Monday, November 30, 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΠ ΧΟΠ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

THESSALONIKI HIP-HOP FESTIVAL 2009
18 - 19/12/09
// Jumping Fish


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Zoltan Tribe διοργανώνει στις 18 και 19 Δεκεμβριου στην Θεσσαλονικη το μεγαλύτερο --και εδραιωμένο πλέον-- φεστιβάλ hip-hop που γίνεται σε ελληνικό έδαφος, το Thessaloniki Hip-Hop Festival . Το διήμερο υπόσχεται εξαντλητικες εκδηλωσεις που περιλαμβάνουν:

Live shows από την αφρόκρεμα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, ο καθιερωμένος πλέον θεσμός του MC Battle, ο ολόφρεσκος διαγωνισμός για ντισκ τζοκευ, workshop για παραγωγούς, breakdance και graffiti showcases, προβολές ταινιών αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις.Από τον θρυλικό Afu-Ra, απ’ευθείας από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τους Βρετανούς Foreign Beggars που έρχονται με ολόφρεσκο δίσκο , και τον Killa Kela, έναν από τους καλύτερους beatboxers στον πλανήτη με full band, το φετινό ΤΗΗF επιφυλάσσει τις πιο φρέσκες προτάσεις για το 2010.
Δεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Ρίμα Για Χρήμα”, ο Τάκι Τσαν θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Β. Ελλάδας το πολυαναμενόμενο “Ρίμα Για Χρήμα 2”, ενώ οι Εισβολέας, Ανάφλεξη, Σκοτεινή Πλευρά, LADOSE, Ψυχόδραμα, MC Yinka, Απέχεις, Stigma n’ Xquze και πολλοί ακόμα υπόσχονται δύο δυνατές βραδιές.
Αναλυτικά οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο THHF 2009:
AFU-RA (USA) ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ (GR) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ 2”FOREIGN BEGGARS (UK) ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ (GR) KILLA KELA – FULL BAND (UK) ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ (GR)ANAΦΛΕΞΗ (GR) LADOSE (GR) ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ (GR)MC YINKA (GR) ΑΠΕΧΕΙΣ (GR) STIGMA&XQUZE (GR)S.M.A. (GR) ΑΔΕΣΠΟΤΟ (GR) 4012 BEATS (GR) DIEZEL (GR)NEWCOMER OF THE YEAR: KAS (GR)DJ UNKUT (DE) SPARKY T (GR) DJ THE BOY (GR) SER (GR) AMOK (YAKUZA) RASEL (YAKUZA) SPIKE(YAKUZA) WAKE (YAKUZA) RTM ONE (YAKUZA) SIVE1 (YAKUZA)DJ STRIDER (GR) DJ SPACE (GR) DJ D-MICE (GR) PROPHET OF NOISE (GR) TOTAL REALITY (GR)HOSTED BY: SIFU VERSUS (GR)
Οκτώ MC’s αναμετρούνται για το μεγάλο έπαθλο και τον τίτλο του πρωταθλητή. Στα πλατώ ο DJ D-MiceTHHF DJ BATTLE 2009O ολόφρεσκος διαγωνισμός για τζοκευ είναι η νεα προσθηκη στο πρόγραμμα του THHF 2009. Οι διαγωνιζόμενοι θα παλέψουν για την πρώτη θέση με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή DJ Unkut, τον Sparky T και τον DJ The Boy.
PRODUCERS WORKSHOPSΓνώστες του είδους μαζί με το νικητή από το THHF remix contest 2009, θα παρουσιάσουν τα βασικά θεμέλια της τέχνης της παραγωγης και του beatmaking σε μια προσπάθεια να δώσουν τα απαραίτητα εναύσματα στους ενδιαφερόμενους.
FILM SCREENINGSΠροβολές της μικρού μήκους μουσικής ταινίας "SOUND CHECK" (Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραμπίνης) και του graffiti documentary “CCTV vol.2”.
GRAFFITI ACTIONΟ Ser και το crew των Yakuza θα δώσουν χρώμα στο Block33 σε ένα production αφιερωμένο στο THHF 2009.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣBlock 33 26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533, πρώην ΥδρόγειοςΠαρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009Doors open 19:00Τιμή εισιτηρίου: 10€ (e-ticket) / 15€ (on spot)Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009Doors open 12:00Τιμή εισιτηρίου: 25€ (προπώληση) / 30€ (on spot)Προπώληση στο http://THHF2009.eventbrite.com και από το Δεκέμβριο στο Metropolis (Θεσσαλονίκη).

MY DYING BRIDE ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – BLOCK33, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – GAGARIN205, ΑΘΗΝΑ
Heavy-as-hell sombre doom ήχοι για δύο βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι My Dying Bride αποτελούν αδιαμφισβήτητα τους αρχηγούς της doom metal σκηνής από το ’92 που κυκλοφόρησε το πρώτο τους album από την Peaceville Records, ‘As the Flower Withers’ έως και σήμερα. Επηρεασμένοι αρχικά από γκρουπ όπως οι Celtic Frost και οι Candlemass, και με την μοναδική τους «βαριά» ατμόσφαιρα, οι My Dying Bride δημιούργησαν ένα προσωπικό στυλ, το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέταλ γκρουπ, κερδίζοντας έτσι το κοινό παγκοσμίως αλλά και μία θέση ανάμεσα στα κορυφαία γκρουπ του είδους. Χαρακτηριστικό στον ήχο τους αποτέλεσε και το βιολί το οποίο εισάγεται και πάλι, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, στο τελευταίο τους άλμπουμ, το 10ο στη σειρά, που κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες με τίτλο, ‘For Lies I Sire’. Με ένα ακόμα άλμπουμ που προστίθεται στον κατάλογο τους και με νέα πλέον σύνθεση μελών, οι My Dying Bride έρχονται αυτόν τον Ιανουάριο για να μας παρουσιάσουν το δικό τους μουσικό ταξίδι, μέσα από ποιητικά, σκοτεινά και μελαγχολικά παραμύθια.
Τα μελη: Aaron Stainthorpe - Vocals Andrew Craighan - Guitar Hamish Glencross - Guitar Lena Abé - Bass Dan Mullins - Drums Shaun Macgowan - Keyboards/Violin Check: http://www.mydyingbride.org/ http://www.myspace.com/officialmydyingbride http://ww! w.dailym otion.com/video/xauo6k_my-dying-bride-bring-me-victory_music http://www.dailymotion.com/video/x3umhb_my-dying-bride-the-prize-of-beauty_music
Τιμή Εισιτηρίου: 30€ Σημεία Προπώλησης: Ticket House www.tickethouse.gr Αθήνα – Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Θεσσαλονίκη – Μητροπόλεως 102 Online Sales www.ticketpro.gr

ΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι Mary’s Flower Superhead γιορτάζουν το νέο άλμπουμ τους “Sway” με ένα ζωντανο pre release party στο SIX D.O.G.S το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Το power trio από τη Θεσσαλονίκη, εξοπλισμένο με μια κιθάρα, ένα μπάσο και drums θα εμφανιστεί στο ανανεωμένο στέκι της Αβραμιώτου για να παίξει ζωντανά τα στιλάτα indie rock κομμάτια της πιο ευχάριστης δισκογραφικής έκπληξης της χρονιάς, που μοιάζει να ξεπήδησε από τη Lower East Side της Νέας Υόρκης και όχι από τη διπλανή πόρτα.
Το “Sway” είναι γνήσιο γέννημα του post-punk και η πρώτη του live παρουσίαση είναι αφορμή για party. Άλλωστε το συγκρότημα έχει χτίσει τη φήμη πολύ καλής live μπάντας ως opening act σε συναυλίες των Madrguada και των Placebo.
Τη βραδιά θα ανοίξουν, αλλά και θα ολοκληρώσουν με DJ set οι Flying Lilis Brothers.

Το προγραμμα αρχιζει στις 10.30 μμ
6 D.O.G.S - Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Mary’s Flower Superhead on Myspace
The Flying Lilis Brothers on Myspace
SIX DOGS on Myspace



37 Sachtouri str, Chalandri - 152 32, Athens - GREECE T: +30 2106844379, F: +30 2106844343, E: info@archangel.gr, W: www.archangel.gr

HUNGARIAN RADIO SCANDAL

l
The closing of radio stations by the Hungarian government has raised new concerns about corruption. Ambassadors of nine wealthy nations, including Germany, have warned Hungary that foreign investors could be scared off. Last week listeners to Hungary's only two nationwide commercial radio stations suddenly found themselves having to tune into a different channel. The country's national broadcasting authority, ORTT, had unexpectedly pulled the plug on Slager Radio and its smaller rival network Danubius Radio. Their frequencies were given to two broadcasters with close ties to the ruling Socialists and the main center-right opposition party Fidesz. ORTT president Laszlo Majtenyi resigned in protest.
Shortly before the US-owned Slager station went off-air, managing director Edina Heal told her listeners that authorities had misused their power. But the governing Socialists and the opposition Fidesz party are not impressed by Heal's cries for justice. They have been uncharacteristically united in defending the decision to ban the station from the airwaves. Fidesz said politicians demanding a parliamentary investigation represent only narrow foreign economic interests. But that is at odds with data provided by US-based Emmis Communications which won the broadcasting licence for Slager Radio in 1997.
Emmis submitted a license-renewal application in late September, promising 11.5 percent of net revenue as a license fee. Danubius Radio's operators pledged 15 percent. But rivals offering between 50 and 55 percent of revenue won the bids. Media observers, however, believe they will funnel money to political parties rather than putting it into the public purse where it belongs.
-->
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ
Χάρη στην απήχηση και συνεχόμενη επιτυχία των συναυλιών του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies στο Σταυρό του Νότου κάθε Πέμπτη, οι εμφανίσεις παρατείνονται για δύο ακόμα Πέμπτες. Οι δύο νέες ημερομηνίες είναι η 10η και η 17η Δεκεμβρίου, μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα. Το εκρηκτικό live της σπουδαίας μορφής του ελληνικού ροκ συγκεντρώνει παλιούς και νέους πιστούς στο Σταυρό του Νότου και συζητείται με ενθουσιασμό από όσους παριστανται και επιστρέφουν για να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Σε αυτό το ταξίδι, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies επισκέπτονται το παρελθόν (το δικό τους και των Ξύλινων Σπαθιών), αλλά και δίνουν μια πρώτη γεύση από το νέο τους υλικό.
Σταυρός του Νότου,
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος Τηλ.: 210 9226975
www.myspace.com/pavlospavlidis
www.myspace.com/archangelmusicgr
www.stn.gr

ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ ΝΙΩΘΕΙ Η ΡΙΑΝΝΑ

Πραγματικά ταπεινωμένη παραδέχθηκε ότι ένιωσε η Rihanna, τότε που διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, τις οποίες είχε στείλει στον Chris Brown. Ωστόσο, δηλώνει ότι πλέον αισθάνεται άνετα και ότι δεν μετανιώνει που έστειλε αυτές τις εικόνες στον πρώην της φίλο.
Η ποπ σταρ σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε είπε: “Αισθάνθηκα ότι η ιδιωτική μου ζωή, βγήκε στη φόρα ...... Σκέφτηκα ότι πλέον δεν υπάρχει τίποτα που δεν ξέρει ο κόσμος για την προσωπική μου ζωή. Ήταν ταπεινωτικό και ενοχλητικό ”.
Πάντως, δεν παρέλειψε να παροτρύνει τις γυναίκες να στέλνουν και αυτές γυμνές φωτογραφίες στους συντρόφους τους. Εκείνη το κάνει βεβαίως από λύπηση... “Αν δεν στείλω γυμνές φωτογραφίες στον φίλο μου, τον λυπάμαι». Κρίμα που δεν μας εξήγησε όμως γιατι τον λυπάται...

ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Jay - Z και η Alicia Keys παραμένουν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στην κορυφή του Hot 100 του Billboard με το "Empire State of Mind".
Η Lady Gaga κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το "Bad Romance" ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί ο Owl City με το "Fireflies". Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Jason DeRulo με το "Whatcha Say" ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί η Ke$ha με το "Tik Tok".
Ο Iyaz βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση με το "Replay" ενώ την έβδομη θέση κατέλαβαν ο David Guetta και ο Akon με το "Sexy Chick". Στην όγδοη θέση συναντάμε την Lady Gaga με το "Paparazzi" ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί η Britney Spears με το "3".
Το top 10 του Hot 100 του Billboard συμπληρώνει ο Jay Sean με το "Down", στο οποίο συμμετέχει ο Lil Wayne.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Το τραγούδι της Beyonce, "Crazy In Love", ψηφίστηκε ως το καλύτερο της δεκαετίας από το μουσικό περιοδικό NME.
Το "Crazy In Love", στο οποίο συμμετέχει ο Jay-Z, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας που δημοσιεύει το περιοδικό.
Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα 100 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας βρίσκεται το "Time to Pretend" των MGMT ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί το "Hard To Explain" των The Strokes.
Στην τέταρτη θέση συναντάμε το "Paper Planes" της ΜΙΑ ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί το "Hey Ya!" των OutKast. Την έκτη θέση κατέλαβε το "House of Jealous Lovers" των The Rapture ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται το "Golden Skans" των Klaxons. Στην όγδοη θέση συναντάμε το "Out of Time" των Blur ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί το "Rebellion (Lies)" των Arcade Fire. Στην δέκατη θέση βρίσκεται το "A Certain Romance" των Arctic Monkeys.
Το top 20 της λίστας με τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας συμπληρώνουν τα εξής τραγούδια: "Cant Stand Me Now" – The Libertines στο Νο11, "Dry Your Eyes" – The Streets στο Νο12, "The Rat" – The Walkmen στο Νο13, "Seven Nation Army" – The White Stripes στο Νο14, "Bang" – Yeah Yeah Yeahs στο Νο15, "Umbrella" – Rihanna στο Νο16, "Maps" – Yeah Yeah Yeahs στο Νο17, "Ms Jackson" – OutKast στο Νο18, "Reckoner" – Radiohead στο Νο19, "Over and Over" – Hot Chip στο Νο20.

Ο ΝΤΥΛΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Ο Bob Dylan αναπολεί το παρελθόν του, με την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και τα αγαπημένα του τραγούδια, σε μία σπάνια συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό The Big Issue, και σε άλλες εφημερίδες δρόμου στη Βόρεια Αμερική.
Ο διάσημος τραγουδιστής προκάλεσε έκπληξη σε κοινό και κριτικούς με το τελευταίο του άλμπουμ που έχει τίτλο "Christmas in the Heart" και είναι μία συλλογή με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια, ερμηνευμένα με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αστέγων σε ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες 80 χώρες.
Όταν ο Bob Dyaln ρωτήθηκε γιατί διάλεξε τις οργανώσεις αυτές, απάντησε: "Γιατί δίνουν φαγητό απ' ευθείας στον κόσμο. Χωρίς να ανακατεύονται στρατιωτικές οργανώσεις, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς κυβερνήσεις".

