Thursday, December 17, 2009

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου και της έλευσης του νέου έτους μεταφέρει στους ακροατές ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του στο πνεύμα των εορτών.

102FM – Γ’ Πρόγραμμα/Βραχέα
Χριστούγεννα
Ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο αν και κατά πόσο τα πατροπαράδοτα έθιμα μας εκφράζουν σήμερα και ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι συμβολισμοί τους επιχειρεί να δώσει η εκπομπή «Χριστουγεννιάτικα Έθιμα στην Ελλάδα» που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009, από τις 9.00 ως τις 10.00. Η λαογράφος Μιράντα Τερζοπούλου συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Βούλα Σαϊτη για τη σημασία της αρχής και του φωτός, της τέρψης και της συνάθροισης γύρω απ’ το κοινό τραπέζι.
Σε εορταστικούς ρυθμούς θα είναι η εκπομπή «Εν κινήσει» με τους Τριαντάφυλλο Τσουλφά και Σωτήρη Βουτσελά, από τις 10.00 ως τις 12.00 με χρήσιμες συμβουλές στους οδηγούς, που θα κατευθύνονται σε χιονοδρομικά κέντρα και άλλες ορεινές περιοχές.
Σε ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι, από τις 17.00 ως τις 20.00, στη χαρά αλλά και τη νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές ρεπερτόριο, καλεί ο Γιάννης Τσολακίδης. Η εορταστική εκπομπή εμπλουτίζεται με επιλεγμένες μελωδίες και τραγούδια για τη διασκέδαση του χριστουγεννιάτικου βραδινού.
Πολλές ευχές σε περισσότερες από 10 γλώσσες θα μεταδοθούν στο «Χριστουγεννιάτικο Καφωδείον» με την Ηλιάννα Σκουλή, από τις 20.00 έως τις 21.00, ενώ μέσω της εορταστικής μουσικής θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση στις συνήθειες των μικρών και μεγάλων τις Άγιες Ημέρες και την αθώα παιδική ματιά στη μεγάλη γιορτή της γέννησης του Θεανθρώπου.
Τη σκυτάλη για το χριστουγεννιάτικο ραδιοφωνικό γλέντι θα παραλάβει στις 21.00 έως τα μεσάνυχτα η Έλενα Καρρά, η οποία θα κρατήσει συντροφιά τους ακροατές με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.
102FM – Γ’ Πρόγραμμα/Βραχέα
Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων
Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η εκπομπή «Χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου» με τη Βούλα Σαΐτη, από τις 9.00 έως τις 10.00, παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα έθιμα από τη Σκανδιναβία μέχρι τη Σικελία και από την Κίνα μέχρι την Ιαπωνία.
Συντροφιά με τραγούδια και ιστορίες στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα κρατήσει στους ακροατές από τις 19.00 ως τις 21.00 ο Γιάννης Τσολακίδης, με την εκπομπή «Χριστούγεννα στον Κόσμο».
Αμέσως μετά, από τις 21.00 ως τις 22.00 η Ηλιάνα Σκουλή με την εκπομπή «Χριστούγεννα με Άρωμα Ελλάδος» θα επιχειρήσει να αναδείξει τις συνήθειες των Ελλήνων για την εορτή των Χριστουγέννων, ενώ θα ρίξει και μια «κλεφτή» ματιά στο παρελθόν και στον τρόπο με τον οποίο γιόρταζαν τα Χριστούγεννα μεγάλα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου.
102FM – Γ’ Πρόγραμμα/Βραχέα
Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2009, από τις 11.00 ως τις 13.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Όψεις και Απόψεις» με τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Κατερίνα Ρενιέρη, με τα σημαντικότερα γεγονότα του 2009 που αφορούν την πολιτική.
Στις 15.00 και για μια ώρα, οι αθλητικογράφοι του σταθμού θα παρουσιάσουν την «Αθλητική Ανασκόπηση» με όλες τις μεγάλες στιγμές από το χώρο του αθλητισμού το 2009.
Στις 23.00 και ως το τέλος της πρώτης ώρας της νέας χρονιάς θα «στηθεί» το μεγάλο «Πρωτοχρονιάτικο γλέντι». Η Αννα Γιαννακίδου και η Μαριάννα Καλαΐτζή, παρέα με τους Έλληνες από κάθε γωνιά της γης, αποχαιρετούν το 2009 και υποδέχονται τη νέα χρονιά. Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή το ρεμπέτικο συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπαλλήλων της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης - «Ηλεκτρική Κομπανία» στέλνει με νότες τις δικές του ευχές.


