Thursday, December 17, 2009

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Στην ταινια «Ο ανθρωπος που γνωριζε πολλα» εκτος απο το Que sera,sera η Doris Day ακουγεται και στο We’ll love again.Στο φιναλε του φιλμ ,στο θεατρο οπου διδεται η συναυλια η London Symphony Orchesta με διευθυντη τον Bernard Hermann και σολιστ την Barbara Howitt εκτελει το εργο Storm Cloud Cantata.
*Δυο αδελφια και ο ξαδελφος τους δημιουργησαν στα τελη της δεκαετιας του 30 το συγκροτημα The Three Suns.Η πρωτη επιτυχια τους Twilight time πουλησε πανω από τρια εκατ. Αντιτυπα.
*Προστατευομενος του Eddie Cantor ηταν ο Eddie Fisher.
*Περισσοτερα από 2.000 τραγουδια ηχογραφησε ο Vic Damone.
*Από 11 χρονων συνεθετε ο Κουβανος Ernesto Lecuona.Ο ιδιος δημιουργησε τους Lecuona Cuban Boys, που περιοδευσαν σε ΗΠΑ και Ευρωπη στην δεκαετια του 30.
*Du kannst nicht true sein,συνθεση του Hans Otten σε στιχους Gerhard Ebeler, με αγγλικους στιχους του Hal Cotton, εγινε You can’t be true dear το 1948 στις ΗΠΑ όταν ηχογραφηθηκε από την ορχηστρα του Ken Griffin σε οργανικη εκτελεση και μετα από μερικους μηνες με την ιδια μουσικη υποκρουση εγινε φωνητικη εκτελεση με ερμηνευτη τον Jerry Wayne.Την ιδια χρονια το ηχογραφησαν και η Vera Lynn και η Dolores Gray,το 1965 η Patti Page κι ακομα ,αργοτερα,οι Pat Boone,Dick Haymes,Eddie Fisher.
*Μια εξαιρετικη εκδοση του 1999 για συλλεκτες,ένα σετ με 26 CD και γενικο τιτλο Sony Music 100 years:soundtrack for a century.Περιεχει 500 τραγουδια από το 1890 -1999 και βιβλιο 300 σελιδων.Η τιμη του ηταν τοτε 329 δολλαρια.
*Ένα ασυνηθιστο αλμπουμ εμφανιστηκε το 1994 στην Ισπανια με τιτλο The best of Gregorian chants.Τραγουδουν 36 καλογεροι που ζουν στην μικρη ισπανικη πολη Santo Domingo de Silos.
*Το 1993 σε ηλικια 85 χρονων πεθανε ο συνθετης Harold Rome,που εγραψε μουσικη για εργα του Μπροντγουαιη όπως Fanny.
*Στο Παρισι το 1992 πεθανε η Μαρλεν Ντητριχ που εγινε αθανατη χαρη στο φιλμ του 1930 Der blaue engel.Άλλες εξοχες ταινιες στις οποιες ελαμψε Morocco/Shanghai Express/The devil is a woman/Destry rides again.Στα καμπαρε οι μεγαλυτερες επιτυχιες της ηταν Falling in love again/Lili Marlene/Where have all the flowers gone?Μεγαλος θαυμαστης της ηταν ο Χεμινγουαιη.
*O συνθετης Harry Revel πεθανε το 1958.Εγραψε επιτυχιες όπως Stay as sweet as you are/Goodnight my love.

No comments:

Post a Comment