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΜΠΙ

Ζωντανά στον αέρα έκανε πρόταση γάμου ο Robbie Williams στη σύντροφό του Ayda Field, αφήνοντας κατάπληκτους τους ακροατές αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού. Η Field ήταν μαζί με τον Williams στο στούντιο του "Kyle and Jackie O" show του ραδιοσταθμού 2DayFM του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ με τίτλο "Reality Killed the Video Star".
Σε ένα σημείο, όταν η παρουσιάστρια Jackie Henderson έλεγε ότι το Σίδνεϊ έχει παράδοση στις προτάσεις γάμου διασημοτήτων, ο Robbie Williams στράφηκε στην Field και τη ρώτησε: "Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να παντρευτείς;". Κι εκείνη απάντησε: "Με φέρνεις σε αμηχανία". Τότε ο Williams τη ρώτησε: "Θέλεις να με παντρευτείς;" Μετά από μία σύντομη παύση, η 30χρονη Field είπε: "Ναι, θα σε παντρευτώ".
Ο Williams δεν είχε μαζί του δαχτυλίδι να της προσφέρει, οπότε η Henderson τους έδωσε ένα δαχτυλίδι σε σχήμα βατράχου που φορούσε και το οποίο ο διάσημος τραγουδιστής πέρασε στο δάχτυλο της Field.

Thursday, November 26, 2009

M.PEYROUX ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Η Madeleine Peyroux, η τραγουδίστρια που όσες φορές έχει έρθει στην Ελλάδα καθήλωσε το κοινό, επιστρέφει στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου για μια εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Επιτέλους και μια καλλιτέχνιδα που την βλέπουμε στην ακμή της, την ώρα που μιλάει και παραμιλάει μάλιστα για αυτήν όλος ο κόσμος της Jazz και όχι μόνον» έγραψαν οι εφημερίδες για αυτήν με αφορμή τις εμφανίσεις της.
Ο δίσκος της Careless Love έγινε χρυσός στην Ελλάδα, λίγους μήνες μόνο μετά την κυκλοφορία του, αποδεικνύοντας την μεγάλη αγάπη του ελληνικού κοινού στην υπέροχη αυτή τραγουδίστρια που έχει κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.
Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντράμς, την κιθάρα της και μερικά από τα ωραιότερα jazz κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ, η Madeleine Peyroux χωρίς σκηνή, με οδηγό τη φωνή και το αίσθημα, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά.
Η εμφάνισή της θα γίνει στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 21.00.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
Εισιτήρια στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο εκδοτήριο (Ομήρου 8, Σύνταγμα) Δευτέρα-Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
ΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ο ειλικρινως υμετερος θα λειψει για τρεις ημερες σε επαγγελματικο ταξιδι στο εξωτερικο,γι αυτό και η αναρτηση κειμενων εως την Κυριακη

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Ο βετερανος ντισκ τζοκευ της Θεσσαλονικης Γιαννης Γαλακος,παραλληλα με τις άλλες δραστηριοτητες του,δημιουργησε έναν διαδικτυακο ραδιοφωνικο σταθμο χωρις εκφωνησεις η διαφημισεις ,οπου παιζει τις καλυτερες χορευτικες επιτυχιες από τις δεκαετιες 60,70 και 80.Με ελευθερη προσβαση για κάθε ενδιαφερομενο.Η διευθυνση του http://www.bizradio.gr/
*Τραγουδια για κρασι:Spill the wine/Red,red wine/Days of wine and roses/Come share the wine/A steel guitar and a glass of wine/Strawberry wine.
*Για τεσσερα χρονια ο 9.58 του Ραδιοφωνικου Σταθμου Μακεδονιας της ΕΡΤ 3 μετεδιδε την ημερα των Χριστουγεννων μαραθωνιο 12 ωρων αποκλειστικα με εποχικα τραγουδια και οικοδεσποτη τον ειλικρινως υμετερο.Απο τις 10 το πρωι εως τις 10 το βραδυ.
*Flo Sandon’s ηταν η φωνη της Συλβανα Μανγκανο στην ταινια του 1952 “Αννα».Αυτη ερμηνευει στο φιλμ T’ho voluto bene( Non dimenticar ,μερικα χρονια αργοτερα γιατον Nat King Cole) και El negro zumbon.
*88 χρονων πεθανε στις 27 Δεκεμβριου 2006 ο περιφημος Γαλλος στιχουργος Pierre Delanoe.Μεταξυ αλλων εγραψε Nathalie και L’ete Indien.Κι ακομα Et maintenant/Je reviens te chercher/La goualante du pauvre Jean/Champs Elysees/Fais comme l’oiseau/Et si tu n’existais pas.
*Ελληνικης καταγωγης ηταν ο Αγγλος διευθυντης ορχηστρας George Miltiades Melachrino.Γεννηθηκε την 1η Μαιου 1908 στο Λονδινο και πεθανε στην ιδια πολη την 18η Ιουνιου 1965.Το 1939 δημιουργησε την πρωτη δικη του ορχηστρα.Ως τραγουδιστης συνεργαστηκε με την στρατιωτικη ορχηστρα του Glenn Miller.Απο το 1945-56 επενδυσε με μουσικη επτα ταινιες.Το 1947 παρουσιασε πρωτος στο κοινο τη νεαρη Τζουλι Αντριους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Τρεις ταινιες εκανε με τον Μελ Μπρουκς ο Ανδρεας Βουτσινας:Οι τρελλοι παραγωγοι-Οι δωδεκα καρεκλες-Η ιστορια του κοσμου.
*Τραγουδια για ξενοδοχεια:Heartbreak hotel/Honeymoon hotel/Grand hotel/Blue hotel/There’s a small hotel/Broadway hotel/Waterfront hotel/Little hotel room/Hotel happiness/Hotel California/Pennsylvania 6-5000.
*18 Ιουνιου 1939 γεννηθηκε στην Αθηνα ο Γιωργος Μαρινος.Σημερα κατοικει στο Νέο Βουτζα Αττικης.
*Οι παλιοι κινηματογραφοι της Θεσσαλονικης:Κρονος-Πανθεον-Ιλιον-Ηλυσια-Διονυσια-Πατε-Απολλων-Ολυμπια-Ιντεαλ-Ριβολι-Αελλω-Ρεξ-Θυμελη-Ανατολια-Κλειω-Ναυαρινο.
*300 τραγουδια που μιλουν για την Θεσσαλονικη εντοπισε και παρουσιαζει στο βιβλιο του 1992 «Η Θεσσαλονικη στο ελληνικο τραγουδι» ο Γιωργος Λεκακης.
*Νικος Αβαγιανος,γεννηθηκε στις 17 Ιουλιου 1951 στην Αθηνα.Σημερα ζει και τραγουδα στην Θεσσαλονικη.
*Παρουσιαζαν στον Α-103 «Μερα είναι θα περασει» η Γιαννα Δημηνα,Night Tracks από τον Αντενα ο Σωτηρης Βακαρος.
*Το 1896 συνδεθηκε σιδηροδρομικα η Θεσσαλονικη με την Αλεξανδρουπολη.
*Στην Θεσσαλονικη γεννηθηκε η Πιτσα Παπαδοπουλου.
*Από το 1976 λειτουργουσαν στην Θεσσαλονικη τα κλιμακια της ΕΤ1 και ΕΤ2 τα οποια εδιναν κάθε μερα στην Αθηνα από την Β.Ελλαδα.Στο πρωτο ηταν οι Τερενς Κουικ-Βαγγελης Παντελιδης και στο δευτερο οι Γιαννης Λογοθετης-Λευτερης Κογκαλιδης.Απο τις 14 Δεκεμβριου 1988 συγχωνευονται τα κλιμακια και δημιοργειται με ,κατά καιρους,γενικους διευθυντες τους Θαναση Δερμανη,Νικο Μπακολα,Γιαννη Νικολοπουλο,Μιχαλη Αλεξανδριδη,Δημητρη Κατσαντωνη,Νικο Κουρτη(για λιγο),Θαλεια Ιωαννιδου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*«Το τραγουδι των βαρκαρηδων του Βολγα» είναι από τα πιο γνωστα παραδοσιακα τραγουδια της Ρωσιας που ανακαλυψε ο ερευνητης Mily Balakirev και δημοσιευσε σε βιβλιο φολκλορικων τραγουδιων.Ειναι γνωστο και με τον τιτλο «Τραγουδι των burlak του Βολγα» εμπνευσμενο από τον διασημο πινακα του Repin «Burlaks on the Volga» που παρουσιαζει ποσο υπεφεραν οι ανθρωποι την εποχη της τσαρικης Ρωσιας.Το τραγουδι εκανε γνωστο ο Feodor Chaliapin,αλλα αγαπηθηκε παγκοσμια όταν το διασκευασε με τιτλο Song of the Volga boatmen o Glenn Miller(Νο 1 το 1941 στις ΗΠΑ).Ο Ισπανος συνθετης Manuel De Falla εκανε δικη του ενορχηστρωση το 1922 με τιτλο Canto de los remeros del Volga.
*Tο 2007 το δημοφιλεστερο χριστουγεννιατικο (εποχικο) τραγουδι στις ΗΠΑ ηταν Winter Wonderland χαρη σε νεες εκτελεσεις από τους Eurythmics,Air Supply,Jewel.Ειναι συνθεση του 1934.
*Podmoskovnye vechera είναι ο πρωτοτυπος τιτλος ισως του πιο διασημου ρωσικου-εκτος Ρωσιας- τραγουδιου «Νυκτες της Μοσχας» η Moscow nights (το πιο σωστο είναι Evenings near Moscow ).Το συνεθεσαν οι Vasili Solovyov-Sedoy/Mikhail Matusovsky.Το 1955 επεστρεψε στην επικαιροτητα όταν ηχογραφηθηκε από τον νεαρο ηθοποιο Vladimir Troshin για μια αθλητικη ταινια.Τον επομενο χρονο εγινε το θεμα του Φεστιβαλ Νεων της Μοσχας.Το 1964 εγινε μουσικο θεμα του μοναδικου τοτε μουσικου ραδιοσταθμου της Σοβιετικης Ενωσης.
*Les feuilles mortes (Autumn leaves) είναι από τα πιο γνωστα γαλλικα τραγουδια.Οι στιχοι είναι του Jacques Prevert και η μουσικη του Joseph Kosma.Πρωτη το παρουσιασε η Cora Vaucaire ,αλλα ηταν οYves Montand που το εκανε αθανατο ερμηνευοντας το στο φιλμ του 1946 Les portes de la nuit.Τους αγγλικους στιχους εγραψε το 1949 ο Johnny Mercer.Ο Γαλλος συνθετης Serge Gainsbourg εγραψε το La chanson de Prevert,ως φορο τιμης στον δημιουργο του τραγουδιου.Η σπουδαια Λιβανεζα τραγουδιστρια Fairouz το ηχογραφησε με τιτλο Bizakker bil khareef (μου θυμιζει το φθινοπωρο).

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Την 1η Απριλιου 1964 κυκλοφορησε στην Ελλαδα το πρωτο νεανικο μουσικο περιοδικο «Μοντερνοι Ρυθμοι» από τον Θαναση Τσογκα.
*Το καλοκαιρι του 1965 για λιγο καιρο στο συγκροτημα «Τζουνιορς» επαιξε ενας φτωχος Αγγλος κιθαριστας με μισθο 150 δρχ την ημερα.Ηταν ο Ερικ Κλαπτον.Συνεχισε μετα με τους Faces στο κλαμπ της Αθηνας “Ιγκλου».Στο τελος του 1965 ο Κλαπτον επεστρεψε στην Αγγλια.
*The Nanny,μεγαλη επιτυχια στις ΗΠΑ την περιοδο 1995-96,μολις προσφατα παιχθηκε από την ελληνικη τηλεοραση.
*Από 14-16 Οκτωβριου 1988 στο πλαισιο της κλαδικης εκθεσης Ηχοραμα πραγματοποιηθηκε στην Θεσσαλονικη το 1ο Διεθνες Συνεδριο Ραδιοφωνιας με θεμα «Ο πρωτος χρονος της προκλησης».Μεταξυ αλλων μιλησαν οι Γιωργος Παπαστεφανου,Γιαννης Πετριδης ,Θοδωρος Σαραντης,Ακης Εβενης,Αγγελος Πυριοχος,Τασος Φαληρεας.Οργανωτης ηταν η ΔΕΘ με συμβουλο τον λευτερη Κογκαλιδη.
*Σε μικροφιλμ από το 1968 υπαρχει στην βιβλιοθηκη του Κογκρεσου των ΗΠΑ η εφημεριδα «Μακεδονια».Και στην βιβλιοθηκη του πανεπιστημιου Χαρβαρντ.Εκδοσεις της «Αυγης» υπαρχουν σε μικροφιλμ στο πανεπιστημιο «Κολουμπια» από το 1952.
*Η ΕΡΤ 3 εχει στο αρχειο της 23.983 φυλλα εφημεριδων,εκ των οποιων το μεγαλυτερο τμημα είναι βιβλιοδετημενο σε 414 τομους.Η πιο παλια εφημεριδα είναι από το 1893.Το αρχειο αγοραστηκε εναντι 100 εκατ.δρχ. τον Μαιο του 2003.
* Ελβις Πρισλευ ειχε παθος με τις πολεμικες τεχνες.Εκανε για 20 χρονια καθημερινη προπονηση με μεγαλους δασκαλους.Ειχε μαυρη ζωνη και το 1974 ειχε φθασει στον 8ο βαθμο.

