Sunday, December 6, 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
*Το ρουμανικο τραγουδι Sanie cu zurgalai,που εγινε γνωστο από την Μaria Tanase και ηχογραφησε ,μεταξυ αλλων, η Maria Lataretu, διασκευαστηκε στις ΗΠΑ από τους Les Paul/Mary Ford με τιτλο Johnny is the boy for me το 1953.Ηταν η β’ οψη του δισκου 45 στροφων Vaya con dios.
*EBU,δημιουργηθηκε το 1950.Το 1961 αρχισε η ημερησια ανταλλαγη ειδησεων μεταξυ των σταθμων-μελων της.Το 1956 αρχισε το φεστιβαλ τραγουδιου ,που από το 1967 μεταδιδεται εγχρωμο.Το 1993 συγχωνευεται με την OIRT,την αντιστοιχη ενωση της ανατολικης Ευρωπης.Την ιδια χρονια δημιουργειται το Euronews.
*Το ειπε ο Λουκιανος Κηλαιδονης το 1999: «ο μικροαστος που σημερα ονομαζεται «επενδυτης» (τι δουλεια εχει ο κακομοιρης στο χρηματιστηριο;) είναι αυτος που επιθυμει να γινει Βαρδινογιαννης,χρησιμοποιωντας κινητα,φαξ και καρτες και τελικα γινεται γελοιος.Ολοι κρυβουμε έναν μικροαστο μεσα μας,εγω όχι».
*Ραδιο Νοσταλγια,η εκπομπη του 9.58 και του Β Προγραμματος της ΕΡΑ το 2000 εβγαινε στον αερα από 9μμ-1πμ.
*Στην δεκαετια του 90 οι δημοφιλεστεροι καλλιτεχνες παγκοσμιως,συμφωνα με τις δισκογραφικες επιτυχιες τους,ηταν:1.Madonna 2.Mariah Carey 3.Whitney Houston 4.Elton John 5.Janet Jackson 6.Spice Girls 7.Bryan Adams 8.Boyz II Men 9.Michael Jackson 10.Celine Dion.
*Ελεχθη από τον Γιαννη Πετριδη(2001): η ελλειψη σπουδαιων νεων δημιουργων τα τελευταια 20 χρονια λειτουργει μαλλον απαγορευτικα (για επιτυχημενα εμπορικα revival).Τα πραγματα είναι τοσο χυμα που δεν νομιζω ότι μπορει να ξεκινησει αναβιωση στην χωρα μας,αντιστοιχη με την ανακαλυψη της κουβανεζικης μουσικης.
*Κάθε χρονο και πιο νωρις αρχιζουν οι ελληνικοι ραδιοφωνικοι σταθμοι την μεταδοση χριστουγεννιατικων τραγουδιων.Στις ΗΠΑ αρχιζουν μετα την ημερα των Ευχαριστιων (Thanksgiving Day).

No comments:

Post a Comment