Thursday, December 17, 2009

ΑΠΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα αρχίσουν οι ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR) στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση.
Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ θα διακοπεί από το Φιλίππειο, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση.
Το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Έδεσσα και βέβαια τη Θεσσαλονίκη. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έρχεται να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).
Για να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4. Ειδικότερα οι κάτοικοι που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το σημείο εκπομπής του Φιλίππειου θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συγκεκριμένες συσκευές προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Όπως ανέφερε ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός: «στη Θεσσαλονίκη η ψηφιακή τηλεόραση θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της, λύνοντας μια για πάντα τα προβλήματα λήψης ειδικά στις περιοχές Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας στους τηλεθεατές τα αγαπημένα τους κανάλια μέσα από μία προηγμένη τεχνολογία ανώτερης ποιότητας που θα βελτιώσει αισθητά την τηλεοπτική τους εμπειρία.
Στην προσπάθεια μας για ομαλή μετάβαση, όπως αυτή καθορίζεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, η Digea θα πραγματοποιήσει άμεσα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εκτεταμένο πρόγραμμα τοπικής επικοινωνίας ενώ παράλληλα έχει τη διαβεβαίωση της αγοράς για επάρκεια συσκευών ψηφιακής λήψης ώστε οι τηλεθεατές να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το ψηφιακό σήμα.»

No comments:

Post a Comment