MTV ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ SEX ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το ελληνικό MTV αφιερώνει το πρόγραμμα του στην πρόληψη και ενημέρωση για το HIV/AIDS, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων. Κεντρικό σύνθημα «YES TO SAFE SEX!»...
Η εκστρατεία του Ιδρύματος Staying Alive εμπνέει και ενθαρρύνει το κοινό να λάβει έντονη δράση στην καταπολέμηση της επιδημίας. Έπειτα από 11 χρόνια αφοσίωσης στη μάχη κατά του ιού του HIV και της νόσου του AIDS, το ίδρυμα Staying Alive ετοίμασε για το δίκτυο του MTV μια σειρά από εκπομπές και ντοκιμαντέρ, για να ενημερώσει και εκπαιδεύσει τη νεολαία, αλλά και να καλλιεργήσει υπεύθυνη συμπεριφορά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από το HIV και το AIDS.
Το ειδικό πρόγραμμα του MTV την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS , θα παρουσιάσει τα εξής:01/12/2009 18.00 «Travis McCoy's Unbeaten Track» – Ντοκιμαντέρ διάρκειας 60 λεπτών Ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, Travis McCoy, πρεσβευτής του ιδρύματος Staying Alive και τραγουδιστής του indie hip hop συγκροτήματος Gym Class Heroes ταξίδεψε σε Νότια Αφρική, Φιλιππίνες και Ινδία για να γνωρίσει νέους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την οδύνη του ιού, μαθαίνοντας από «πρώτο χέρι» πως επηρεάζει τη ζωή τους και την κοινωνία. Όσο είναι στη Νότια Αφρική, ο Travis McCoy επισκέπτεται μια ομάδα ανθρώπων που μέσω της κινητής τηλεφωνίας και του street theatre προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τη νεολαία για τις πολλαπλές απειλές του HIV/AIDS. Στη Μανίλα, γνωρίζει ένα πρώην μέλος ομάδας γκάνγκστερ, ο οποίος επισκέπτεται σχολεία διδάσκοντας σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μια έντονα καθολική χώρα, ενώ στην Ινδία ανακαλύπτει πώς μια νέα οροθετική χήρα καταπολέμησε το κοινωνικό στίγμα και τον αποκλεισμό. 01/12/2009 21.00 «Shuga» & 22.30 «Shuga: Behind the Scenes» – Δράμα διάρκειας 90 λεπτών Το Shuga έχει γυριστεί στο Ναϊρόμπι, με ηθοποιούς εξολοκλήρου από την Κένυα και τη Νότια Αφρική και σκηνοθετήθηκε από το γνωστό συγγραφέα και σκηνοθέτη Teboto Mahlatsi. Η δραματική ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η σεξουαλική κοινωνικοποίηση, η πολυγαμία στις σχέσεις και η ζωή με το HIV. Η δραματική ιστορία παρουσιάζει τη ζωή εννέα σύγχρονων φοιτητών στο Ναϊρόμπι, η έντονη ζωή των οποίων κρέμεται από μια κλωστή, λόγω της αγάπης τους για το ρίσκο και τον κίνδυνο. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Aiyra, μια μοντέρνα κοπέλα που ξέρει τι θέλει και τι χρειάζεται να κάνει για να το αποκτήσει. Μπορεί το πάθος που έχει για μεγαλύτερους άνδρες να της κοστίσει για πάντα τη μεγάλη της σχέση με τον Ty; 01/12/2009 23.00 «Tribes» & 00.30, «Tribes: Behind The Scenes» – Δράμα διάρκειας 90 λεπτών Το Tribes γυρίστηκε στην Καραϊβική, στο Trinidad και το Tobago, και σκηνοθετήθηκε από τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Ras Kassa. Το Tribes εστιάζει στον κίνδυνο της επιλογής πολλαπλών συντρόφων και του έρωτα επί πληρωμή. Η συγκλονιστική δραματική ταινία παρουσιάζει τις αντιθέσεις με το περιβάλλον του ειδυλλιακού νησιού και την ωμή ενέργεια και σεξουαλικότητα της νεολαίας. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Jamahl, έναν ακατανίκητο αγωνιστή (stick fighter) και δημοφιλή ραδιοφωνικό DJ. Όλα πηγαίνουν καλά για τον Jamahl, μέχρι τη στιγμή που μια απρόσμενη αλλαγή στην προσωπική του ζωή απειλεί να τα καταστρέψει όλα. Στην ταινία ο Jamahl φαίνεται να συμφιλιώνεται τελικά με τις ίδιες του τις πράξεις, αλλά και να ανταμείβεται για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη μακρόχρονη σχέση του με την Trisha.
Το ελληνικό MTV στηρίζει, επίσης, την πρωτοβουλία του «Κέντρου Ζωής» και είναι κοντά στη μεγάλη γιορτή ενημέρωσης που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, από 27 έως 29 Νοεμβρίου, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό Μετρό «Σύνταγμα».
Καθημερινά η νεολαία σε όλο τον κόσμο απειλείται από το HIV & το AIDS. Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια είναι νέοι ηλικίας 15-24. Το ποσοστό των γυναικών που έχουν προσβληθεί από τον ιό υπολογίζεται σε περισσότερο από το 50% του συνόλου των φορέων, ενώ σύμφωνα με μελέτες, μέρα με τη μέρα, 6.000 νέοι προστίθενται στη λίστα των οροθετικών.Παρακολουθήστε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου το ειδικό πρόγραμμα του MTV, για την ενημέρωση και πρόληψη κατά του HIV/AIDS, και διαδώστε το μήνυμα «YES TO SAFE SEX!».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ MARIAH CAREY

Η διάσημη τραγουδίστρια Mariah Carey θα λάβει βραβείο για ‘ερμηνεία-αποκάλυψη’ σε ειδική τελετή που θα γίνει στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 18 Ιανουαρίου 2010.
Η Carey θα βραβευθεί για την ερμηνεία της στην ταινία «Precious» (ή, «Precious: Based On The Novel ‘Push’ by Sapphire» όπως είναι ολόκληρος ο τίτλος) που κάνει θραύση στις ΗΠΑ αυτή την εποχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Harold Matzner, η Carey «μεταμόρφωσε εντελώς τον εαυτό της από λαμπερό μουσικό είδωλο στην κοινωνική λειτουργό Mrs. Weiss στην ταινία».
Στο παρελθόν το ίδιο βραβείο έχουν λάβει και οι Marion Cotillard, Jennifer Hudson και Felicity Huffman, για ερμηνείες που τις οδήγησαν στα Όσκαρ, οπότε η βράβευση της Carey είναι μία ακόμα ένδειξη ότι το «Precious» θα φτάσει μέχρι τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας ή, τουλάχιστον, θα μπει στις υποψηφιότητες.

1000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΕΣ ΑΠΟ LADY GAGA

Χίλια δολάρια σε πίτσες ξόδεψε η Lady Gaga,που δεν σταματά να κλέβει την παράσταση!
Η εκκεντρική τραγουδίστρια παρήγγειλε 80 πίτσες για τους θαυμαστές της που περίμεναν για ένα αυτόγραφο έξω από κατάστημα του Λος Άντζελες.
Στη σελίδα της στο twitter έγραψε: «Στέλνω σε όλα τα μικρά μου τερατάκια μικρές πίτσες που με περίμεναν όλο το βράδυ. Ελπίζω να πεινάτε... φάτε, σας αγαπώ!»
Εκτός από τα χίλια δολάρια που ξόδεψε για πίτσα από το Papa John’s, η Lady Gaga έδωσε και ένα μεγάλο φιλοδωρημα.
Επίσης, η τραγουδίστρια ευχαρίστησε τους θαυμαστές της που έκαναν την τελευταία της επιτυχία «Fame Monster» νούμερο ένα στα charts του iΤunes.

Wednesday, November 25, 2009

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παντελίδης, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο.
Ο Βαγγέλης Παντελίδης εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελληνικος Βορρας» και "Εσπερινη Ωρα", σε διευθυντικές θέσεις στην ΥΕΝΕΔ και αργότερα στη νεοϊδρυθείσα ΕΤ3, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης του «Ελεύθερου Τύπου» και πριν από τη συνταξιοδότησή του, του «Αδέσμευτου Τύπου» του Δ. Ρίζου.Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως Του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Τα θερμα μας συλλυπητηρια στην συντροφο του Θεανω και στην μονακριβη κορη του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Β.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Πώς να εκλεγείτε βουλευτής (αλλά και νομάρχης και δήμαρχος) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ
Ο γνωστός Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Βαγγέλης Παντελίδης έγραψε το βιβλίο αυτό μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2006. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, “με τις εκλογές για δημάρχους και νομάρχες του 2006 οι Έλληνες έβαλαν τέλος σε πολλές εποχές πολιτικής, πολιτικών και εκλογικών, προεκλογικών εθίμων”. Ο ίδιος με τη δημοσιογραφική ιδιότητά του είχε την ευθύνη του “έντυπου υλικού” υποψηφίων σε διάφορες προεκλογικές περιόδους και έτσι έρχεται σήμερα με το βιβλίο αυτό να προσφέρει τις δικές του προτάσεις και εκτιμήσεις για τις ποικίλες δράσεις ενός υποψηφίου. Όπως αναφέρει, “θα προσπαθήσω με ειλικρίνεια, πειθώ και αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων να φτιάξω την εικόνα των προεκλογικών αναμετρήσεων που αλλάζουν με μια ταχύτητα που δεν αντιλαμβάνονται οι νεοέλληνες ή την αντιλαμβάνονται λίγοι και μοιραίο είναι να σπάνε και να σπάσουν στο άμεσο προσεχές μέλλον όλο και περισσότεροι τα μούτρα τους”. Αντιγράφουμε τίτλους κεφαλαίων: “Οι λέξεις - Συνθήματα”, “Οι φωτογραφίες”, “Τα μπαλκόνια”, “Η τηλεόραση (κίνδυνος θάνατος)”, “Το σεξ και η υποψηφιότητα”, “Συνεστιάσεις, τσάγια και άλλα μη απαραίτητα”, “Οι ʽμεγάλες συγκεντρώσειςʼ υποψηφίων”, “Άσκοπες επισκέψεις”, “Ο κίνδυνος των λαϊκών αγορών”, “Οι επιτελείς”, “Προσοχή στις φυσικές καταστροφές, τα εγκλήματα, τα δυστυχήματα και άλλα”, “Καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι λεφτάδες φίλοι”, “Πώς θα εκλεγείτε λοιπόν βουλευτής;”, “Και το έντυπο υλικό;”, “Οι γιάπις και οι τζούνιορ ψηφοφόροι”, “Θρησκευτικά”, “Χιούμορ”... Το βιβλίο περιέχει επίσης τρεις συνεντεύξεις με έναν βετεράνο της πολιτικής, που κι αυτός με τη σειρά του καταθέτει το δικό του προβληματισμό για διάφορα θέματα. Το βιβλίο κλείνει με τις “Διδακτικές φωτογραφίες” από την ελληνική και τη διεθνή πολιτική σκηνή, τις οποίες φυσικά σχολιάζει ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του σε φίλους του “πολιτικούς που ακόμη διαθέτουν χιούμορ”. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παντελίδης εργάστηκε για 35 χρόνια σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπως και στη “Μεσημβρινή”, όταν επανεκδόθηκε. Για 15 χρόνια διετέλεσε διευθυντής των γραφείων των εφημερίδων “Ελεύθερος Τύπος” και “Αδέσμευτος Τύπος” στη Θεσσαλονίκη. Εξέδωσε τα βιβλία “Ευθυμογραφήματα” και “Καρντάσια”.

ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολυβραβευμένος συνθέτης, ενορχηστρωτής και bandleader, ο Ντέιβ Χόλαντ, θρυλικός μπασίστας της τζαζ, έρχεται για μια βραδιά, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος της Σειράς Γέφυρες στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, με τους ξεχωριστούς μουσικούς του κουαρτέτου Overtone, λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνισή τους στο Blue Note της Νέας Υόρκης, στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου.
Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ο Ντέιβ Χόλαντ δημιουργεί υψηλές στιγμές τζαζ, κερδίζοντας αναγνώριση που σπάνια έχουν κερδίσει μπασίστες. Μουσικός ανεξάντλητης φαντασίας και πρωτοτυπίας, με τρία βραβεία Grammy στις αποσκευές του, φέρνει μαζί του τρεις αναγνωρισμένους δεξιοτέχνες και καινοτόμους, ο καθένας τους με ισχυρή μουσική προσωπικότητα, με τους οποίους συμπράττει ισότιμα και με σεβασμό σε μια παράδοση δημιουργικής ελευθερίας.
Οι εμφανίσεις τους είναι ταυτόχρονα ένα masterclass συναρπαστικών αυτοσχεδιασμών και μια απόλαυση βαθιάς, μελωδικής τζαζ.
Στα 63 του χρόνια σήμερα, ο Χόλαντ, συνοδοιπόρος του Μάιλς Ντέιβις, του Τελόνιους Μονκ και του Τσικ Κορία, ενώνει τη φήμη, την εμπειρία και την τέχνη του με τον Κρις Πότερ (39 ετών) τον καλύτερο σαξοφωνίστα την γενιάς του, τον Τζέισον Μοράν (34 ετών), μοναδικής ευαισθησίας και απόδοσης πιανίστα και τον Έρικ Χάρλαντ (33 ετών ), από τους πιο περιζήτητους δεξιοτέχνες ντράμερ του κόσμου.
Οι τιμές εισιτηρίων είναι € 6,50(φοιτητικά) - 11,00 – 20,00 –28,00 – 40,00(Διακεκριμένη Ζώνη)

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Εβδομάδα 48/2009:
IFPI GR Top 10 IFPI
Τα δημοφιλεστερα ελληνικα αλμπουμ του επταημερου συμφωνα με την IFPI


ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΚΥΝΗΓΩ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ/ ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

MONO KOKKINO
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

ΑΠ' ΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΗΣ

ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

MAZOO AND THE ZOO No 2
MAZOO AND THE ZOO

ΑΠΟΨΕ ΌΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ
Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, Ε.ΔΗΜΟΥ, Χ.ΔΑΝΤΗΣ, Θ.ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Δ.ΜΠΑΣΗΣ, Μ.ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ

ΠΕΦΤΩ ΨΗΛΑ
ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ

ΟΚ ΠΑΤΕΡΑ
MAGIC DE SPELL

Ο ΚΩΝ. ΚΑΖΑΚΟΣ ΜΕ ΡΟΚ ΓΚΡΟΥΠ

Μια από τις πιο παλιές μουσικές σκηνές της Αθήνας, το MIKE’S, που έχει φιλοξενήσει σχεδόν όλα τα μεγάλα και επιτυχημένα ονόματα της ροκ ελληνικής σκηνής, παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Καζάκο και την μπάντα του, από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη για όλο τον χειμώνα. Ο Κωνσταντίνος με καθαρά ροκ διάθεση, με ήχους δυνατούς , γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, θα μας διασκεδάζει με ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών , γνώριμα και αξέχαστα, αλλά και τα δικά του τραγούδια, γραμμένα μέσα από πολλή αγάπη για την ροκ μουσική και με τη δική του σφραγίδα!
"MIKE’S” live stageΣινώπης 6 – Πύργος ΑθηνώνΤηλ: 210 7776797www.mikesirishbar.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ

