογραφικές δουλειές και αρκετές επιτυχίες όπως «Αχ μοναξιά μου», «Ασε με μόνο μου», «Χαλάλι», «Είσαι η αιτία», «Σε ποιο σπίτι να γυρίσω»

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ

Ο τραγουδοποιός Σπύρος Κόλλιας μας παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο …. ¨Στο ίδιο κέλυφος ζωές¨, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από νέες μουσικές παραγωγές. Εδώ τα πράγματα διαφέρουν. Ο Σπύρος Κόλλιας, Νευροχειρουργός στο κύριο επάγγελμά του με ιατρικές και μουσικές σπουδές στην Ιταλία, δηλώνει ερασιτέχνης μουσικός. Δεν αρνείται την επιρροή από τα λατινικά στοιχεία , χρησιμοποιώντας ακόμα και την Ιταλική γλώσσα για να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις.
Το «…στο ίδιο κέλυφος ζωές», κατατάσσεται στο έντεχνο είδος , χωρίς αυτό να αποτελεί αυστηρή δέσμευση , μιας και η δουλειά του Σπύρου Κόλλια χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά, ethnic, ροκ και λατινο-φιλελεύθερα ακουστικά στοιχεία. Συνδυάζει ποίηση και μουσική χωρίς να θέτει μουσικά και γεωγραφικά σύνορα. Σέβεται όλα τα είδη μουσικής στον κόσμο και θεωρεί ευλογία τη δημιουργία στην τέχνη. Μια νέα πρόταση στην ελληνική δισκογραφία από έναν γνήσιο τραγουδοποιό.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ “ACTIONAID” – 1 EURO ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ CD ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ACTIONAID HELLAS.

Monday, December 21, 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
Tην Κυριακη 27 Δεκεμβριου από το Ραδιο Νοσταλγια(6-7μμ),που παρουσιαζει ο Λευτερης Κογκαλιδης (Β’ Προγραμμα της ΕΡΑ και 958 στην Θεσσαλονικη) θα μεταδοθουν¨
1THE CHRISTMAS SONG-Nat King Cole
2.SLEIGH RIDE-Arthur Fiedler & The Boston Pops
3.WE WISH YOU THE MERRIEST-Les Brown
4.WHITE CHRISTMAS-Bing Crosby
5.HAPPY HOLIDAY-Manhattan Transfer
6.BABY,IT’S COLD OUTSIDE-Dean Martin
7.CHRISTMAS HOLIDAY-Andy Williams
8.MISTLETOE AND HOLLY-Frank Sinatra
9.THE LITTLE DRUMMER BOY-Harry Simeone Chorale
10.SILVER BELLS-Doris Day
11.LET IT SNOW! LET IT SNOW! LET IT SNOW!-Johnny Mathis
12.HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS-Judy Garland
13.JINGLE BELLS-Ray Conniff
14.WHITE CHRISTMAS- Ray Conniff
15.WINTER WONDERLAND-Ray Conniff
16.SLEIGH RIDE-Ray Conniff
17.DRIVING HOME FOR CHRISTMAS-Chris Rea
18.SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN/HERE COMES SANTA CLAUS-Liberace
19.WINTER WONDERLAND/SLEIGH RIDE-Dolly Parton
20.CAROL OF THE BELLS/DECK THE HALLS-Robert Shaw Chorale

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


Η προτομη της ΝΤΑΛΙΝΤΑ στο Παρισι με μπογιες που πεταξαν ανοητοι και ασχετοι.Την φωτογραφια μας εστειλε ο κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ



