Monday, December 14, 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3

Στο πνεύμα των εορτών προσαρμόζει το πρόγραμμά της η ΕΤ3 τις ημέρες των Χριστουγέννων με ποιοτικές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια.
Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009, στις 23.00, τα «Αληθινά Σενάρια» ακολουθούν «τα βήματα του Χριστού» σε μία εκπομπή που θα διαρκέσει εκτάκτως μιάμιση ώρα. Από τη Βηθλεέμ και το Ναό της Γεννήσεως, στο χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια, στη σπηλιά των Μάγων, στη Ναζαρέτ και την Κανά, ο Νίκος Ασλανίδης καταγράφει εικόνες που μαρτυρούν το ‘‘ταξίδι του Ιησού’’. Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες των Αγιοταφιτών, οι οποίοι φυλάσσουν τα ιερά προσκυνήματα με κίνδυνο ακόμη και της ίδιας της ζωής τους.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα μεταδίδεται η εκπομπή «Ονείρου Ελλάς» με τον Κώστα Φέρρη και τον Ηλία Λογοθέτη να ‘‘πλέκουν’’ το λόγο με νότες από το ρεμπέτικο πεντάγραμμο.
Ακολουθεί στη μία και μισή η ξένη ταινία «Οικογενειακά Χριστούγεννα» με τους Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας, Τζέσικα Μπίελ και Άνταμ Λαβόρνια.
Τα Χριστούγεννα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, η ‘‘τηλεοπτική γιορτή’’ ξεκινάει από νωρίς. Στις έξι τα ξημερώματα μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 «Η Γέννηση», σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη και οργάνωση παραγωγής Βασίλη Κατερινόπουλου. Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στα χρόνια της βιβλικής Βηθλεέμ και την εποχή της γέννησης του Θεανθρώπου, μέσα από μία ιστορική διαδρομή στους ιερούς τόπους της Παλαιστίνης, τη Ναζαρέτ, τη Βηθλεέμ, το χωριό των Ποιμένων, το Πεντζαχούρ. Τα γυρίσματα έγιναν στους πραγματικούς χώρους των μεγάλων θρησκευτικών γεγονότων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στο νότιο Λίβανο, το καλοκαίρι του 2006.
Στις 8 το πρωί, η ΕΤ3 μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση με το Φανάρι τη Θεία Λειτουργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στις 12.00, ο «Τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη παρουσιάζει κάλαντα, αφηγήσεις, δρώμενα, ήθη, έθιμα, χορούς και τραγούδια των Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα.
Στις 14.30, η «Κυριακή στο χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ επισκέπτεται την Καστριώτισσα της Φωκίδας στην καρδιά της Ρούμελης και γιορτάζει τα Χριστούγεννα σε ένα γλέντι με έθιμα, παραδόσεις, τραγούδια και χορούς του τόπου.
Στις 23.00, η «Παρέα μας» με τον Κώστα Μπλιάτκα νοσταλγεί «Τα καλύτερά μας χρόνια» με καλεσμένο το Λουκιανό Κηλαηδόνη. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ο οποίος σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, συναντά τους παλιούς συμφοιτητές του και ερμηνεύει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Σε ρόλους – έκπληξη οι συμμετέχοντες στη «Χριστουγεννιάτικη παρέα» τον συνοδεύουν στην κιθάρα, το πιάνο και το τραγούδι.

No comments:

Post a Comment