''Μάλιστα, κύριε...'' τιτλοφορείται η βιογραφία του Γιώργου Ζαμπέτα, που υπογράφει ο Κώστας Παπασπήλιος και κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική.
Ο Γιώργος Ζαμπέτας αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση στο ελληνικό τραγούδι. Πολυδιάσταστος καλλιτέχνης, διέπρεψε ως μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής και σόουμαν. Η δουλειά του, άμεση και λαμπερή, είχε τον αυθορμητισμό της καρδιάς και τη δύναμη της λαϊκής σοφίας.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αγαπήθηκε υπερβολικά στον καιρό του. Ακόμα και σήμερα, η καλλιτεχνική του οντότητα προξενεί εντύπωση.
Λίγα λόγια για το βιβλίο Σε αυτή τη βιογραφία, ο αναγνώστης θα διαβάσει άγνωστες στιγμές της προσωπικής και καλλιτεχνικής ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα, του καλλιτέχνη που σημάδεψε με τη μουσική και τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει να εμπνέει νέους τραγουδοποιούς. Μια γλαφυρή περιγραφή για το μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που χάραξε εκ νέου το δρόμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. ΣΕΛ.162Διαστάσεις: 15x23 cmISBN 978-960-417-285-6Τιμή: 16,90€

Tuesday, November 24, 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ

Γλεντζέδες και «με τη βούλα» είναι πλέον οι Έλληνες, καθώς η θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κατέκτησε την πέμπτη από τις δέκα θέσεις στη λίστα με τις πιο «party animal» πόλεις όλου του κόσμου. Η λίστα αυτή θα συμπεριληφθεί στον ταξιδιωτικό οδηγό του Lonely Planet, με τίτλο «1000 μοναδικές εμπειρίες».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Θεσσαλονίκη έχει πολλά μαγαζιά που προσφέρουν αξέχαστες στιγμές νυχτερινής διασκέδασης, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Από μαγαζιά με λάτιν μουσική, house, disco, έως και μπουζούκια. Βέβαια όλα αυτά μπορούν να συνοδευτούν με πρωινές περιηγήσεις σε βυζαντινές εκκλησίες αλλά και μουσεία..

750.000 ΛΙΡΕΣ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΞΟΔΕΨΕ Η M.CAREY

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 750.000 λίρες ξόδεψε η γνωστή τραγουδίστρια Mariah Carey σε ταξίδι της στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα. Ήταν ένα πλούσιο τετραήμερο, με τις πιο παράξενες απαιτήσεις.Το ταξίδι περιελάμβανε πρώτης κατηγορίας πτήσεις, διαμονή σε ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου Dorchester - κόστους 200.000 λιρών και μεταφορά με αυτοκίνητα Rolls-Royce και Bentley, τα οποία ενοικίασε έναντι 12.000 λιρών. Η Mariah βρέθηκε επίσης στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Jalouse Mayfair για την προώθηση του νέου άλμπουμ Angel. Εκεί, οι θαμώνες έπιναν σαμπάνια κόστους 1.200 λιρών ενώ παρακολουθούσαν βίντεο με την μουσική της σε μεγάλη οθόνη. «Ήθελε ένα χώρο VIP με γεμάτο με λευκά λουλούδια, λευκό χαλί και διαμαντένιο δοχείο για πάγο, το οποίο κοστίζει 85.000», δήλωσε ένας σερβιτόρος του νυχτερινού κέντρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*«Σημα καμπανα» εγινε η Copacabana του Barry Manilow,επιτυχια του 1978.
*Το ειπε ο Μανος Χατζηδακις: «Αδιαφορω για την δοξα.Με φυλακιζει μες τα πλαισια που καθοριζει εκεινη κι όχι εγω»
*Maruzzella, το συνεθεσε το 1955,μεσα σε δεκα λεπτα,ο Renato Carosone για την συζυγο του Marisa.
*60 εκατομμυρια ποδια ιστορικου αρχειακου υλικου από το 1919 εως το 1963 διαθετει η Fox Movietone News,που ανηκει στην Fox News.
*Ο πρωτοτυπος τιτλος της μεγαλης γιαπωνεζικης επιτυχιας Sukiyaki (1963) είναι Ue o muite aruko (ας περπατησουμε κοιταζοντας ψηλα).Το εκανε επιτυχια ο Kyu Sakamoto,πρωτα στην Ιαπωνια το 1961.Η δευτερη επιτυχια του Σακαμοτο στις ΗΠΑ ηταν το China nights ( Shina no yoru) το 1963.Ηταν ηδη γνωστο στους Αμερικανους που υπηρετησαν στον πολεμο της Κορεας.Το Sukiyaki ξαναεγινε επιτυχια στις ΗΠΑ το 1981 από τις Taste of Honey και το 1995 από το φωνητικο κουαρτετο 4PM .Ο Σακαμοτο ηταν ενας από τους 520 που σκοτωθηκαν σε αεροπορικο δυστυχημα στις 12 Αυγουστου 1985,σε ηλικια 43 χρονων.
*Flo Sandon’s (Mammola Sandon ) ηταν δημοφιλης τραγουδιστρια στην μεταπολεμικη Ιταλια.Το 1953 κερδισε το πρωτο βραβειο στο Φεστιβαλ Σαν Ρεμο με το Viale d’autumno.Πηρε μερος άλλες πεντε φορες στο Σαν Ρεμο χωρις επιτυχια.Το 1955 παντρευτηκε τον τραγουδιστη Natalino Otto.Mαζυ ανακαλυψαν το 1958 στην Κρεμονα την Mina.
*Το ειπε ο Μανος Χατζηδακις: «Πιστευω στο τραγουδι που μας αποκαλυπτει και μας εκφραζει εκ βαθεων κι όχι σ’αυτό που κολακευει τις επιπολαιες και βιαιως αποκτηθεισες συνηθειες μας».

ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Once in a lifetime,το ντοκυμανταιρ με θεμα τον Γιαννη Πετριδη,προβαλλεται στον κινηματογραφο «Ολυμπιον» της Θεσσαλονικης(8-9.30-11μμ).
*Ο πρωτος δισκος που φερεται ότι πουλησε πανω από ένα εκατομμυριο αντιτυπα ηταν το Vesti la giubba από την οπερα «Παλιατσοι» του Λεονκαβαλο στην ηχογραφηση του 1903 από τον Ενρικο Καρουζο.
*Ο ρυθμος μαμπο,που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα το 1949,εγινε χορευτικη επιδημια το 1954.
*Ηταν το 1923 όταν ξεκινησε ηχορευτικη επιδημια charleston,ένα ειδος γρηγορου fox trot.
*Ο ρυθμος cha cha cha εμφανιστηκε το 1959.
*Το 1957 η Kay Armen ηχογραφησε στις ΗΠΑ το ιταλικο Chella la με τιτλο Ha Ha Ha.
*Την ιταλικη επιτυχια Angelina della strada ηχογραφησε το 1957 στις ΗΠΑ ο Steve Lawrence με τιτλο ( I don’t care) Only love me.Υπαρχει στο δυσευρετο αλμπουμ The best of Steve Lawrence,οπου συμπεριλαμβανονται τα Pretty blue eyes/Footsteps κ.α.
*Γενικος Διευθυντης της MTV Greece είναι ο Γιαννης Λαμπροπουλος,διευθυντρια προγραμματος η Δαφνη Βασιλειαδη,διευθυντης μαρκετινγκ ο Γιωργος Φραγκακης.Η διευθυνση είναι mtvgreece.gr
*Η τηλεοπτικη σειρα «Παντρεμενοι με παιδια» ( Married with children )παιχθηκε στις ΗΠΑ από το 1987-97 σε 259 επεισοδια.Το τραγουδι των τιτλων είναι το Love and marriage, επιτυχια του Φρανκ Σινατρα το 1955.
*Την ιστορια του ελληνικου τραγουδιου(από το 1824-1980) εχει γραψει σε τρεις τομους ο Κωστας Μυλωνας.Χρησιμα βιβλια για ολους του παραγωγους του ραδιοφωνου.Απο τις εκδοσεις "Κεδρος".

ARCH ENEMY ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ARCH ENEMY "TYRANTS OF EVIL" EUROPEAN TOUR
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Νοεμβρίου - Βlock 33, Θεσσαλονίκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Νοεμβρίου - Gagarin205, Αθήνα
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται.
Οι Arch Enemy καταφτάνουν για δύο βραδιές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας "TYRANTS OF EVIL"! Αυτή την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, οι Arch Enemy θα εμφανιστούν στο Block33 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου στο Gagarin205, στην Αθήνα!
Προετοιμαστείτε για τα τρελά φωνητικά της Angela Gossow, τα δυνατά bass lines του Sharlee D’Angelo, την «κιθαρίστικη» μαγεία των αδερφών Amott, καθώς και τα ανελέητα «χτυπήματα» του Daniel Erlandsson για δύο βραδιές γνήσιου thrash metal!
Όπως σχολίασε και η Diva Satanica των Arch Enemy, Angela Gossow: «…Ναι, ο Τύραννος θα επιστρέψει στη «Ρίζα του Κακού» για άλλη μια φορά!...»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι πορτες ανοιγουν 20:00
ARCH ENEMY στην σκηνη 22:00
ΑΘΗΝΑ
Οι πορτες ανοιγουν 19:30
ARCH ENEMY στην σκηνη 21:30

BLOCK33 ,26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη Περιοχή: Δυτικές Συνοικίες, πρώην σφαγεία Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2310-533533
http://www.block33.gr/map.html
GAGARIN 205 / LIVE MUSIC SPACE ΛΙΟΣΙΩΝ 203-205, ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 8547 601-2
http://www.gagarin205.gr/map.php Τιμή Εισιτηρίου: 29e
Σημεία Προπώλησης:
Ticket House - Αθήνα & Θεσσαλονίκη Online Sales: www.ticketpro.gr ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MTV - HEADBANGERS BALL 89 RAINBOW ROCKMACHINE.GR ROCKING.GR ROCK HARD
Check: http://www.archenemy.net http://www.myspace.com/archenemy http://twitter.com/archenemymetal http://www.youtube.com/archenemyofficial www.didimusic.gr

ABA DABA HONEYMOON 1950

Aba Daba Honeymoon
By
Debbie Reynolds and Carleton Carpenter
Album: Hit Parade 1950 Released: 1950
US Chart: 3
This novelty song was written in 1914 by Arthur Fields and Walter Donovon, and first recorded that year by the popular music duo Collins & Harlan.
This became a hit when it was used in the 1950 movie Two Weeks With Love, which starred Reynolds and Carpenter along with Ricardo Montalban. In the '50s, Reynolds was a popular star in many musicals, including Singing In The Rain. Carpenter was a movie and TV actor, author and songwriter.

BLUE OYSTER CULT ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινάει η προπώληση για τους Blue Oyster Cult, που έρχονται στην Ελλάδα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου για δύο εμφανίσεις στο Gagarin 205 της Αθήνας και το Principal Club Theatre της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.Παρά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, οι BOC ήταν πάντα ένα σχήμα που δεν έγινε ποτέ δέσμιο των επιταγών της μόδας ή των σημείων των καιρών και στα 40 χρόνια της πορείας τους λειτουργούν πάντα με γνώμονα την καλλιτεχνική τους ανησυχία βρισκόμενοι σε ένα ατελείωτο και γεμάτο περιπέτειες μουσικό ταξίδι.
Έχοντας χαρακτηριστεί σαν ένα από τα 10 ροκ σχήματα που κάποιος πρέπει να δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του οι Νέο-Υορκέζοι στη φετινή τους περιοδεία ξεκινούν το show τους με βάση τον ατελείωτο κατάλογο των επιτυχιών τους ενώ οι τάσεις τους για αυτοσχεδιασμό κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν .
Τo συγκρότημα που όρισε το εγκεφαλικό rock επανέρχεται για δύο μοναδικά show δίνοντας στους οπαδούς του το δικαίωμα να το απολαύσουν αυτή τη φορά από απόσταση αναπνοής
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – GAGARIN 205, ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – PRINCIPAL CLUB THEATER, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ώρα έναρξης: 21.30
Προπώληση εισιτηρίων : Metropolis – Ticket House – Ticket ServicesΤιμές εισιτηρίων: 35ευρώ / 40 ευρώ (ταμείο)

ROBBIE WILLIAMS-TAKE THAT¨ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ

Ευχάριστα νέα τόσο για τους οπαδούς του Robbie Williams όσο και για τους θαυμαστες του πρώην συγκροτήματός του, Take That, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Robbie, ετοιμάζονται να ξανασυνεργαστούν.
Ο 35χρονος τραγουδιστής, δήλωσε στην εκπομπή του Jonathan Ross στο BBC, στην οποία τραγούδησε και το καινούριο του τραγουδι «You Know Me» μαζί με το «Feel» μια παλαιότερη μεγάλη του επιτυχία: «Έχουμε έρθει σ’ επαφή και έχουμε κάνει ήδη μερικά πραγματάκια... Δεν μπορώ να πω περισσότερα, όμως».
Θυμίσουμε ότι ο Robbie Williams ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το καινούριο του άλμπουμ «Reality Killed The Video Star» στις 9 Νοεμβρίου, μετά από τρία χρόνια απουσίας (και αποτοξίνωσης). Φημολογείται ότι το άλμπουμ θα υπάρχει στην διαδικτυακη διευθυνση Spotify.com για live streaming μερικές ημέρες πριν.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ CD ΤΗΣ SUZAN BOYLE

Το πολυαναμενόμενο album της Susan Boyle, του «ασχημόπαπου» με την κρυστάλλινη φωνή που έκλεψε καρδιές στο show «Britain’s Got Talent», έκανε ρεκόρ προ-παραγγελιών στο site του Amazon. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Boyle με τίτλο «I dreamed a dream» κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου.
Το cd της 48χρονης πρώην εθελόντριας της εκκλησίας της Σκωτίας ταρακούνησε για τα καλά το Amazon σπάζοντας όλα τα ρεκόρ προπαραγγελίας για album στην 14χρονη ιστορία του site και ξεπερνώντας τις επιδόσεις τόσο του «Supermarket Fantasy» της γιαπωνέζικης ροκ μπάντας Mr. Children το 2008, όσο και του «Not too late» της Norah Jones το 2007.
Η Susan Boyle δεν κατάφερε για λίγες μόνο ψήφους να κερδίσει την πρωτιά στο talent show «Britain’s Got Talent» τον περασμένο Απρίλιο, με αποτέλεσμα να εισαχθεί λίγες μέρες αργότερα σε κλινική με συμπτώματα κατάθλιψης και υπερκόπωσης.
Με τη βοήθεια ωστόσο του… αυστηρού κριτή Simon Cowell, που είναι και ο παραγωγός του πρώτου της album, κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια της και να μπει στο στούντιο για να ετοιμάσει το δισκογραφικό της ντεμπούτο.
Το «I dreamed a dream» κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου από τη Sony και όλα δείχνουν ότι θα κατακτήσει εύκολα την κορυφή των charts.