*Το Petite fleur του Sidney Bechet κυκλοφορησε το 1960 στην Γαλλια από τους Bechet,Annie Cordy,Jacqueline Francois.
*La chanson d’ Orphee από τους Dalida,Gloria Lasso,Yves Giraud.
*Milord από τους Edith Piaf,Pia Colombo,Lili Fayol.
*Luna Caprese από τους Dalida,Bob Azzam.
*Les enfants du Piree από τους Melina Mercouri,Dalida, Gloria Lasso,Dario Moreno.
*Μια νεα εκδοχη(1993)-ο Τσαικοφσκυ δεν πεθανε από χολερα αλλα αυτοκτονησε με αρσενικο για να μην αποκαλυφθει η η κρυφη ερωτικη ζωη του.
*Michael Kidd,χορογραφησε τα μιουζικαλ The Bandwagon/Seven brides for seven brothers/Star/Guys and dolls/Hello Dolly.
*H Lesli Caron χορεψε με τους Τζην Κελλυ,Νουρεγιεφ,Μπαρισνικωφ.
*Από τοτε που εγκατελειψε τον κινηματογραφο η Λεσλι Καρον αποσυρθηκε στην Βουργουνδια οπου σε ένα κτιριο του 17ου αιωνα δημιουργησε ένα εστιατορειο-πανδοχειο-προσωπικο μουσειο.Ονομαζεται La lucarne aux Chouettes.Βρισκεται στο Villeneuve sur Yonne.τηλ 33-8687-1826.Απεχει μιαμισυ ωρα με τρενο από το Παρισι.
*Hollywood Museum ονομαζεται το μουσειο που εχει δημιουργησει στο Λας Βεγκας η Debbie Reynolds.Μεταξυ αλλων εκτιθενται πεντε φορεματα της Μαιριλυν Μονροε.
*Ουγγρικης καταγωγης ο συνθετης Μικλος Ροζα κερδισε τρια Οσκαρ για τις ταινιες «Σπελλμπαουντ»(1945),»Μια διπλη ζωη»(1947),»Μπεν Χουρ»(1959).Συνεθεσε μουσικη για 100 ταινιες.

Η ΑΖΝΤΑ ΠΕΚΚΑΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

In Turkey the singer Ajda Pekkan is nicknamed Süperstar. Ms. Pekkan, now 63, got her start as a singing actress in the early 1960s, and she has had pop hits in Turkey ever since, selling millions of records through the decades. On Friday night at the Hammerstein Ballroom she gave a rare concert on this side of the Atlantic, and she had a multigenerational audience singing along, dancing, bringing her roses and waving the Turkish flag.
Her voice is a lustrous, flexible alto, mingling assurance with grand dramatic flourishes. To an American listener she is something like Cher without the campiness and with considerably more cosmopolitan reach. Ms. Pekkan lived in France in the 1970s and became a pop star there. She represented Turkey in the Eurovision Song Contest in 1980 — singing “Pet’r Oil,” a love song about oil — and has recorded in many languages, including Japanese, Greek, German and Spanish. Lately her songs have been riding the steady thump and scrubbing rhythm guitar of disco. One of her biggest hits is a Turkish version of the Gloria Gaynor hit “I Will Survive,” and the lone song she performed in English on Friday night was Barry Manilow’s “Copacabana.”

But during an indefatigable two-hour set that had her singing virtually nonstop, she looked east, north, west and south — situating her Turkish pop where many cultures meet. Various arrangements drew on French chanson, bossa nova, flamenco, tango, light 1960s rock, an Israeli melody and what sounded like a Greek folk dance, even “Bir Gunah Gibi” (“Like a Sin”), which shares its tune with the Slavic standard “Dark Eyes” (“Ochi Chyornye”).

And, for an audience filled with Turkish expatriates, Ms. Pekkan regularly touched down in Turkish music. As her keyboardist simulated traditional instruments, she switched from pop phrasing to modal lines and quavering Middle Eastern ornaments. Some of her pop tunes interspersed Western melodies with Turkish-flavored instrumental licks.

Ms. Pekkan also reached back to older material like “The Road,” a song about an endless journey, from the Turkish folk patriarch Asik Veysel. She performed it like an art song, with quasi-classical piano chords and a tearfully determined crescendo. But soon afterward she was back to the disco beat, Euro-pop melodies and love songs — all in a night’s work for an international pop diva, in any language.

***Η ΠΕΚΚΑΝ ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΙς ΑΡΧΕς ΤΗς ΔΕΚΑΕΤΙΑς ΤΟΥ 70 ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΟΥΛΑΣ ΓΙΟΥΛΗ.

