Tuesday, December 8, 2009

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΡΑΔΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Το «Ράδιο Νοσταλγία» του 9,58 και του Β’ Προγράμματος της ΕΡΑ έγινε 15 χρονών τον περασμένο μήνα. Η εκπομπή που ξεκίνησε ως δίωρη το 1995 με οικοδεσπότη τον Γιάννη Πετρίδη στο στούντιο της Αθήνας και τον Λευτέρη Κογκαλίδη στο στούντιο της Θεσσαλονίκης, το 2000 έγινε 4ωρη και προστέθηκαν στην παρέα των παρουσιαστών ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Αλέξης Κωστάλας- όλοι στελέχη της ΕΡΤ από το ξεκίνημα τους στα ερτζιανά.
Σήμερα το «Ράδιο Νοσταλγία» μεταδίδεται κάθε Κυριακή, 6-10 μμ, με την σκυτάλη να περνάει κάθε ώρα από τον ένα παραγωγό στον άλλο.
Η συνταγή είναι πάντα ίδια: παλιά, σπάνια, δυσεύρετα τραγούδια, άγνωστες εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, αφιερώματα σε καλλιτέχνες και πλήρεις δισκογραφίες τραγουδιστών-ορχηστρών-συγκροτημάτων από την προσωπική δισκοθήκη των τεσσάρων παραγωγών.
Ο Λ. Κογκαλίδης έχει δημιουργήσει ιστολόγιο στο Διαδίκτυο, όπου δημοσιεύει το αρχείο των πληροφοριών και της έρευνας που εδώ και 15 χρόνια τροφοδοτεί το Ράδιο Νοσταλγία. Η διεύθυνση www.nostos-music.blogspot.com.

No comments:

Post a Comment