Monday, December 14, 2009

ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Οι δυο καλυτερες εκπομπες του Sky ειναι “Γυρισματα» και I love GR(γιατι όχι «Αγαπω την Ελλαδα”;)
* Ο δικηγορος-συγγραφεας Ντινος Δηματατης εκανε καποτε εξαιρετικες εκπομπες από τον ραδιοφωνικο σταθμο Αντενα της Θεσσαλονικης.
*NCIS,η αγαπημενη μας αστυνομικη σειρα,παιζεται απ τον NOVA/τωρα η 5η περιοδος.Ολοι οι πρωταγωνιστες είναι εξοχοι και,φυσικα,ο βετερανος Νταιηβιντ Μακ Καλουμ.
*Λουκιανος Κηλαηδονης,δηλωσε ακροατης του Ραδιο Νοσταλγια.
*Σε κουρειο της Θεσσαλονικης τα διδυμα αδελφια που το διευθυνουν καλυψαν έναν τοιχο με φωτογραφιες και δηλωσεις-αποφθεγματα του αγαπημενου τους Μαικλ Τζακσον.
*Χριστουγεννιατικο φιλανθρωπικο παρτυ σημερα στην «Ρεμβη» της Νεας Κρηνης.
*Το αγαπημενο μας γυμναστηριο της Θεσσαλονικης είναι το Aqua Forum,πρωην Forum, πρωην Superman.
*Οσες προσπαθειες εγιναν στην Θεσσαλονικη για πριβε κλαμπ απετυχαν.
*Κορυφαιος γνωστης της τζαζ και ο πρωτος που εγραψε βιβλια για τζαζ στην Ελλαδα ο Σαλονικιος Σακης Παπαδημητριου,τα τελευταια χρονια δεν φιλοξενειται από ραδιοφωνικο σταθμο της Θεσσαλονικης.Μονο η ΕΡΑ της Αθηνας του προσφερει στεγη.Ουδεν σχολιον.
*Η ντισκο «Νανι Νανι» ηταν ο τελευταιος χωρος διασκεδασης που απολαμβαναμε και το Living Room ο καλυτερος,ανετος,κοσμοπολιτικος χωρος για ποτο η φαγητο η για να δεις και να σε δουν.Πουθενα,όμως,δεν χορεψαμε περισσοτερο οσο στην Lavalbone της Αριστοτελους και στην καλοκαιρινη Moonlight.Βεβαια όλα αυτά συνεβαιναν πριν 10-20-30 χρονια.
*Sebastian Yradier,Ισπανος συνθετης,που το 1863 εκανε διακοπες στην Κουβα διαβαζοντας Ηροδοτο.Τον εντυπωσιασε ότι ο Περσικος στολος περνωντας από την Θασο και φθανοντας στο ακρωτηρι του Αθω επεσε σε τρικυμια και όλα τα πλοια βυθιστηκαν μαζι με χιλιαδες στρατιωτες(492 πΧ).Με τα φτερα της φαντασιας του ειδε χιλιαδες λευκα περιστερια να εγκαταλειπουν τα πλοια και να πετουν στην Περσια μεταφεροντας το τελευταιο μηνυμα αγαπης.Ετσι γεννηθηκε το δημοφιλεστερο ισπανικο τραγουδι ολων των εποχων,La paloma.Ο Ελβις Πρισλευ το ηχογραφησε με τιτλο No more.Ηταν μια από τις πρωτες παγκοσμιες επιτυχιες.Το 1865 το τραγουδουσαν και στην Γαλλια και στην Γερμανια.Ο συνθετης πεθανε παμπτωχος και ξεχασμενος στην Ισπανια χωρις να γνωριζει την απηχηση του τραγουδιου του.

No comments:

Post a Comment