ΟΙ ΧΡΥΣΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Τα περισσότερα χρήματα από όλους τους καλλιτέχνες έβγαλαν αυτή τη δεκαετία οι Rolling Stones, "νικώντας" τους U2 και τη Madonna που ακολουθούν στη σχετική λίστα που δημοσίευσε το Billboard:

1. The Rolling Stones ($869,471,325 U.S., 264 shows, 190 sold-out shows, 8,236,586 attendance)
2. U2 ($844,157,925 U.S., 288 shows, all sold-out, 9,869,953 attendance)
3. Madonna ($801,299.671 U.S. gross, 248 shows, 244 sold-out shows, 6,837,124 attendance)
4. Bruce Springsteen ($688,136,476 U.S. gross, 403 shows, 248 sold-out shows, 8,605,238 attendance)
5. Elton John ($603,804,670 U.S. gross, 541 shows, 470 sold-out shows, 5,789,833 attendance)
6. Celine Dion ($536,593,262 U.S. gross, 792 shows, 597 sold-out shows, 4,099,963 attendance)
7. Dave Matthews Band ($505,447,901 U.S. gross, 547 shows, 282 sold-out shows, 11,230,696 attendance)
8. Kenny Chesney ($477,931,760 U.S. gross, 622 shows, 409 sold-out shows, 9,210,288 attendance)
9. Bon Jovi ($419,481,741 U.S. gross, 249 shows, 224 sold-out shows, 5,384,747 attendance)
10. Billy Joel ($418,421,266 U.S. gross, 241 shows, 213 sold-out shows, 4,141,287 attendance)
11. The Police ($361,851,102 U.S. gross, 144 shows, 134 sold-out shows, 3,327,161 attendance)
12. The Eagles ($347,640,186 U.S. gross, 240 shows, 174 sold-out shows, 3,107,832 attendance)
13. Tim McGraw ($303,950,209 U.S. gross, 388 shows, 175 sold-out shows, 5,203,501 attendance)
14. Aerosmith ($292,201,481 U.S. gross, 320 shows, 61 sold-out shows, 4,646,827 attendance)
15. Neil Diamond ($264,810,649 U.S. gross, 288 shows, 244 sold-out shows, 3,845,603 attendance)
16. Cher ($257,319,809 U.S. gross, 383 shows, 171 sold-out shows, 3,402,569 attendance)
17. Paul McCartney ($238,755,522 U.S. gross, 106 shows, 85 sold-out shows, 1,870,274 attendance)
18. Rod Stewart ($233,733,789 U.S. gross, 281 shows, 148 sold-out shows, 3,022,292 attendance)
19. Metallica ($227,568,718 U.S. gross, 187 shows, 93 sold-out shows, 3,581,445 attendance)
20. Rascal Flatts ($222,256,153 U.S. gross, 401 shows, 274 sold-out shows, 4,514,282 attendance)
21. Britney Spears ($216,299,560 U.S. gross, 255 shows, 158 sold-out shows, 3,704,826 attendance)
22. Jimmy Buffett ($215,367,754 U.S. gross, 196 shows, 131 sold-out shows, 3,927,053 attendance)
23. Tina Turner ($212,012,527 U.S. gross, 168 shows, 106 sold-out shows, 3,205,9895 attendance)
24. Toby Keith ($271,904,093 U.S. gross, 542 shows, 200 sold-out shows, 6,355,046 attendance)
25. Trans-Siberian Orchestra ($203,605,519 U.S. gross, 728 shows, 309 sold-out shows, 5,045,297 attendance)

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΝΔΗ

Μία συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δέσποινας Βανδή από το 2001 μέχρι το 2009 κυκλοφορεί η Heaven. Το album, που κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχιες της Δέσποινας από το «Γεια» μέχρι το «10 χρόνια μαζί»…

Πρόκειται ουσιαστικά για τα πιο αγαπημένα τραγούδια της δημοφιλούς ερμηνεύτριας, τα οποία κυκλοφόρησε όσο διάστημα βρισκόταν στην δισκογραφική εταιρεία Heaven.

Η πρόσφατη αποχώρησή της από τη Heaven μοιάζει να είναι και η αφορμή για την κυκλοφορία αυτού του album και αρκεί να θυμηθούμε ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τη Minos EMI, όταν η Δέσποινα είχε αποχωρήσει από την τελευταία για να ακολουθήσει τον Φοίβο στη Heaven.

