Sunday, December 13, 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*Το γραψαμε το 1993 αλλα και σημερα ετσι είναι.Με ελαχιστες εξαιρεσεις οι περισσοτεροι ραδιοφωνικοι σταθμοι της περιφερειας απλα εκπεμπουν.Με κακο ηχο,κακες φωνες,κακες μουσικες επιλογες,κακους η ανεπαρκεις παραγωγους .Παιζουν ότι ναναι,λενε ότι τους κατεβει,με καμια προετοιμασια,με αθλια ελληνικα και αγγλικουρες και περιοριζονται στην χρησιμοποιηση του μεσου ως βημα για την προσωπικη προβολη και ανελιξη.
*Πριν από την ΕΡΤ3 η Δεσποινα Μερσιαδου εργαστηκε στο Ενατο Κυμα,TV Μακεδονια,Ραδιο Καναλι 1,Ραδιο θεσσαλονικη.Απο το 94 είναι στην ΕΡΤ3.
*Σε ηλικια 82 χρονων πεθανε το 1999 η Helen Forrest ,που ηχογραφησε δισκους με τον Artie Shaw (1938),με τον Benny Goodman (1939-41), Harry James (1941-43).Απο το 1944 αρχισε προσωπικη καριερα και ηχογραφησε ντουετο με τον Dick Haymes.
*Λειτουργει ως σημερα το Hotel Pennsylvania της Νεας Υορκης,το μοναδικο ξενοδοχειο που ο αριθμος του τηλεφωνικου κεντρου 6500(Pennsylvania six,five oh,oh )εγινε τιτλος τραγουδιου της ορχηστρας Γκλεν Μιλλερ.Σημερα ο αριθμος είναι 212-736-5000.
*Οι νεοι του 1981 που αποτελουσαν την συντακτικη επιτροπη της Νεολαιας του «Ελληνικου Βορρα» το 1981 ητανΑρης Αργυριαδης,Ευαγγελος Βαλασης,Θεοδωρος Γεωργουδης,Νικος Γιαβρης,Κωστας Γουναρης,Αλεξανδρος Εμμανουηλιδης,Στελιος Λουκιδης,Νικος Μπαλαφας,Κωστας Μποζος,Γιωργος Σαχαριδης,Μαργαριτης Σχοινας,Σεραφειμ Τσουτσος,Γιωργος Χαλκιας.Και οι ανταποκριτες στην Αλεξανδρουπολη Γιωργος Κροτιου,στην Βεροια Γιωργος Μπεμπετσος,στα Γρεβενα Αλεκος Κεχαγιας,στην Δραμα Αρης Σαββιδης,στην Εδεσσα Τρυφ. Μαυροπαλιας,στην Καβαλα Πανος Φιλοξενιδης,στην Καστορια Φωτης Παπαγερμανος,στην Κατερινη Κων. Τζαγκας,στο Κιλκις Γιωργος Σαββιδης,στην Κοζανη Κων. Καραμαρκος,στην Κομοτηνη Τελης Κελεσιδης,στην Ξανθη Δημ. Παναγιωτιδης,στον Πολυγυρο Μανος Ρουκουνακης,στις Σερρες Παν. Κοντοπουλος.
*ρωτος δημοσιογραφος και παπας στην λλαδα ηταν ο Στρατης Στρατιδης από την Θεσσαλονικη.Ηταν διακος στην Μητροπολη Θεσσαλονικης με μητροπολιτη τον Γενναδιο και ταυτοχρονα ηταν εκφωνητης στον ραδιοφωνικο σταθμο Τσιγγιριδη-τον πρωτο σταθμο στην Ελλαδα.Υστερα από διαφωνια του με τον Γενναδιο αποσχηματισθηκε και συνεχισε ως δημοσιογραφος.
*Το καλυτερο μας –και πιο ακριβο- εστιατοριο λεγεται Moulin de Mougins,στεγαζεται σε μυλο του 16ου αιωνα στην πολη Μουζεν(εξω από τις Καννες).Νεος σεφ και ιδιοκτητης είναι ο Alain Llorca (από το Hotel Negresco της Νικαιας).Απο τον περασμενο Αυγουστο το εστιατοριο εχει 4 αστερια Michelin.

No comments:

Post a Comment