U2 ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ 2010

Οι U2, το μεγαλύτερο ίσως ροκ συγκρότημα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, θα παίξουν για πρώτη φορά στο επερχόμενο, επετειακό φεστιβάλ του Glastonbury ως το βασικό συγκρότημα στο τέλος της πρώτης μέρας, της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2010.
Το φεστιβάλ του Glastonbury έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο και πλέον αγαπητό στο κοινό μουσικό φεστιβάλ της Μ. Βρετανίας. Από το 1970 που ξεκίνησε, έχει φιλοξενήσει αμέτρητους σημαντικούς καλλιτέχνες ροκ, ποπ και ηλεκτρονικής μουσικής. Η διοργάνωση του 2010 (25-27 Ιουνίου) γιορτάζει τα 40 χρόνια ζωής του φεστιβάλ και γι’ αυτό, φέτος, τα 177.500 εισιτήρια που εκδόθηκαν ξεπούλησαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες της διάθεσής τους, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Οι U2 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, αφού από τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους είχαν προτιμήσει ν’ αποφεύγουν τα φεστιβάλ και να επικεντρώνονται σε δικές τους συναυλίες, τις οποίες θα μπορούσαν να διοργανώνουν όπως εκείνοι ήθελαν. Για την ιστορία, μόνο ο μπασίστας Adam Clayton έχει ανέβει στη σκηνή του Glastonbury στο παρελθόν, όταν συνόδεψε το συγκρότημα Hothouse Flowers σε ένα τραγούδι.
Εκείνες τις ημέρες οι U2 θα βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, στη μέση της παγκόσμιας περιοδείας τους «360 Degrees Tour» (η οποία θα περάσει και από την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου). Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση στις 23 Ιουνίου στο Έντμοντον του Καναδά, θα πετάξουν μέχρι την Αγγλία για το Glastonbury και θα επιστρέψουν στις 27 Ιουνίου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ για να συνεχίσουν.
Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Michael Eavis δήλωσε περήφανα: «Οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και 26 χρόνια βγήκαν τελικά αληθινές. Επιτέλους, η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο θα παίξει στο καλύτερο φεστιβάλ του κόσμου. Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο για το πάρτι για την 40η επέτειο».

ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Ταξίδι με τρένο, μια απόλαυση με πολλά πλεονεκτήματα για όσους λατρεύουν να γνωρίζουν νέους τόπους και να απολαμβάνουν τη φύση, ταξιδεύοντας με ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με τις στατιστικές.
Ειδικά αυτή την εποχή οι λάτρεις του φθινοπώρου ίσως έχουν έναν λόγο παραπάνω να απολαύσουν την κάθε διαδρομή.
Τα τρένα διανύουν ήδη τον τρίτο αιώνα παρουσίας από την ημέρα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και από την εποχή που τα έσερναν άλογα έχουν περάσει -τουλάχιστον σε άλλες χώρες- σε ένα εξωπραγματικό για πολλούς επίπεδο, με υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες, ανταγωνιζόμενα συχνά τις αεροπορικές μεταφορές.
Σημαντική είναι η επίδραση αυτού του μεταφορικού μέσου στους μουσικοσυνθέτες, με τραγούδια που άρχισαν να αναφέρονται στα τρένα από τις πρώτες μέρες που παρουσιάστηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα. Τότε, για τους τραγουδιστές των μπλουζ ήταν αγαπημένο θέμα και μέσα από τα τραγούδια τους ταξίδευαν σε όλη την Αμερική με τις ατμομηχανές.
Τα τραγούδια που αναφέρονται με διάφορους τρόπους στα τρένα είναι περισσότερα από 1.000 και θα ήταν αδύνατο να αναφερθούν όλα. Μία επιλογή από αυτά θα βοηθούσε, ίσως, σε ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν και θα θύμιζε στον καθένα από εμάς διαδρομές που μπορεί να μην είναι μεγάλες σε χρονική διάρκεια, όπως αυτή π.χ. που μας προτρέπει να κάνουμε ο Μανώλης Μητσιάς με το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου, σε στίχους του Γιάννη Λογοθέτη, Πάρε τον ηλεκτρικό (έχω αγωνία, στη Νέα Ιωνία έλα, σ' αγαπώ) από το άλμπουμ τού 1973 Εχει ο Θεός.
Το σπίτι τρέχει ή το τρένο / ή μήπως έτρεχε το βράδυ / προς το δικό της πεπρωμένο, από το Τρένο των 9.10, που ακούστηκε στη σειρά Η ζωή που δεν έζησα, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε ποίηση του Μιχάλη Γκανά και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τη μελοποίηση πολλών ποιητών - Οδυσσέας Ελύτης, Μαρία Πολυδούρη, Κώστας Καρυωτάκης κ.ά.
Ο Μάνος Ελευθερίου μέσα από το μεγάλο ποιητικό και στιχουργικό του έργο είναι δύσκολο να απουσιάζει από κάθε θεματική αναζήτηση τραγουδιών· εδώ μάλιστα έχει μία από τις σημαντικότερες παρουσίες με τη σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη Το τρένο φεύγει στις 8, που τραγουδά η αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη, μεταφέροντάς μας, Νοέμβρη μήνα, σύμφωνα και με τον στίχο, στην Κατερίνη, το 1970.
Τα τρένα που φύγαν, το 1965, έγιναν και διεθνής επιτυχία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, σε ορχηστρική μορφή. Οι ελληνικοί στίχοι ανήκαν στον Βαγγέλη Γκούφα, η ερμηνεία στη Βίκυ Μοσχολιού και είχε χρησιμοποιηθεί στο θεατρικό έργο Μην πατάτε τη χλόη. Η μελωδία όμως είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα με άλλο τίτλο (Το τραγούδι της Αθήνας) στο ντοκιμαντέρ Η Ελλάς χωρίς ερείπια.
Ο Γιάννης Σπανός έγραψε για τη Βίκυ Μοσχολιού την επιτυχία τού 1977 Σ' ένα εξπρές, σε στίχους του Κυριάκου Ντούμου, ο Σπανός είναι ο συνθέτης και στο Γύριζαν τα τρένα, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου από την Οδό Αριστοτέλους, με ερμηνεύτρια τη Χάρις Αλεξίου.
Το Κάποιο τρένο του Δήμου Μούτση, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε σε δίσκο η Δήμητρα Γαλάνη (Χτες το βράδυ κάποιο τρένο στο σκοτάδι χάθηκε, Μου πες να σε περιμένω, κι η καρδιά ζεστάθηκε).
Το Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, του Τάκη Μουσαφίρη, με τον Δημήτρη Μητροπάνο, δεν είχε την κριτική αποδοχή όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το 1976. Παραμένει όμως σήμερα ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή (Αυτό το τσιγάρο που καίει, είναι το τελευταίο, τα μάτια σου κλείσε δεν θέλω να δεις ότι κλαίω, γιατί είναι μοιραίο να φύγω, σε λίγο. Κάνε κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο, αγκάλιασέ με, φίλησέ με, μέσα στα χέρια σου τα δυο φυλάκισέ με).
Η Ταχεία της Ελένης Βιτάλη είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της και γράφτηκε από τον Τάκη Σούκα σε στίχους του Νίκου Μπακογιάννη (Κοίτα με στα μάτια και θα καταλάβεις όλα όσα θέλω να σου πω, Της χαράς το τρένο τρέχα να προλάβεις, πάνω στο εισιτήριο γράφει «Σ' αγαπώ»).
Κυρίαρχοι στον χώρο του ελληνικού ροκ οι Τρύπες, στο άλμπουμ 9 πληρωμένα τραγούδια μάς παρουσιάζουν το Τρένο, όπου, σύμφωνα με τον στίχο του Γιάννη Αγγελάκα, οι βροχές ρωτούν Τι έγινε αυτό το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν.
Αλλα τραγούδια με αναφορά σε τρένα είναι τα Μες στης καρδιάς σου το Μετρό - Καλλιόπη Βέττα, Το τρένο - Αννα Βίσση, Μυστήριο τρένο - Χρήστος Θηβαίος, Πάρ' το τρένο, πάρ' το πλοίο - Σταμάτης Κόκοτας, Μέσα στο τρένο Γερμανίας Αθηνών - Στέλιος Καζαντζίδης, Εφήμερες αγάπες του Γιάννη Πάριου, με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη.
Τα τραγούδια από τον χώρο της ξένης μουσικής που αναφέρονται στα τρένα είναι τόσο πολλά, που μια απλή αναφορά τίτλων και ερμηνευτών θα ήταν αρκετή για να συμπληρωθεί ο διαθέσιμος χώρος. Υπάρχουν τραγούδια που μας μεταφέρουν με τον στίχο τους σε κάποια τοποθεσία ή σταθμό, όπως τα Last Train Το Clarksville-Monkees, Last train Το Trancentral-KLF, On The Atchison, Topeka & Santa Fe με την Judy Garland από την ταινία Harvey Girls, Big Train From Memphis-Creedence Clearwater Revival, City Of New Orleans-Arlo Guthrie, Midnight Train Το Georgia-Gladys Knight And The Pips, Marrakesh Express-Crosby, Stills and Nash, Take The «Α» Train-Duke Ellington και Downtown Train-Tom Waits, και τα δύο για τη Νέα Υόρκη.
Υπάρχει το τρένο της ειρήνης, Peace Train, με τον Cat Stevens, της αγάπης, Love Train, με τους Ο'Jays, Train Of Love με τον Neil Youmg και τους Crazy Horse, του φόβου, Freight Train Comin-Metallica, των φαντασμάτων, Ghost Train με Bee Gees, αλλά και διαφορετικό τραγούδι με τον ίδιο τίτλο από τους Counting Crows, του μυστηρίου, Mystery Train, από τα πρώτα τραγούδια του Elvis Presley, της φυγής, Runaway Train-Soul Asylum για τα χιλιάδες παιδιά που εξαφανίζονται κάθε χρόνο από τα σπίτια τους, επιλέγοντας τον δρόμο της εγκατάλειψης της οικογενειακής στέγης και αναζητούνται από τους δικούς τους. Τέλος, υπάρχει και το τρελό τρένο του Ozzy Osbourne, Crazy Train.
Στο The Letter οι Box Tops δεν έχουν τον χρόνο να πάρουν κάποιο τρένο και επιλέγουν το αεροπλάνο για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους. Αντιθέτως, οι 1910 Fruitgum Co. επιλέγουν το τρένο για την ίδια αιτία στο The Train.
Το Trans-Europe Express των Kraftwerk είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη εταιρεία τρένων που δημιουργήθηκε το 1957 και καλύπτει Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Γερμανία.
Train In Vain των Clash λέγεται η μεγάλη επιτυχία του 1979 από το άλμπουμ τους London Calling. Στο τραγούδι δεν ακούγεται ο τίτλος, που αρχικά ήταν Stand By Me, αλλά άλλαξε για να μην μπερδεύεται με το τραγούδι του Ben Ε. King.
Το Blue Train του John Coltrane υπάρχει στο ομώνυμο άλμπουμ του 1957, το Night Train του James Brown (1962) είχε ακουστεί 10 χρόνια πριν από τον Buddy Morrow στην πρώτη του εκτέλεση.
Το Midnight Special είναι ένα διαχρονικό, παραδοσιακό στην ουσία τραγούδι από τις αρχές του περασμένου αιώνα, που ο Lead Belly κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του '30, με πολλές διασκευές τα επόμενα χρόνια.
500 Miles-Peter, Paul and Mary, στη γαλλική του έκδοση J'etends Siffler Le Train από τον Richard Anthony, Express-Β.Τ. Express, Engine #9-Wilson Pickett, Homeward Bound-Simon and Garfunkel, Downbound Train-Bruce Springsteen, King Of The Road-Roger Miller, Long Train Runnin'-Doobie Brothers, Love In Vain-Robert Johnson, Me and Bobby McGhee-Janis Joplin, Morning Train (9 Το 5)-Sheena Easton, One After 909-Beatles, People Get Ready-The Impressions, Station Το Station-David Bowie, Don't Sleep In The Subway-Petula Clark, Train Song-Nick Cave, When Loves Come Το Town-U2 και Β.Β. King, Night Train-Guns 'Ν' Roses, Desperadoes Waiting For Α Train-Rita Coolidge, είναι τραγούδια που για διάφορους λόγους δεν θα έπρεπε να λείπουν από αυτή τη σελίδα. ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΓΡΗΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΡΑΒΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΚΣΟΝ

