Thursday, December 24, 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η κινηματογραφική εβδομάδα των Χριστουγέννων είναι φαινομενικά γεμάτη με λάμψη και αστέρια, αλλά αποδεικνύεται κενή περιεχομένου και πρωτοτυπίας. Το χορό σέρνει το πολυδιαφημισμένο αλλά απογοητευτικό «Εννέα» («Nine») του Rob Marshall, η μεταφορά του ομότιτλου θεατρικού μιούζικαλ που βασίζεται στο φελινικό «8½», με τον Daniel Day-Lewis απέναντι σε ένα εντυπωσιακό καστ με τις Marion Cotillard, Penélope Cruz, Judi Dench, Fergie, Kate Hudson, Nicole Kidman και Sophia Loren.


Ακολουθούν η τρισδιάστατη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» («A Christmas Carol») του Robert Zemeckis, μια ακόμα μεταφορά του κλασικού έργου του Dickens, με την τεχνική του motion capture που μας έχει συνηθίσει τελευταίως ο αμερικανός σκηνοθέτης και τον Jim Carrey στον πρώτο (και όχι μόνο) ρόλο, αλλά και η τελευταία (μέχρι στιγμής) ρομαντική κομεντί της Nancy Meyers «Είναι Μπερδεμένο» («It’s Complicated») με τους Meryl Streep, Alec Baldwin και Steve Martin.


Ακόμα, ο «Μικρός Νικόλας» («Le Petit Nicolas») του Laurent Tirard είναι η όχι και τόσο πετυχημένη μεταφορά του διάσημου κόμικ των Goscinny και Sempé, ενώ η «Η Κομψότητα Του Σκαντζόχοιρου» («Le hérisson»), το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Mona Achache με τη Josiane Balasko και τη μικρή Garance Le Guillermic κερδίζει τελικά τις εντυπώσεις της εβδομάδας, χάρη στην ειλικρίνειά της.


Τέλος, προβάλλεται επίσης και η βελγο-ολλανδική παιδική ταινία «Το Άλογο Της Γουίνκι» («Het Paard Van Sinterklaas», 2005) της Mischa Kamp.

No comments:

Post a Comment