Sunday, December 20, 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Slim Gaillard(1916-91),τραγουδιστης της τζαζ,πιανιστας,κιθαριστας και τραγουδοποιος.Συμφωνα με μια εκδοχη γεννηθηκε στην Κουβα,από Ελληνα πατερα και μητερα Αφρο-Κουβανη.Σε ηλικια 12 χρονων ο πατερας του τον αφησε τυχαια στην …Κρητη.Ο Jack Kerouac αναφερεται σ’αυτόν στο μυθιστορημα του 1957 On the road.Η κορη του ηταν συζυγος του Marvin Gaye.
*Θαυμαστης της ηταν ο Τοσκανινι.Την φλερταρε ο συμπρωταγωνιστης της Ενρικο Καρουζο.Η «Σαλωμη» της εκανε τεραστια αισθηση.Επαιξε τον ρολο 26 φορες με διευθυντη παντα τον συνθετη Richard Strauss.Ηταν η Emmy Destinn(1878-1930),η ντιβα της γενιας της και,ισως,του ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
20ου αιωνα.
*Η ηθοποιος Sylva Koscina,που ορισμενοι θεωρουσαν Ελληνιδα,γεννηθηκε στο Ζαγκρεμπ.Επαιξε,μεταξυ αλλων,στην «Ιουλιετα των πνευματων» του Φελλινι.
*Η τηλεοπτικη εκπομπη Your Hit Parade παρουσιαζε από το 1950-59 τα δημοφιλεστερα τραγουδια του επταημερου στις ΗΠΑ.ιο πριν η εκπομπη λεγοταν The Lucky Strike Hit Parade.
*Ενώ εκανε διακοπες στην Ριβιερα το καλοκαιρι του 68 ο Πωλ Ανκα ακουσε το Comme d’habitude.Εξασφαλισε τα δικαιωματα ,εγραψε αγγλικους στιχους και εδωσε στον Φρανκ Σινατρα το My way.25 χρονια αφοτου εγινε το τραγουδι-σημα κατατεθεν του Σινατρα ο Ανκα τιμηθηκε στο Παρισι για την συμβολη του στην επιτυχια της συνθεσης.
*Με το αεροπλανο του Γκλεν Μιλλερ,που χαθηκε στην Μαγχη το 1944,επροκειτο να ταξιδεψει η τραγουδιστρια Anne Shelton.Ηταν τυχερη.Πεθανε 50 χρονια αργοτερα σε ηλικια 66 χρονων.
*Μουσικη για 250 ταινιες,ραδιοφωνικες και τηλεοπτικες εκπομπες εγραψε ο Les Baxter.Μεταξυ αλλων ειχε ενορχηστρωσει και το πρωτο αλμπουμ της Yma Sumac «Voice of the Xtabay».

No comments:

Post a Comment