Wednesday, December 9, 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Ένα από τα καλυτερα τραγουδια για τρενα,On the Atchison,Topeka and the Santa Fe,προερχεται από την ταινια του 1946 The Harvey Girls.Η υποθεση αναφερεται στα κοριτσια που εργαζονταν στην αλυσιδα εστιατοριων που ανοιγαν τον 19ο αιωνα,σε κάθε νέο σταθμο του πρωτοεμφανιζομενου τρενου.
*Η Μαιρη Σοιδου,τραγουδιστρια και ηθοποιος,ταυτιστηκε στην Θεσσαλονικη με το Θεατρο Λευκου Πυργου(δεν υπαρχει πια) και (το δικο της)Παιδικο Θεατρο,από το οποιο περασαν παιδια οι Τανια Τσανακλιδου,Κωστας Θωμαιδης,Βασιλης βαρβαρεσος,Ρουλα Καφανταρη,κα.
*La sorella (Matchiche) η Choo’n’gum είναι το ιδιο τραγουδι του 1905 πανω στο οποιο βασιστηκε το «Στο Ζαπειο μια μερα περιπατουσα».Η αρχικη συνθεση του Γαλλου Μπορελ-Κλερκ εχει αποσπασματα από το εργο Los Inoccentes των Estelles,Belgado,Silva,Gillini.Ο Γκερσουιν χρησιμοποιησε ένα μικρο τμημα στο εργο του «Ενας Αμερικανος στο Παρισι»,διοτι η μελωδια ηταν η πιο αντιπροσωπευτικη της μπελ εποκ στο Παρισι.
*Την πρωτη του κορη απεκτησε ο βετερανος ντισκ τζοκευ της θεσσαλονικης Γιαννης Γαλακος.Τις πιο θερμες μας ευχες.
*Νέο ξενοδοχειο 5 αστερων το ΜΕΤ απεκτησε η Θεσσαλονικη.Ανηκει στο συγκροτημα Χανδρη.
*Σε μπαρ-κλαμπ του Ποσειδωνιου θα εμφανιστει την Παρασκευη η «σταρ» των δελτιων ειδησεων του Σταρ Τσανελ Τζουλια Αλεξανδρατου.
*Με 18.000 λημματα κυκλοφορησε σε οκτω τομους το 1998 η μουσικη εγκυκλοπαιδεια Εncyclopedia of Popular Music.
*Teenagers,το συγκροτημα με το οποιο ξεκινησε ο Κωστας Τουρνας,ειχε ντραμερ 11 χρονων,τον Κωστα Παυλοπουλο.
*Με τους Playboys τραγουδησαν και ο Δακης και ο Φιλιππος Νικολαου.
*«Δισκοθηκη» ηταν ηπρωτη μουσικη εφημεριδα 4-6 σελιδων στην Ελλαδα.Ηταν 15νθημερη εκδοση με επιμελεια του Νικου Μαστορακη.

No comments:

Post a Comment