O Μάικλ Τζάκσον κέρδισε τέσσερα βραβεία και έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των American Music Awards παρόλο που έχασε την τιμή του «αγαπημένου καλλιτέχνη της χρονιάς» από την Τέιλορ Σουίφτ.
O Τζερεμάιν Τζάκσον παρέλαβε τα βραβεία για το αδερφό του φορώντας ένα αστραφτερό γάντι σαν αυτό που πρωτοφορέθηκε από τον τραγουδιστή στο Moonwalk Η 19χρονη τραγουδίστρια είπε παραλαμβάνοντας το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς: "Το γεγονός ότι το όνομά μου αναφέρεται έστω στην ίδια κατηγορία με αυτή του Μάικλ Τζάκσον, που θα μας λείπει και θα τον αγαπάμε για πάντα, είναι μία αδιανόητη τιμή".
Η Σουίφτ διακρίθηκε με ακόμη 4 βραβεία: αγαπημένη pop/rock και country καλλιτέχνις και αγαπημένη ενήλικη καλλιτέχνις ενώ το άλμπουμ της "Fearless" κέρδισε το βραβείο αγαπημένου κάντρι άλμπουμ. Πριν από μία εβδομάδα η Τέιλορ Σουίφτ κέρδισε το βραβείο "καλλιτέχνης της χρονιάς" και στα Μουσικά Βραβεία Κάντρι.
Ο Μάικλ Τζάκσον ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος καλλιτέχνις στις κατηγορίες pop/rock και soul/R&B. Το άλμπουμ - συλλογή του 2003 "Number Ones" επίσης βραβεύθηκε ως αγαπημένο άλμπουμ και στις δύο κατηγορίες. Το ρεκόρ περισσότερων American Music Awards κατέχει ο Βασιλιάς της Ποπ με 23 βραβεία μεταξύ των οποίων και ως «καλλιτέχνης του αιώνα».
Το βραβείο εκ μέρους του παρέλαβε ο αδερφός του, Τζερεμάιν που ευχαρίστησε τον «Αλάχ που ευλόγησε την οικογένειά του» προσθέτοντας ότι το μήνυμα του Μάικλ Τζάκσον είναι πολύ σημαντικότερο από κάθε βραβείο:
"Το μήνυμα του Μάικλ θα ζει για πάντα", είπε. "Είδε κάτι καλό στον καθένα και ήθελε να προσφέρει κάτι σε όλους. Πάντα ξεκινούσε με αγάπη".
Σε μια εντυπωσιακή σκηνή με σκάλες και πλατφόρμες, ο Λάμπερτ του American Idol προκάλεσε το κοινό όταν χαϊδολόγησε μια χορεύτρια, φίλησε ένα μέλος της μπάντας που έμοιαζε με ερμαφρόδιτο και έσερνε με λουρί δύο άντρες ντυμένους με δερμάτινα ενώ τραγουδούσε το "For Your Entertainment".
Η Lady Gaga, φορώντας τα χαρακτηριστικά «εξωγήινα» ρούχα της, ερμήνευσε το "The Fame Monster" που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα. Η τραγουδίστρια προσπάθησε να κερδίσει τις σκηνικές εντυπώσεις όταν έσπασε με τη βάση του μικροφώνου ένα γυάλινο κουτί – δωμάτιο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα πιάνο. Η Γουίτνεϊ Χιούστον επέστρεψε στη σκηνή των AMA ερμηνεύοντας το "I Didn't Know My Own Strength" ενώ δέχθηκε επίσης ειδικό βρβείο για τη μουσική και φιλανθρωπική της συνεισφορά.
Οι Black Eyed Peas, ψηφίστηκαν σαν το αγαπημένο pop/rock συγκρότημα και ερμήνευσαν τις επιτυχίες "I Got A Feeling" και "Boom Boom Pow".
Η Τζάνετ Τζάκσον άνοιξε την εκδήλωση ερμηνεύοντας ένα μωσαϊκό από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της.
H Γουίτνεϊ Χιούστον παρέλαβε το βραβείο της συγκινημένη Στη σκηνή βρέθηκαν επίσης η Ριάννα, οι Αλίσια Κιζ και Jay-σε ντουέτο, η Σακίρα, η Κέλι Κλάρκσον, η Νέλι Φουρτάντο και η Τζενιφερ Λόπεζ, η οποία γλίστρησε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ενώ ερμήνευε το νέο της τραγούδι Louboutins.

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΗΡ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ

Ένας από τους βετεράνους του Ελληνικού τραγουδιού έφυγε από κοντά μας, τους στίχους του όμως, θα συνεχίσουμε να τους σιγοτραγουδάμε για πολλά ακόμη χρόνια. Ο Ηρακλής Παπασιδέρης, ένας στιχουργός που ανέδειξε με τα τραγούδια του δεκάδες καλλιτέχνες, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 4.30 μ.μ. αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, από εγκεφαλική αιμορραγία, σε ηλικία 80 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σημερα, Τρίτη, στις 11π.μ., στην γενέτειρά του Δαύλεια Βοιωτίας ,στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων.
Βετεράνος του ελληνικού τραγουδιού όλων των ειδών, από ελαφρό μέχρι δημοτικό, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας μας.
Η πρώτη του συνεργασία ήταν με τον τραγουδιστή Τώνη Μαρούδα που ηχογραφησε τα πρώτα του τραγούδια περίπου το 1960 από την εταιρεία Columpia.
Αυτη ήταν η αρχή. Στη συνέχεια έγραψε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και εκτελέστηκαν από τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μαρινέλλα, Καίτη Γρέϋ, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Στράτο Διονυσίου, Κλειώ Δενάρδου, Λιζέτα Νικολάου και πολλούς άλλους, μερικοί δε ερμήνευσαν στίχους του πάνω σε επίσης δική του μουσική.
Είναι μεγάλος ο αριθμός των επιτυχιών του Ηρακλή Παπασιδέρη και οι περισσότερες ακούγονται μέχρι σήμερα.
Το "Έρωτά μου αγιάτρευτε" σημάδεψε την καριέρα του μένοντας στην καλλιτεχνική ιστορία και έπειτα από δεκαπέντε χρόνια που το ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Κώστας Κόλλιας, επανεκτελέστηκε από πολλούς ερμηνευτές.
Ο αγαπημένος συνθέτης και στιχουργός συνεργασθηκε με την ODEON, την COLUMBIA για πολλά χρόνια και την POLYPHONE.
Ο Ηρακλής Παπασιδέρης, πέρα από τα εκατοντάδες τραγούδια του, που έχουν ηχογραφηθεί έχει καταθέσει και 1800 στην Εθνική βιβλιοθήκη.

ΡΟΚ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

ΡΩΜΗ-

Ροκ σταρ της χρονιάς για το 2009 ανακηρύσσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η ιταλική έκδοση του μουσικού περιοδικού Rolling Stone, αποδίδοντας... τα εύσημα για τον τρόπο ζωής του 73χρονου μεγιστάνα πρωθυπουργού.
Το πορτρέτο του Καβαλιέρε σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το τεύχος Δεκεμβρίου του ιταλικού Rolling Stone από τον Σέπαρντ Φέρεϊ, τον καλλιτέχνη δρόμου που υπέγραψε το διάσημο μπλε, κόκκινο και άσπρο πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα για τη νικηφόρα προεκλογική του εκστρατεία.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ,που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ηχογραφεί ναπολιτάνικα τραγούδια, δεν επελέγη για τις μουσικές του επιδόσεις από το Rolling Stone.
Ο 73χρονος μεγιστάνας πρωθυπουργός κέρδισε τον τίτλο με αφορμή τον τρόπο ζωής του για τον οποίο «ο όρος rock and roll μοιάζει απλουστευτικός», όπως είπε ο αρχισυντάκτης του Rolling Stone, Κάρλο Αντονέλι.«Ο Ροντ Στιούαρτ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Κιθ Ρίτσαρντς είναι πρωτάρηδες σε σύγκριση με τον Μπερλουσκόνι» προσέθεσε αναφερόμενος σε ροκ σταρ, οι υπερβολές των οποίων σε ερωτικά θέματα ή σε κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών έχουν γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδα στον Τύπο.«Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον είναι το μικρό σπίτι στο λιβάδι σε σύγκριση με τη Βίλα Τσερτόζα» δήλωσε ο Αντονέλι, συγκρίνοντας το παραμυθένιο ράντσο του βασιλιά της ποπ με τη μεγάλη βίλα του Ιταλού πρωθυπουργού στη Σαρδηνία.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ

ΑΘΗΝΑ-

«Δεν είναι η Ελλάδα πίσω απ' όλα, αλλά είναι πίσω απ' τον Αριστοτέλη, ο οποίος είναι πίσω από πολλά σενάρια». Με αυτή τη φράση, ο Τζιμ Γιανόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment, έκλεισε την διάλεξή του με θέμα «Ελληνισμός και Χόλιγουντ: Από τον Αριστοτέλη στον Αλέξανδρο (Πέιν)» στην αίθουσα Banquet, στο Μέγαρο Mουσικής Αθηνών. «Στο Χόλιγουντ είμαστε κινηματογραφικά παιδιά των αρχαίων Ελλήνων» ανέφερε ο κ. Γιανόπουλος, υποστηρίζοντας ότι οι αρχαιοελληνικές ιδέες -και ειδικά του Αριστοτέλη- έχουν επηρεάσει κατά πολύ την αμερικανική κουλτούρα και ειδικά αυτή του Χόλιγουντ και της βιομηχανίας του θεάματος.Ξεκινώντας και καταλήγοντας στον Αριστοτέλη, ο κ. Γιανόπουλος, με μια ομιλία διανθισμένη με βίντεο, αποσπάσματα από ταινίες και φωτογραφικά ντοκουμέντα, έκανε μια ανασκόπηση της ιστορίας του Χόλιγουντ αναφερόμενος σε σπουδαίους Έλληνες και ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες, οι οποίοι προσέφεραν και επηρέασαν με το σημαντικό έργο τους την αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία από την εποχή του «βωβού κινηματογράφου» μέχρι σήμερα.Ο κ. Γιανόπουλος ξεκίνησε τις αναφορές του από τον Περικλή Πανταγή, έναν Έλληνα μετανάστη που δημιούργησε μια μικρή αλυσίδα κινηματογράφων στην Αμερική και έδωσε την ευκαιρία στους Αμερικανούς να έρχονται σε επαφή με την 7η Τέχνη στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιανόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στον Σπύρο Σκούρα, πρόεδρο της Fox Entertainment από το 1942 έως το 1962. Ο Σ. Σκούρας ήταν «ο πρώτος ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ. Ήταν μεγάλος οραματιστής και ο άνθρωπος που έσωσε τον κινηματογράφο την εποχή της τηλεόρασης, με τη δημιουργία της Cinemascope». Είναι ο άνθρωπος που «οραματίστηκε τη στρατηγική του να δημιουργούμε ταινίες και να τις απολαμβάνουμε. Όλοι στη Fox ακολουθούν και θα ακολουθούν τις αρχές του Σ. Σκούρα για πολλούς αιώνες ακόμα».Αναφέρθηκε, επίσης, σε Έλληνες που επηρέασαν το Χόλιγουντ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο «και το άλλαξαν για πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.Ο Ηλίας Καζάν ήταν ένας από αυτούς. Ο μέντορας του Μάρλον Μπράντον, έχοντας την ψυχή του μετανάστη, αμφισβητήθηκε πολύ και δε σταμάτησε ποτέ να προκαλεί τις προκαταλήψεις της κοινωνίας. Στις ταινίες του φαινόταν η πάλη του καθημερινού ανθρώπου και περνούσε έντονα κοινωνικά μηνύματα.
Η Μελίνα Μερκούρη με τον Ζιλ Ντασέν και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι είχαν δημιουργήσει «ένα όχημα το οποίο ξεκίνησε μια ιστορία αγάπης μεταξύ της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου».Η ταινία «Zorba the Greek» με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έκανε την Ελλάδα ακόμα πιο προσιτή στον κόσμο.Μιλώντας για την «πολιτική στο σινεμά», ο κ. Γιανόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Γαβρά, ο οποίος επηρέασε πολλούς μεγάλους δημιουργούς του Χόλιγουντ, όπως ο Όλιβερ Στόουν.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον «πατέρα του ανεξάρτητου σινεμά», τον ιδιοφυή Τζον Κασαβέτης, που δημιούργησε αριστουργηματικές ταινίες, όντας ο ίδιος παραγωγός, ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δε θα υπήρχαν πλέον ανεξάρτητες παραγωγές αν δεν υπήρχε ο Τζον Κασαβέτης».Ο κ. Γιανόπουλος μίλησε και για τον Τζορτζ Παμ Κοσμάτος, σκηνοθέτη του «Ράμπο», και τον Τζορτζ Μίλερ (Μηλιώτης), σκηνοθέτη των ταινιών «Mad Max», σημειώνοντας ότι «άλλαξαν τις ταινίες δράσης για πάντα».Ειδικές αναφορές έκανε σε νέους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο Χόλιγουντ, όπως τον designer παραγωγής Πάτρικ Τατόπουλος, την ηθοποιό Τίνα Φέι, τον σκηνοθέτη Φαίδων Παπαμιχαήλ, και τον «πολύ ταλαντούχο σκηνοθέτη και δημιουργικό απόγονο του Κασαβέτη» Αλεξάντερ Πέιν.«Θα προσπαθήσω να κάνω περισσότερες ταινίες εδώ. Μπορεί να μην είναι για την Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο να μην ερωτευτεί κάποιος την Ελλάδα απ' τα τοπία» υποσχέθηκε ο κ. Γιανόπουλος.
Στη διάλεξη του κ. Γιανόπουλου παρέστησαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντ. Σπέκχαρντ, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και χαρακτήρισε τον κ. Γιανόπουλο ως έναν δημιουργό που μπορεί και «παντρεύει» μοναδικά την τέχνη με το επιχειρείν.Η επίσκεψη του Τζιμ Γιανόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Great Ideas». Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να προωθήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την πρόσκληση διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Αμερική.
Το «Great Ideas» πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Fulbright σε συνεργασία με την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Monday, November 23, 2009

TWITTER TURNS ON GEOLOCATION FUNCTION

Twitter is now allowing its externally-built applications to provide geolocation features to end users, after announcing its intention to do so in August. The functionality is provided via a specific geotagging API (application programming interface) that external developers can use to build geolocation features in their applications. Some applications like Birdfeed, Seesmic Web, Foursquare, and Twittelator Pro already have activated geolocation features. For end users, geotagging is disabled by default. They can turn it on by going to their Twitter "settings" section. Twitter plans to activate geotagging on Twitter.com later. For now, it's limited to third-party applications. With geotagging functionality, developers could let end users append location coordinates to their Twitter messages and let them search for posts generated specifically from a particular physical place. For example, a Twitter user could find what people are posting from the place where an important event is happening, or what people are saying about a specific restaurant or store. Geotagging adds an important spatial dimension to the Twitter user experience, which has had a strong real-time component from the start.
-->