Το «Δέσποινα Βανδή Greatest Hits» περιλαμβάνει πράγματι τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δέσποινας, αφού μην ξεχνάμε ότι η δεκαετία, που τώρα ολοκληρώνεται ήταν πλέον πετυχημένη στη μέχρι τώρα καριέρα της, με το album «Γεια» να έχει γίνει πολλαπλά πλατινένιο, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων για την ίδια.

Η συλλογή κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: την απλή (με 1 cd που περιλαμβάνει 16 τραγούδια) και τη deluxe (με 2 cd με 32 επιτυχίες + 1 dvd με 27 video clips).

ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΕΣ ΟΙ ΛΕΝΤ ΖΕΠΠΕΛΙΝ

«Μη πειστικοί, δευτεροκλασάτοι και βαβουριάρικοι» ήταν μερικά από τα επίθετα με τα οποία χαρακτήρισε το 1969 η κριτική επιτροπή του ΒΒC τους Led Ζeppelin στο ξεκίνημα της καριέρας τουςένα συγκρότημα που έμελλε να γίνει θρύλος, ενώ θεωρείται το σπουδαιότερο στην ιστορία του χαρντ ροκ. Εκείνη την εποχή οι νεοσύστατοι Led Ζeppelin προσπαθούσαν να γίνουν γνωστοί, παρουσιάζοντας τα τραγούδια τους σε διάσημες εκπομπές του βρετανικού ραδιοφώνου.
Τα αρχεία του ΒΒC μαρτυρούν ότι η παρέα των Τζίμι Πέιτζ και Ρόμπερτ Πλαντ δεν ικανοποιούσε τα γούστα της λάιτ επιτροπής που είχε ακούσει τα τραγούδια τους «Dazed Αnd Confused» και «Βreakdown». Τα μέλη της σημείωναν σχετικά: «Το βρετανικό μπλουζ συγκρότημα προσπαθεί απεγνωσμένα να ακουστεί σαν τον Μάντι Γουότερς, αλλά δεν μπορεί να το πετύχει γιατί είναι απλοί μιμητές και έχουν βασικά έναν παλιομοδίτικο ήχο, γεμάτο παραμόρφωση». Το ευτυχές για τους Ζeppelin ήταν ότι, παρά τα όσα αρνητικά σχόλια σημείωσε η επιτροπή, τελικώς εδέησαν να παίξουν τα τραγούδια τους στην εκπομπή «Τop Gear».

Παρόμοιες λανθασμένες προβλέψεις είχε κάνει τότε η α λα «Χ-Factor» επιτροπή και για άλλα, εξίσου μεγάλα αστέρια της ροκ μουσικής, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και ο Μαρκ Μπόλαν. Τον πρώτο, έναν μουσικό που θα άλλαζε λίγα χρόνια αργότερα το πρόσωπο της ροκ μουσικής με τις νεωτεριστικές καλλιτεχνικές απόψεις του, η επιτροπή τον είχε απορρίψει, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για έναν τραγουδιστή χωρίς προσωπικότητα, έναν ερασιτέχνη που τραγουδά λάθος νότες». Δύο χρόνια αργότερα, βεβαίως, μια άλλη επιτροπή έκρινε πως ο Μπάουι είχε τα προσόντα για να ακουστεί από τη συχνότητα του ΒΒC, έτσι ώστε να τον γνωρίσει το μεγάλο κοινό. Τα ίδια συνέβησαν και με έναν άλλον σπουδαίο βρετανό συνθέτη και τραγουδιστή, τον αρχηγό των Τ. Rex Μαρκ Μπόλαν. Ενας παραγωγός του ΒΒC είχε πει χαρακτηριστικά για τη μουσική του ότι «πρόκειται για βλακείες, ενώ το ίδιο ισχύει και για το επιτηδευμένο συγκρότημά του».