Γιορτές στον 9.58fm

O 9.58fm ‘‘ντύνεται’’ με ήχους και λόγια των γιορτών και συντονίζεται με το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από εκπομπές που προσκαλούν τους ακροατές του σταθμού σε μια γιορτινή σκυταλοδρομία μουσικής και ειδικών αφιερωμάτων με τραγούδια από όλο τον κόσμο και όλο το φάσμα της μουσικής.

Παραμονή Χριστουγέννων- 9.58fm
Παραμονή Χριστουγέννων, στις 17.00, η εκπομπή «Πιο πολύ κι απ’τους Ανθρώπους τα Τραγούδια τους Αγάπησα» θυμάται τα σάουντρακς των Χριστουγέννων. Ο Γιάννης Γκροσδάνης επιλέγει ταινίες με χριστουγεννιάτικη υπόθεση και μουσικές.
Στις 22.00, ο Αρχιμήδης Παναγιωτίδης σε μια ζωντανή εκπομπή μεταδίδει στην εκπομπή «Ρετρό» τα καλυτέρα χριστουγεννιάτικα ποπ και ροκ τραγούδια όλων των εποχών.

Χριστούγεννα- 9.58fm
Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 10.00, έρχεται το «Μεθυσμένο Παραμύθι» με τη Μάρα Τσικάρα και «δανείζεται» χριστουγεννιάτικες ιστορίες από φίλους, μάγειρες, performers, ποδηλάτες και παραμυθάδες! Ένα κυνηγητό ‘‘χιονισμένων’’ συνειρμών, συνεντεύξεων, διηγήσεων, αναμνήσεων, ονειρικών διακοπών, τηλεφωνικών ‘‘υποκλοπών’’ και άλλων ‘‘μεθυσμένων δαιμονίων’’…Ένα εορταστικό πρωινό γεμάτο μουσικές ‘‘λιχουδιές’’ και γύρω του… καλή παρέα!
Οι συντελεστές της εκπομπής «Κάτι Παίζει», Θανάσης Γωγάδης και Ελένη Κουρτίδου, στρώνουν το γιορτινό τραπέζι το μεσημέρι από τις 14.00 έως τις 16.00, με μουσικές και τραγούδια των ημερών, όπως αποτυπώθηκαν στη τζαζ μουσική, αλλά και σε remixes που έκαναν διάσημοι Djs σε κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στις 17.00, η εκπομπή «Πιο πολύ κι απ΄τους Ανθρώπους τα Τραγούδια τους Αγάπησα» θυμάται έναν από τους μάγους της Έβδομης Τέχνης που συγκινεί ακόμη και σήμερα με τις ταινίες του μικρούς και μεγάλους. Ο Γιάννης Γκροσδάνης επιμελείται και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις μελωδίες και στα τραγούδια που ακούγονται στις ταινίες του Γουόλτ Ντίσνεϊ, του μοντέρνου παραμυθά, που χάρη στον κινηματογράφο κατάφερε να κάνει αγαπητές σε όλους τις φιγούρες του Μίκυ, του Ντόναλντ, του Μπάμπι, του Ντάμπο, του Πήτερ Παν και όχι μόνο.

Στις 22.00, η εκπομπή «Ρετρό» πλημμυρίζει από τα τραγούδια του Τζον Λένον, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Αμερικανό μουσικό που επιμελείται και απουσιάζει ο Αρχιμήδης Παναγιωτίδης.

Δεύτερη Ημέρα Χριστουγέννων-9.58fm
Το «Ημερολόγιο» του 9.58fm γιορτάζει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, από τις 18.00 έως τις 20.00, με καλεσμένους όλους τους ακροατές του σταθμού. Η Ειρήνη Μπέλλου ξεφυλλίζει τις γιορτινές σελίδες του, διηγείται χριστουγεννιάτικες ιστορίες, κερνάει παραμυθένιες μουσικές, κάνει γιορτινές σκέψεις και μοιράζει απλόχερα ευχές!

No comments:

Post a Comment