A WHITER SHADE OF PALE-Procol Harum 1967

Album: Procol Harum Released: 1967
US Chart: 5 UK Chart: 1
Procol Harum's lyricist Keith Reid wrote the words to this song. He says: "It's sort of a film, really, trying to conjure up mood and tell a story. It's about a relationship. There's characters and there's a location, and there's a journey. You get the sound of the room and the feel of the room and the smell of the room. But certainly there's a journey going on, it's not a collection of lines just stuck together. It's got a thread running through it."
Reid got the idea for the title when it came to him at a party, which gave him a starting point for the song. Says Reid: "I feel with songs that you're given a piece of the puzzle, the inspiration or whatever. In this case, I had that title, 'Whiter Shade of Pale,' and I thought, There's a song here. And it's making up the puzzle that fits the piece you've got. You fill out the picture, you find the rest of the picture that that piece fits into."
Reid formed Procol Harum in 1967 with Gary Brooker, becoming an official member even though he didn't sing or play any instruments. "A Whiter Shade Of Pale" was one of about 15 songs that he wrote for their first album. Says Reid: "We were really excited about it and liked it a lot. And when we were rehearsing and routine-ing our first dozen songs or so, it was one that sounded really good. But there were a few others that we liked I would say equally - we have a song on our first album called 'Salad Days (Are Here Again)' that was a strong contender. At our first session, we cut four tracks, and 'Whiter Shade of Pale' was the one that recorded best. In those days it wasn't just a question of how good is your song? It was how good of a recording can you make? Because it was essentially live recording, and if you didn't have a great sound engineer or the studio wasn't so good, you might not get a very good-sounding record. And for some reason everything at our first studio session came out sounding really good."
Gary Brooker recalled the writing of the music in an interview with Uncut magazine February 2008: "I'd been listening to a lot of Classical music, and Jazz. Having played Rock and R&B for years, my vistas had opened up. When I met Keith, seeing his words, I thought, 'I'd like to write something to that.' They weren't obvious, but that doesn't matter. You don't have to know what he means, as long as you communicate an atmosphere. 'A Whiter Shade Of Pale' seemed to be about two people, a relationship even. It's a memory. There was a leaving, and a sadness about it. To get the soul of those lyrics across vocally, to make people feel that, was quite an accomplishment.I remember the day it arrived: four very long stanzas, I thought, 'Here's something.' I happened to be at the piano when I read them, already playing a musical idea. It fitted the lyrics within a couple of hours. Things can be gifted. If you trace the chordal element, it does a bar or two of Bach's 'Air On A G String' before it veers off. That spark was all it took. I wasn't consciously combining Rock with Classical, it's just that Bach's music was in me."
In the same Uncut interview, Keith Reid recalled the writing of the lyrics: "I used to go and see a lot of French films in the Academy in Oxford Street (London). Pierrot Le Fou made a strong impression on me, and Last Year In Marienbad. I was also very taken with surrealism, Magritte and Dali. You can draw a line between the narrative fractures and mood of those French films and 'A Whiter Shade Of Pale.'I'd been listening to music since I was 10, from '56 to '66-The Beatles, Dylan, Stax, Ray Charles. The period of 'A Whiter Shade Of Pale' was the culmination of that 10 years of listening. But my main influence was Dylan. I could see how he did it, how he played with words. I'd met Pete Townshend through Guy Stevens (A&R man and Procol Harum's original manager), and he'd put my name forward when Cream were looking for a lyricist. Then Guy put me and Gary together. I was writing all the time. 'A Whiter Shade Of Pale' was just another bunch of lyrics. I had the phrase 'a whiter shade of pale,' that was the start, and I knew it was a song. It's like a jigsaw where you've got one piece, then you make up all the others to fit in. I was trying to conjure a mood as much as tell a straightforward, girl-leaves-boy story. With the ceiling flying away and room humming harder, I wanted to paint an image of a scene. I wasn't trying to be mysterious with those images, I wasn't trying to be evocative. I suppose it seems like a decadent scene I'm describing. But I was too young to have experienced any decadence, then, I might have been smoking when I conceived it, but not when I wrote it. It was influenced by books, not drugs.It was twice as long, four verses. The fourth wasn't any great loss, but you had the whole story in three. When I heard what Gary'd done with them, it just seemed so right. We felt we had something very important. As soon as we played it for anyone, we got an immediate response.In rehearsal, instrumentation was added. We had this concept for the sound of Procol Harum to be Hammond organ, piano and blues guitar. No other band had that; it gave us a bigger sound. It's a live recording… I think we did three takes. It's equal parts Dylan and Stax. On our own terms, we were always trying to make a Soul record. Funnily enough, Otis Redding wanted to do it, but we wanted our record out first, and Stax wanted the exclusive."
The "Vestal Virgins" were the virgin holy priestesses of Vesta, the goddess of the hearth and home. There were six of them chosen by lot and they were sworn to celibacy. Their main task was to maintain the sacred fire of Vesta. The Vestal duty brought great honor and afforded greater privileges to women who served in that role. The Vestals lived in the Atrium Vestae near the circular Temple of Vesta at the eastern edge of the Roman Forum.
This was the first song Procol Harum recorded. After it became a hit, they fired their original drummer and guitarist, replacing them with Barry Wilson and Robin Trower - more experienced musicians who could handle the subsequent touring.
Nearly 40 years after this song was released, Matthew Fisher, who played the organ in the recording, filed a lawsuit claiming that he deserved songwriting royalties for his contributions. In 2006, a judge agreed and awarded Fisher part of the copyright. In 2008, the British court of appeals overturned Fisher's right to collect royalties due to the delay in filing his claim, but it upheld, by a unanimous decision, his composer credit which had been awarded by the High Court, confirming that Fisher's organ solo was part of the song's composition. Fisher was granted permission to appeal this decision in the House of Lords and on July 30, 2009 the Law Lords unanimously ruled in the organist's favour, pointing out that there were no time limits to copyright claims under English law. The ruling means that he now receives a share of future royalties for the track. A delighted Fisher commented: "This was about making sure everyone knew about my part in the authorship." One of the five judges who heard the case, Baroness Hale, said: "As one of those people who do remember the '60s, I am glad that the author of that memorable organ part has at last achieved the recognition he deserves."
On July 24, 2008, Matthew Fisher's friend and collaborator Alan Fox said why Fisher waited nearly 40 years to bring his lawsuit: "In fact, Matthew did not wait 40 years to bring this case to court. He tried 4 times between 1972 and 2005, but was told each time by counsel that he had absolutely no chance of making a successful claim. This of course was never reported. It wasn't until he met his current lawyers Jens Hill, that he was told that he had a very strong claim and decided to proceed."
This was one of the biggest hits of the "Summer Of Love" (1967). John Lennon was a big fan of the song.
Annie Lennox covered this in 1995. It is on her album Medusa, and hit #16 in the UK. Willie Nelson also covered this.
There are 2 additional verses that Procol Harum used to sing at live events. Reid says why they were removed: "Originally it was twice as long, and that was partly because at that time there was somewhat of a vogue for really long songs, whether it be Dylan or The Beatles "Hey Jude." So I was trying to write a really long song. But as we started routine-ing it and getting it ready to record, one of the verses just fell away pretty naturally - we dropped it pretty early on in the process. We felt it was just a bit too long, because, the song was like nearly 10 minutes. We were rehearsing it with three verses, so it was running about 7 minutes or so, and our producer said, 'Look, if you want to get airplay, if you want this record to be viable, you probably should think about taking out a verse.' And we did. I didn't feel badly about it because it seemed to work fine. It didn't really bother me."
This song has a chord progression that is similar in spots to that of "When A Man Loves A Woman" by Percy Sledge, although its melodic line is quite different. It is the chord progression, melodic line and song lyrics working together that make a song into a unique artistic entity.
The lyrics, "As the miller told his tale" sounds like a reference to "The Miller's Tale," from Chaucer's English novel The Canterbury Tales. This tale is well known to English students as a vulgar or bawdy story, told by the miller. Given this, the line, "And so it was that later as the miller told his tale, that her face, at first just ghostly, turned a whiter shade of pale" is an attempt by a young man, who has just caused a girl to turn pale by telling some vulgar story, to explain away her signs of disgust as due to other things. Such as the dancing, the drinking.Reid, however, disproves this theory. He said: "I'd never read The Miller's Tale in my life. Maybe that's something that I knew subconsciously, but it certainly wasn't a conscious idea for me to quote from Chaucer, no way."
An instrumental version by the saxophonist King Curtis plays behind the opening credits of the 1988 film Withnail & I.
The song was heard in the NBC and Hallmark Entertainment Miniseries The 10th Kingdom, a 5 hour miniseries about a teenage girl and her father who are engaged in a fantasy world of the Grimm Fairy Tales coming to life. The scene has John Larroquette and Kimberly Williams, as the father and daughter, entering a swamp, where Talking Mushrooms trick the two to eat them. The song "A Whiter Shade of Pale" plays from just a faint sound to a full audio clip.
In the UK, this was re-released in 1972.
In 2004, the UK performing rights group Phonographic Performance Limited named this the most-played record on British TV and radio of the past 70 years. In 2009 it was announced that this song is still Britain's most played record. The runner-up in the list was Queen's "Bohemian Rhapsody." The two songs share one unusual similarity-on both of them the word "fandango" crops up in the lyrics.
This song also won a Brit award for Best British Pop Single 1952-1977. It was the joint winner along with Queen's "Bohemian Rhapsody."

THE INDIE MUSIC PILLARS OF ATHENS,GREECE


By CHARLY WILDER(Τhe New York Times) November 22, 2009
DUSK was descending softly on Athens as the sounds of bass-heavy noise pop drifted across Karitsi Square, a tucked-away cobblestone oasis near the city center. In the outside seating area of Use Bar (Karitsi Square 5; 30-210-323-5993), two tables of artist types were discussing a recent show by the local dark-wave band Phoenix Catscratch. Later, throngs of young men and women sporting skinny jeans and asymmetrical haircuts would fill the square and seep down winding Kolokotroni Street into a slew of new bars, galleries and other spots catering to the city’s growing indie and post-alternative scene.
The scene at Six D.O.G.S in Athens.
It’s hard to believe that only six or seven years ago, this shop-filled area — known by the somewhat unwieldy title of the “historic commercial triangle” — was a virtual wasteland for night life. Back then, after the bustling daytime crowds dispersed, the triangle went dark.
“In the center of Athens there was nothing, just these really cheap shops,” said Christoforos Tiropolis, who rode the crest of the downtown indie bar deluge when he and a partner opened the small cocktail bar Pop (Kleitou 10B; 30-210-322-06-50) in June of 2001. “We came here to have space around us. We just wanted a place where our friends could come and have drinks and hear great music.”
These days, if you can find a spot at the perpetually gridlocked bar, you’ll find that Pop still houses a range of great local D.J.’s playing everything from no-wave to British invasion to indie pop and offers some of the best cocktails in the city. The signature drink, known as the Pop, is a fizzy, decadent blend of two types of vodka, triple sec, fresh strawberries, fresh lime, sugar and Champagne.
As Pop gained a reputation as a hip late-night locale, new bars in the same mold — intimate, unpretentious, urbane — began sprouting up in the neighborhood. By 2006, the number of bars downtown had grown to around 15. By the middle of October there were at least 27 by the count of several bar owners.
Much of the growth was centered on Avramiotou, a quiet, run-down sliver of a street off Kolokotroni, which metamorphosed into a hot spot when four small indie bars — Kinky, Urban, Black Cat and Plastelini — opened next to one another between 2004 and 2007. Then last month, the owners of the bars merged into a four-part music location called Six D.O.G.S. (Avramiotou 6-8; 30-210-321-05-10; http://www.sixdogs.gr/).
The building’s sophisticated, minimalist redesign, undertaken by the Greek architectural firm Point Supreme, uses a gray-scale gradient color scheme that darkens as the site progresses from the airy, white gallery space to the slate-colored cafe-library to the large, charcoal-hued gig space and finally to the sleek, black cocktail bar.
With its newly streamlined acoustics, Six D.O.G.S. is probably the best spot in the neighborhood for hearing local D.J.’s and bands. And for an indie scene more concerned with listening to the music than moving to it, Six D.O.G.S. is one of the few downtown places where people take to the dance floor en masse.
The artistic director, Konstantinos Dagritzikos, who plays drums in the ’60s-influenced band Love Beverly, says he tries to maintain a balance between booking local independent bands and acts from abroad, like the London-based electro-punk outfit Publicist, which played at the opening, and the English D.J. collective Disco Bloodbath (traces of this group are still visible in the form of splattered fake blood handprints on Six D.O.G.S.’s graffitied facade).
Though the historic commercial triangle was for centuries the center of Athenian cultural life, overcrowding, traffic and pollution eventually led to an exodus from the center. While many businesses and retail shops remained, much of Athens’s cultural activity moved elsewhere, and the downtown area became more of an administrative and commercial hub.
As a result, night life gravitated to more residential outlying neighborhoods like Gazi — once the site of the city’s gasworks — and the posh Psirri, where large, flashy nightclubs came and went faster than British island-hoppers. In the rough-edged neighborhood of Exarchia, punks, goths and beefed-up rockers defined the late-night scene. But more intimate, indie-oriented options were few and far between.
“I was alone, completely,” said Nikos Louvros, who opened Booze Cooperativa (Kolokotroni 57; 30-210-324-09-44; http://www.boozecooperativa.com/), a combination bar, cafe and gallery, in a former textile mill in 1989. The three-story neo-Classical-style complex is now at the center of downtown’s indie renaissance, offering a rotating selection of exhibitions, screenings, theatrical performances and live music gigs. Though this kind of multiplatform cultural program is now prevalent in the Athens indie scene, it was something of an anomaly when Booze first opened its doors.
Earlier this year, when the municipal government banned smoking in public spaces including many bars, Mr. Louvros, a former political cartoonist, made a splash in Athenian politics by founding his own political party called Smoking Groups for Art and Artistic Creation, which in Greek forms the acronym “chicken.” He then registered Booze as his party headquarters, which under the Greek constitution makes it exempt from the ban.
One factor in Athens’s downtown indie transformation was a recent explosion of free press in the city. Five years ago, there was only The Athens Voice, an alternative weekly that then had a meager listings section and only a few pages devoted to the arts.
But along came Velvet (http://www.velvetmagazine.gr/), a free monthly first published in 2004 by the Athens-born brothers Lakis and Aris Ionas, who run a veritable do-it-yourself culture factory out of their fourth-floor downtown studio.
In addition to running the magazine, devoted entirely to the local indie scene, the Ionases have an art collective, a fashion line (their mother sews all their futuristic neon-colored metallic wool creations), and an art-punk band called the Callas. The group has self-released two albums and performed throughout Europe — often in homemade spandex Superman costumes — with the Callasettes, their five “laboratory-made groupies.” Following Velvet, many other locally focused free publications, like Lifo, FAQ, Don’t Panic Athens and Ozon, which has an English-language Web site (www.ozonweb.com/en), have sprung up.
“In the past, there were bands, but there wasn’t a common ground to support all these bands,” Aris Ionas said. “There wasn’t a magazine or a record label that was paying attention to the indie scene.”
Though musically diverse, the bands currently emerging out of the Athens scene like the Callas, Phoenix Catscratch, the singer-songwriter Monika, and My Wet Calvin, an experimental indie pop act that often performs in animal costumes, all share a commitment to wild, unconventional live shows and a high-concept, do-it-yourself aesthetic.
“It’s more like a scene now,” said Fotis Vallatos, music editor of the Athens-based FREE magazine. “There’s more of a connection between music and art and bars.”
Mr. Vallatos is also one-half of a D.J. team called Armani Had a Softer Touch, which plays regularly throughout the neighborhood in places like Six D.O.G.S., Use Bar and the seven-month-old Ambariza (Lekka 14; 30-210-325-76-44), a chic, L-shaped bar off Karitsi Square that by day caters to the Wi-Fi-and-frappe crowd but later transforms into a lively hangout for the indie set.
“We hope that the neighborhood can work as a place where new bands and non-mainstream D.J.’s can play,” Lakis Ionas said. “I think it’s working. It’s still a small community, but it’s quite strong.”
Οι 10 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ του Ίντερνετ

