Wednesday, December 2, 2009

ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Στο εστιατοριο του ξενοδοχειου «Καρλτον» των Καννων γνωρισαμε στην δεκαετια του 70,σε συνεντευξη τυπου,τον Ελτον Τζων και τον στιχουργο του Μπερνι Τωπιν.Ηταν η χρονια που εμφανιστηκε σε γκαλα του ΜΙΝΤΕΜ και μετεδιδε ζωντανα η Γιουροβιζιον κι εκνευρισμενος φωναξε από το μικροφωνο Whoever runs this show must be an idiot.
*Στις 21 Ιανουαριου 1979 στις Καννες παρακολουθησαμε την συναυλια των Pointer Sisters.
*Στο Αποκριατικο Ντισκο Παρτυ που οργανωσε την Κυριακη 27 Φεβρουαριου στη ντισκοτεκ «Παλλαντιουμ» η εφημεριδα «Ελληνικος Βορρας» φιλοξενουμενο αστερι ηταν ο Αγγλος τραγουδιστης Captain Sensible.
*Παγκοσμια πρεμιερα της ταινιας Mad dogs and Englismen με πρωταγωνιστη τον Joe Cocker δοθηκε δοθηκε το 1971 στις Καννες.Ο Κοκερ ηταν παρων όπως και ο ειλικρινως υμετερος.
*Το 1973 ηρθε στην Αθηνα κι εμφανιστηκε σε ελληνικο τηλεοπτικο προγραμμα,παραμονη Πρωτοχρονιας,ο Ζωρζ Μουστακι.
*Μελη της τεως βασιλικης οικογενειας της Ελλαδας πηγαν στην Ροδο και παρακολουθησαν γυρισματα της ταινιας «Τα κανονια του Ναβαρονε».Χρησιμοποιθηκαν δε ως κομπαρσοι,χωρις να φαινονται,στην σκηνη του πληθους που ηταν στο καφενειο της πλατειας ενός χωριου.Εκει οπου ο Τζαιημς Νταριν και γυρω του τραγουδουν «Γυαλο,γυαλο».
*Υδραυλις είναι ένα μουσικο οργανο της αρχαιας Μακεδονιας που μοιαζει με το σημερινο εκκλησιαστικο οργανο και στο οποιο η ροη του αερα επιτυγχανεται με τροπο παρομοιο με αυτόν που χρησιμοποιειται σημερα για την διανομη του φυσικου αεριου.Βρεθηκε σε ανασκαφες στο Διον.
* «Παμε για υπνο Κατερινα» ηταν η μεγαλη επιτυχια του Γιαννη Πουλοπουλου το 1972.
*Στο μιουζικαλ του 1951 «Ενας Αμερικανος στο Παρισι» προβαλλονται με υποκρουση Τζωρτζ Γκερσουιν εργα των ζωγραφων Dufy( Place dela Concorde),Van Gogh (Place del’ Opera),Utrillo (δρομος της Μονμαρτης),Manet(ανθαγορα) ,Rousseau (πανηγυρι στον δρομο),Toulouse Lautrec (Μουλεν Ρουζ).

No comments:

Post a Comment