Τα επόμενα χρόνια συνεχίστηκαν αυτού του τύπου οι οντισιόν. Μέσα μάλιστα από τις περίπου 4.000 ακροάσεις που πραγματοποίησε ο γνωστός παραγωγός Τζον Πιλ έγιναν γνωστά συγκροτήματα όπως οι Smiths και οι White Stripes. Οσο για σήμερα, τα πράγματα είναι κατά πολύ διαφορετικά: Ενας οποιοσδήποτε ραδιοφωνικός παράγοντας μπορεί να ακούσει μέσω mp3 τη μουσική ενός νέου καλλιτέχνη και να σχηματίσει κατ΄ ευθείαν άποψη για τις δυνατότητές του.ΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Sunday, December 20, 2009

SINGER YVONNE KING DIES AT 89

SACRAMENTO -- Yvonne King Burch, who gained early fame as one of the singing King Sisters in the big-band era and later brought her extended musical clan into show business as the King Family, died on Sunday in Santa Barbara, Calif. She was 89.
She died after being injured in a fall, said Tina Cole, her daughter.

Ms. Burch spent three decades with the King Sisters, one of the most popular vocal groups of the 1930s and 1940s. The group over the years ranged in size from three to six members, all but one of them actually sisters.

In the early 1960s she conceived of and produced a benefit concert featuring her sisters and some three dozen relatives, including brothers, husbands, wives, aunts, uncles and children. It was the debut of the King Family, and it led to an appearance on "The Hollywood Palace" in 1964. Strong fan response in turn led to a special, and later to two variety series between 1965 and 1969, as well as a number of other television appearances.

The extended family, which also included the King Cousins and the King Kiddies, toured extensively and recorded five albums for Warner Brothers.

The King Sisters, known for their complex and sophisticated four-part harmonies, performed with big bands led by Horace Heidt and Artie Shaw before starting their own ensemble with the guitarist Alvino Rey, who was married to Ms. Burch's sister Luise. They had a series of hits in the 1930s and 1940s, including "Mairzy Doats" and "The Hut-Sut Song."

Ms. Burch was married for 39 years to the radio and television producer William N. Burch, who died in 2005. She had two children with her first husband, the musician Buddy Cole, who died in 1964.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Η χορογραφος Agnes de Mille μαζι με τους George Balanchine/Jerome Robbins αλλαξαν το τοπιο του αμερικανικου μουσικου θεατρου.Χορογραφιες της υπαρχουν στα μιουζικαλ Brigadoon/Oklahoma/Carousel.Πεθανε το 1993.
*Ο υπεροχος Big Daddy της ταινιας Cat on a hot tin roof (Λυσασμενη γατα) Burl Ives πεθανε 85 χρονων το 1995.Ηχογραφησε περισσοτερα από 70 αλμπουμ ως τραγουδιστης.
*Η φωνη του ΕΤ στην ταινια «Εξωγηινος» ανηκει στην Patricia A. Welsh,που πεθανε το 1995,σε ηλικια 79 χρονων.
*Ο συνθετης Paul Jabara εγραψε Last dance (1978),Enough is enough,It’s raining men.
*Μανος Χατζηδακις,γεννηθηκε στην Ξανθη στις 23 Οκτωβριου 1925.Η μητερα του γεννηθηκε στην Αδριανουπολη και ο πατερας του στο Μυρθιο(Ρεθυμνο Κρητης).
*Συμφωνα με ερευνα του Μπι Μπι Σι οι καλλιτεχνες του τραγουδιου που επηρεασαν περισσοτερο στον 20ο αιωνα ηταν οι Al Jolson,Bing Crosby,Frank Sinatra,Elvis Presley, Beatles.
*Από το 1955-60 ο Tony Williams ηταν η κυριαρχη φωνη των Platters,με τεσσερις Νο 1 επτυχιες.
*2.700 τιτλους ηχογραφησε ο Bing Crosby(1926-75).
*Πεθαναν το 1991:David Ruffin/Stan Getz/Charlie Barnet/Miles Davis/Alex North/Tennessee Ernie Ford/Yves Montand/Freddie Mercury.
*Walter Kent,ο συνθετης,εγραψε στα χρονια του Β‘ΠΠ το White cliffs of Dover,χωρις να εχει επισκεφθει την Αγγλια,οπου για πρωτη φορα πηγε το 1989.Το 1941 την συνθεση του ηχογραφησε η Vera Lynn κι εγινε αμεσως συμβολο της αντιστασης αλλα κι ελπιδας.Ο ιδιος συνεθεσε και το I’ll be home for Christmas.