Tuesday, December 1, 2009

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα και τον κόσμο, χορό σε παγοπέδιλα αλλά και με τον αισθησιασμό του τάνγκο της Αργεντινής, μουσικά αφιερώματα και εκπαιδευτικά προγράμματα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010.
Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νίκο Αθηναίο και μέλη της διοίκησής του, αρχίζει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου με τον κύκλο «Δευτέρες στο φουαγιέ».
Στο πρόγραμμα, με τίτλο «And all that Jazz…», που συνδέει μουσικά τη μουσική σκηνή της Αθήνας της δεκαετίας του 1950 και τα μιούζικαλ της εποχής με τα ευρωπαϊκά καμπαρέ, συμμετέχουν η Χαρά Κεφαλά (φωνή) και η Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο).
Για τις 17 Ιανουαρίου προγραμματίζεται αφιέρωμα στο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Ταξιδεύοντας με ποίηση και μουσική» με τη συμμετοχή των ερμηνευτών: Μανώλη Μητσιά, Χρήστου Θηβαίου, Ρίτας Αντωνοπούλου και Γιάννη Κούτρα.
Σύγχρονη χορευτική εκδοχή του έργου «Δάφνις και Χλόη» του Μορίς Ραβέλ παρουσιάζει με το Χοροθέατρο Οκτάνα ο Κωνσταντίνος Ρήγος στις 29, 30, 31 Ιανουαρίου και στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.Ακολουθεί σειρά συναυλιών στον κύκλο «Δευτέρες στο φουαγιέ» (1/2, 1/3, 29/3, 12/4 και 3/5) σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Η ιστορία των κρουστών με ήχους και εικόνες» (7,8,9,10 και 11 Φεβρουαρίου) για μαθητές και τα «Μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο» (παρουσίαση συνθέσεων εμπνευσμένων από το «δρόμο του μεταξιού» μέσα από παραδοσιακά ακούσματα αλλά και σύγχρονες συνθέσεις υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Καλαϊτζίδη).
Με παγοπέδιλα γλιστρά στην παγωμένη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι που ερμηνεύεται χορευτικά (παραστάσεις από 25 ως 28 Φεβρουαρίου) από τους χορευτές - παγοδρόμους των Μπαλέτων στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης. Ακολουθεί συναυλία της ενότητας «Μεγάλοι Ερμηνευτές» με το σχήμα Zukerman ChamberPlayers (6/3), ενώ το συγκρότημα σύγχρονου χορού Cedar Lake Contemporary Ballet της Νέας Υόρκης εμφανίζεται στις 13 και 14 Μαρτίου.
Για τους λάτρεις της τζαζ ακολουθεί τριήμερο σύγχρονης τζαζ σε επιμέλεια Φλώρου Φλωρίδη από Σάββατο 20 μέχρι Δευτέρα 22 Μαρτίου στο Φουαγιέ.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου η Ορχήστρα Πατρών με όργανα εποχής και υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει το έργο του Χέντελ «Η Ανάσταση» - Ορατόριο σε δύο μέρη.Το Philharmonia Quartett Berlin και ο Διονύσης Γραμμένος (κλαρινέτο) θα εμφανιστούν την Τετάρτη 12 Μαΐου με έργα Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι και Μπραμς.
Την αυλαία του προγράμματος κλείνουν 30 χορευτές του τανγκουέρα από την Αργεντινή με το μιούζικαλ «Tanguera from Buenos Aires» που θα παρουσιαστεί από τις 14 ως τις 19 Μαΐου.

No comments:

Post a Comment