Tuesday, December 29, 2009

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤ-1

Την απόκτηση του 49%των μετοχών του Σερβικού τηλεοπτικού δικτύου FOX TELEVIZIJA, μετά από συμφωνία με τη News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ο ΑΝΤ-1.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού «Η μεταβίβαση αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου για επενδύσεις στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή συμφωνία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ μετά την πώληση της βουλγαρικής Nova Televizia που ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο».

Το κανάλι έχει μερίδιο τηλεθέασης 9% “σε μία περιοχή με εξαιρετικές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης” δήλωσε ο Θ.Κυριακού, συμπληρώνοντας ότι η FOX Televizija “είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός μή σερβικής ιδιοκτησίας, που έλαβε άδεια μετάδοσης από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Σερβίας το 2006 και σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια”.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1, εκκρεμεί ακόμα η έγκριση της μεταβίβασης από τη σερβική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο, και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Μπλιτς", όπως αναφέρει το Α.Π.Ε., η συμφωνία μεταξύ Κυριακού και Μέρντοκ επιτεύχθηκε πριν από μερικές ημέρες και αναμένετο να ανακοινωθεί επίσημα μετά το νέο έτος.

Η "Μπλιτς" υποστηρίζει ότι "ο κ. Κυριακού, ύστερα από παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και έλαβε εγγυήσεις ότι το κανάλι που αγόρασε θα λάβει άδεια λειτουργίας από το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RRA)".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σήμερα "το RRA θα συνεδριάσει γα να επικυρώσει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της FOX".

No comments:

Post a Comment