Η ίδρυση της Wikipedia, η άνοδος του iPhone και η εκλογή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μεταξύ των δέκα στιγμών που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα ετήσια βραβεία Webby.
Αλλα γεγονότα που ξεχώρισαν στην απονομή της Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Webby από το 1996, ήταν οι εκλογές του 2009 στο Ιράν, όταν οι διαδηλωτές ανέδειξαν τη δύναμη του Twitter και άλλων κοινωνικών δικτύων στην αναμόρφωση της δημοκρατίας.
«Το Διαδίκτυο είναι η ιστορία της δεκαετίας επειδή ήταν ο καταλύτης αλλαγών όχι μόνο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, αλλά και σε δραστηριότητες όπως το εμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, η πολιτική και η ποπ κουλτούρα», δήλωσε ο Μάικλ Ντέιβις, διευθυντής των Webby Awards. «Το επαναλαμβανόμενο στοιχείο σε όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα είναι η δυνατότητα του Διαδικτύου να παρακάμπτει τα παλιά συστήματα και να δίνει δύναμη στα χέρια των απλών ανθρώπων».
Η λίστα των δέκα γεγονότων που επηρέασαν το Διαδίκτυο τα τελευταία δέκα χρόνια είναι τα εξής:
- Η επέκταση του Craiglist (2000), της δωρεάν ιστοσελίδας αγγελιών, πέρα από το Σαν Φρανσίσκο, επηρεάζοντας ολόκληρη την εκδοτική αγορά των ΗΠΑ.
- Η υπηρεσία Google AdWords (2000), παρέχοντας τη δυνατότητα στους διαφημιστές να πραγματοποιήσουν άνευ προηγουμένου ακρίβειας διαφημιστικές καμπάνιες.
- Η Wikipedia (2001), η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που ενημερώνεται από τους ίδιους τους χρήστες, η οποία σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από 14 εκατομμύρια άρθρα σε 271 γλώσσες.
- Το κλείσιμο του Napster (2001), γεγονός που σήμανε ουσιαστικά την εποχή του file-sharing
- Η επανάσταση του online video (2006), που οδήγησε στη ραγδαία ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο.
- Η δημόσια εγγραφή της Google (2004) που σηματοδότησε την είσοδο της στο χρηματιστήριο.
- Το άνοιγμα του Facebook σε μη-φοιτητές και η ίδρυση του Twitter το 2006.
- Η κυκλοφορία του iPhone (2007) και το άνοιγμα της αγοράς των smartphones, που δε θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.
- Η προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα (2008) και η εκτεταμένη χρήση του Ίντερνετ προς όφελος του, αλλάζοντας τα δεδομένα σχεδιασμού και υλοποίησης τέτοιων ενεργειών.
- Οι εκλογές στο Ιράν (2009), όταν το Twitter αναδείχτηκε σε εργαλείο ζωτικής σημασίας για την οργάνωση των διαδηλώσεων.

350.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ

Ένα γάντι του Μάικλ Τζάκσον με στρας, το οποίο φόρεσε ο τραγουδιστής όταν έκανε για πρώτη φορά το Moonwalk, το 1983, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 350.000 δολαρίων. Το γάντι, ένα από τα 70 αντικείμενα του Τζάκσον που βγήκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, πωλήθηκε σε τιμή εννέα φορές μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Όπως αναφέρει το BBC, το τζάκετ που φορούσε ο Τζάκσον στην περιοδεία του Bad το 1989 πωλήθηκε για 225.000 δολάρια, ενώ ένα καπέλο του έφτασε τις 22.000 δολάρια. Η δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προσέλκυσε χιλιάδες αγοραστές από όλο τον κόσμο, ενώ οι διοργανωτές δεν πίστευαν ότι τα κέρδη θα ήταν τόσο μεγάλα.Μάλιστα, λένε ότι τα αντικείμενα του Τζάκσον «πιάνουν» πλέον μεγαλύτερες τιμές από αυτά του Έλβις Πρίσλεϊ ή της Μέριλιν Μονρό.

Sunday, November 22, 2009

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ INTERNET TV ΚΑΝΑΛΙΑ

Δείτε ζωντανά όλα τα νέα Internet TV κανάλια που προστέθηκαν στην λίστα του www.findradio.gr

ΤΑΙΝΙΕΣ, VIDEO CLIPS, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ Κ.Α.

Θα τα βρείτε όλα στην λίστα στην κάτω αριστερή γωνία του site αυτου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Το τραγουδι του 1946 «Καλως ηρθες στα ονειρα μου» σε στιχους Γ. Φερμανογλου λεγεται ότι το ηχογραφησε ο Μπινγκ Κροσμπυ. Η αληθεια ειναι οτι ο Κροσμπυ ηχογραφησε το 1946 την συνθεση Welcome to my dream για την ταινια Road to Utopia σε μουσικη Jimmy Van Heusen και στιχους του Johnny Burke.Tο ελληνικο τραγουδι-συνθεση του Χρηστου Χαιροπουλου-εκανε επιτυχια η Καιτη Παριτση.Προφανως ο Φερμανογλου αντεγραψε τον ξενο τιτλο στα ελληνικα.
*Φετος συμπληρωθηκαν 100 χρονια από την γεννηση του συνθετη Χρηστου Χαιροπουλου(1909-92).Δικη του δημιουργια είναι η «Ψαροπουλα» του 1942.
*Την 1η Σεπτεμβριου 1957 εκανε το τελευταιο του δρομολογιο το τραμ στην Θεσσαλονικη.Το 1905 ειχαν μπει οι σιδηροτροχιες(ραγες) και τα τραμ αρχισαν να λειτουργουν το 1908.Η πολη από το 1879 ειχε ιππηλατες αμαξες.
*Πεθαναν φετος οι Δαναη (Στρατηγοπουλου),Μαικ Ροζακης,Σπυρος Παπαβασιλειου,Νοτης Περγιαλης.
*Η Ζαρα Λεαντερ ηχογραφησε στα γερμανικα το «Ελα γι αποψε».
* «Ελληνικη δισκογραφια 1950-2009»,το σημαντικο βιβλιο του Πετρου Δραγουμανου είναι στην 6η εκδοση.
*Απο τις εκδοσεις «Δρομων» κυκλοφορουν τα βιβλια της Τουλας Κορωνη «Ζακ Μπρελ» και «Σαρλ Αζναβουρ».
*Αναμεσα στα Κρουσια και στο Μπελλες βρισκονται τα Κατω Ποροια,οπου σας συνιστουμε το ξενοδοχειο «Ρεφανιδης».
*Εκπομπες στην (ιδιωτικη) Τηλεοραση Θεσσαλονικης,στα μεσα της δεκαετιας του 60:
«24 ωρες και παντα γυναικα» με την Μαιρη Καλογιαννη
«Περιπολος ψυχαγωγιας» με τον Γιωργο Κωνσταντινιδη
«Κινηματογραφικο περισκοπιο» με τον Μακη Αντωνοπουλο
«Περιπατοι αρχαιολογικοι» με την Ηρω Γουναρη
«Η γυναικα και τα σπορ» με την Βετα Τσιτσιλαρα
«Μοδα-Ομορφια» με τη Νινα Χρυσαφη
«Εκπομπη Τροχαιας» με τον Κωστα Ραπτογιαννη
«Οικονομολογικα Θεματα» με τον Γιωργο Μελιδη«Πισω από την Αυλαια» με τον Λευτερη Κογκ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Ηταν 64 ετων όταν πεθανε στις 16 Μαιου 1990 από καρκινο του λαρυγγα ο Σαμμυ Νταιηβις Τζουνιορ,που ο Φρανκ Σινατρα τον ειχε χαρακτηρισει ως τον «πιο ταλαντουχο ανθρωπο του θεαματος που εχω γνωρισει ποτε».
*Τραγουδια που αναφερονται σε βιβλια:Book of dreams/Close as pages in a book/My back pages/My coloring book/Turn back the pages/Little black book/I could write a book/My heart is an open book.
*Νικος Βουρλιωτης,παιζει κάθε Πεμπτη μουσικη στο Hotel Club της Θεσσαλονικης με ειδικοτητα στα rhythm and blues (αυτό που πολλοι αποκαλουν r and b,χωρις να γνωριζουν τι σημαινει το ακρωνυμιο).
*La Becaulogie, η καλυτερη συλλογη με επιτυχιες του Gilbert Becaud.Αποτελειται από εννεα CD.Κυκλοφορησε το 1993 κι εχει εξαντληθει.
*Επαιξαν μουσικη στο κλαμπ «Ολυμπιον» της Θεσσαλονικης στις 15 Νοεμβριου ο Νικος Χαλκουσης και στις 18 Νοεμβριου οι Αθηνα Ρουτση-Δημ.Τικτοπουλος.
*Στις 20 Απριλιου 2004 ο ειλικρινως υμετερος γιορτασε τα 40 χρονια του στο ραδιοφωνο με την εκδοση του πρωτου βιβλιου του «Χρυση Δισκοθηκη:τα 201 Νο 1 τραγουδια στις ΗΠΑ από το 1940-54».
*50 χιλιομετρα από το αεροδρομιο της Antalya,στην πολη Kemer,σας συνιστουμε το ξενοδοχειο Magic Life Der Club (All inclusive).
*Τον Ιουλιο 2008 εφυγε ξαφνικα από την ζωη ο τραγουδιστης –συνθετης Τωνης Βαβατσικος.Τον Δεκεμβριο της ιδιας χρονιας εγινε εκδηλωση στην Καλλιθεα ,οπου συμμετειχαν οι Κλειω Δεναρδου,Αντζελα Ζηλεια,Γιαννης Πετροπουλος,Τερης Χρυσος,Δεσποινα Στυλιανοπουλου.Στο πιανο ο μαεστρος Αντωνης Τσιχλας.
*Για τα 40 χρονια από την κυκλοφορια του αλμπουμ Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band ο Δημος της Ναουσας οργανωσε στις 20 Ιουλιου 2007 την εκδηλωση «Με λιγη βοηθεια από τους φιλους μου».Ο ειλικρινως υμετερος παρουσιασε αποσπασματα από ταινιες των Μπητλς.

A TASTE OF HONEY-Herb Alpert1965

Album: Whipped Cream & Other Delights 1965
US Chart: 7
Songwriters Bobby Scott and Ric Marlow wrote this as the theme to a play by Shelagh Delaney that was made into a movie in 1961. This instrumental version was recorded by piano player Martin Denny and won a Grammy for Best Instrumental Theme.
The play is about a young white woman who gets pregnant after a one night stand with a black sailor. Her best friend, who is a gay man, agrees to help raise the child.
Marlow added lyrics so Tony Bennett could sing it. Alpert's version is instrumental.
In 1966, Alpert received Grammys with his version for 3 different categories: Best Instrumental Arrangement; Best Instrumental Performance, Non-Jazz; and Record Of The Year. In addition, Larry Levine (the engineer for this song) received a Grammy with Alpert's version for Best Engineered Recording - Non-Classical.
The Beatles recorded this for their first UK album, Please Please Me. It was part of their concert repertoire in 1962 and 1963.
This has also been recorded by Lionel Hampton, Bobby Darin, The Hollies, Peggy Lee, The Temptations, and The Ventures.
In 1962, Alpert formed Carnival Records with Jerry Moss, which later became A&M (based on their initials) and was eventually sold to Seagram for $500 million in 1989.
Honey was used in many ancient Egyptian households as a sweetening agent. It was valued highly and was used to feed sacred animals and as a tribute or payment. Confectioners used honey as a sweetener and mixed it with various fruits, herbs, nuts and spices. The candy was then used as an offering to the Egyptian gods.
Whipped Cream & Other Delights has one of the most recognizable covers ever printed . The album was re-released in 2005 with re-mastered sound and extensive liner notes from Alpert. .

BLUR- ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Την περασμενη Πεμπτη πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομη των U.K. Festival Awards στο Λονδίνο, που βραβεύουν τις καλύτερες εμφανίσεις στα Βρετανικά φεστιβάλ, σύμφωνα με τις ψήφους που δίνει το κοινό.
Οι Blur ήταν οι νικητές της βραδιάς, αφού η μεγάλη τους επιστροφη στο φετινό Glastonbury ενθουσίασε τους θαυμαστες. Έτσι, το γκρουπ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ζωντανης εμφάνισης, ενώ ο επικεφαλης τους Damon Albarn, ονομάστηκε ως ο πιο sexy άντρας. Toν αντίστοιχο γυναικείο τίτλο, κέρδισε η Lily Allen. To Glastonbury πήρε το βραβείο του καλύτερου μεγάλου φεστιβάλ, ενώ οι Florence and The Machine του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ονόματος.
Αναλυτικότερα:ΦεστιβάλBest Major Festival - Glastonbury FestivalBest Medium Festival – BestivalBest Small - Beach Break LiveBest Line-Up - Lounge on the FarmBest Dance Event – CreamfieldsBest Family Festival - Camp BestivalBest New Festival – SonisphereBest Metropolitan Festival - Camden CrawlThe Grass Roots Festival – LeefestThe Greener Festival Award - Croissant Neuf Summer PartyBest Toilets - T in the ParkBest Overseas Festival - Oxegen (Ireland)ΚαλλιτέχνεςBest Headline Performance - Blur, GlastonburyVirtual Festivals’ Critics Choice Award - La Casa Azul, Indie TracksBest Breakthrough Act - Florence and The MachineAnthem of the Summer - Kings Of Leon – “Sex On Fire”Festival Fitty Award - Damon Albarn (boys), Lily Allen (girls)ΔιοργανωτέςLifetime Achievement Award - Katrina Larkin (Big Chill Festival)Promoter of the Year - Beach Break Live